Vnútromaternicové hormonálne teliesko - Mirena

Príspevok v téme: Vnútromaternicové hormonálne teliesko - Mirena
959

Aký máte názor na zavedenie tejto formy antikoncepcie, nakoľko rozmýšľam, že si ju dám. Doteraz som mala 2x DANU. Bola som s ňou spokojná, az na to, že som pri nej mávala dlhy a silný menzes. Pri Mirena ma kus odrádz tá cena cca 6000,- Sk spolu so zavedením a bojím sa, že mi nejak nesadne a budem ju musieť si dať odstrániť a predsa tie peniaze budú ako vyhodené von oknom. Chcela by som ju koli tomu, že je pri nej slabá menštruácia, dokonca nie je vobec. Tabletky mi nerobia dobre. Ďakujem za odpovede.

megan

milá Aduliena,tak som už múdrejšia,dnes som to konzultovala po telefóne s lekárom a má pravdu.Doporučuje mi to ako kombináciu substitučnej hormonálnej liečby mojich problémov,s tým,že nemôžem brať tabletky s ohľadom na nález na prsníku,v kombinácii s náplastami alebo gélom.Tak uvidím.

aduliena

Megan, no mojej mame ju odporučil gynekológ, mala totiž problémy, už dvakrát jej robili kyretáž. Teraz je to už ok, men. nemá, len stále to špinenie, ale to vraj trvá 3-6 mesiacov, kým to prestane. Dúfam, že jej to pomôže a bude ok, lebo to bolo predtým hrozné.

megan

Aduliena,nemám mirenu,iba mi ju lekár doporučil,ale asi som ho zle pochopila,je to len atikoncepcia,ktorá nevyrieši moje problémy.Jednoducho ja už antikoncepciu nepotrebujem.

aduliena

Megan, ako dlho máš zavedenú Mirenu? Moja mama má 51r., a má ju od novembra. Stále má však nejaké výtoky, akoby vodu. Aj ty si to mala, ako dlho to trvá?

megan

mne lekár doporučil mirenu nie ako antikoncepciu,ale ako hormonálnu liečbu.Mám 53 rokov,som v klimaktériu,mám všetky negatívne príznaky,kvalita života zhoršená častými návalmi...atď.Už sa trápim 3 roky,kedy som vysadila hormonálne tablety pri vzniknutom náleze na prsníku/benígnom/.Prostriedky na rastl.báze mi nezaberajú.Podelí sa so mnou niekto o svoju skúsenosť?

riaaa

Ahoj!
ja mam mirenu skoro rok a som spokojná. dala som si ju zaviesť po dobrých skúsenostiach mojich kamošiek. po troch mesiacoch od zavedenia mi zmizla menštruácia, nemám problémy ako predtým, je zaujímavé, že všetky tri sme sa zhodli na tom, že aj sex sa vylepšil:-))) ak sa budem znova rozhodovať, tak si ju určite dám! k cene: skús pobehať viac lekární (ja som tak urobila na doporučenie môjho doktora) a zistila som, že rozdiely sú až 500.-
veľa šťastia a spokojnosti!!!

959

Ta cena za 8,5 tis. je nejak privysoká. Akurát teraz mi gynekologička povedala, že ak by som si ju dala zaviesť, tak mám šťastie, lebo cena išla dole a všade stoji cca od5000 do 5200,- Sk.Je to pravda, lebo som obvolávala viacej lekární aj z iných okresov.

neva

neviem Ti osobne poradiť, ale vyhladaj si v temach,už sa o nej popísalo veľa.
Inak cena za Mirenu za 6 tis. je veľmi výhodná. U mojej gynekologičky je 8,5 tis. Sk. Ked si to porovnaš s cenou tabletiek, tak na 5 rokov je to výhodné, avšak naozaj je tam to malé rizoko, že by si ju z nejakých dôvodov nezniesla.
www.lady.sk
www.zdravie.sk