Úmrtie 17 ročnej dievčiny užívacej hormonálnu antikoncepciu, len potvrdzuje, že naše zdravotníctvo môže zdraviu škodiť.
Väčšina z Vás, čo ste užili alebo užívate antikoncepčné pilulky, ste sa tak rozhodli po ubezpečení predpisujúceho lekára, že tabletky, ktoré Vám predpisuje sú neškodlivé, alebo že nežiadúce účinky sú neznáme, čo možno ste sa dočítali aj po rozbalení krabičky s antikoncepčnými pilulami.
Vedzte, že Vám pravdu nepovedali, najskôr kvôli zisku, lebo hormóniky v tabletkách aj prírodného charakteru dokážu točiť nemalé peniaze. Že určite sú pre človeka nebezpečné je fakt, ktorý Vám každý producent či výrobca rád zamlčí. Narušia Vám prirodzenú hormonálnu aktivitu, sú karcinogénne, obličky a pečienka tiež niečo schytajú a najhoršie je, že sú zväčša mutagénne, takže ak neskôr predsa budete chcieť mať zdravé detičky, tak vedzte že Vám môžu byť "vďačné" za choroby či iné viditeľné alebo neskôr prejavené či skryté handicapy. Vášmu životu doprajete viacej neviazanej rozkoše a pôžitku, no na úkor svojich budúcich detí, ktoré sa možno o to viacej budú trápiť a život bude pre ne väčším peklom.
Lekárom:
hovorte pacientom pravdu a ak Vám ju na lekárskej fakulte nedopriali, tak asi preto, lebo fakulta a jej štúdijný program boli závislé na priemysle a mali ste sa naučiť len to, čo priemysel od Vašej loajálnosti vyžaduje.
Nečudo, že lekárske fakulty končia zväčša takí, ktorí sú bez zdravého vzťahu k vlastnej životospráve, s cigaretou v ústach (exminister zdravotníctva), závislí na kofeíne a analgetikách či iných psycho-stimulantoch (česť výnimkám), lebo tým prejavia svoju najžiadúcejšiu schopnosť - loajálnosť k farmaceutickému priemyslu.
Aj veda je strategicky usmernená priemyslom. Stále sa hľadajú tabletky napr. na "liečbu" rakoviny, pričom nikto Vám nepodporí výskum zameraný na samoliečenie vstrebávaním nádorov známou glukoneogenézou, ktorá je v lekárskej učebnici spomenutá len v 2 riadkoch učebnice, či inou zmenou životosprávy. Prečo? Asi preto lebo by to nebolo v súlade s obchodnou stratégiou priemyslu, opodstatnenosti existencie zdravotného servisu a zdravotných poisťovní.
Takže otázka, či zdravotníctvo z dlhodobého hľadiska zdraviu pomáha alebo škodí je aktuálna.
Neškodná hormonálna antikoncepcia?
bolesti hlavy sú tiež nežiaducim účinkom hak. prečo nevidíš inú možnosť, je ich toľko...
odkedy som videla spravy o smrti tej 17-rocnej dievciny, vyvolalo to vo mne obavy. Uzivam HAK rok a mam caste bolesti hlavy (niekolkokrat za mesiac), myslela som, ze to nic nieje, ale teraz som to zacala pripisovat tabletkam. Den co den sa viac bojim brat tie tabletky, lebo bojim sa nasledkov, az budem raz chciet zdrave deti.Ale teraz som studentka, a zatial nevidim inu moznost, ako sa chranit pre nechcenym tehotenstvom:-(
a o tej 17 ročnej - asi bola málo informovaná,lebo sa to predpisuje bez poriadnych testov a hocikomu, a na to doplatila, a nežiadúce účinky na letáku sú podceňované aj samotnými lekármi (vlastná skúsenosť)!!! bola som zástancom tejto formy ochrany, kým som si neprežila "svoje"...
som dojatá, že to píše chlap,a ženy si nechcú priznať to čo im hrozí, ak hak nesadne... ja som rada, že som si mohla prečítať túto tému, díky. a veta, že hak je neškodná,ak sa berie správne, ma pobavila:-) žiadna z nás si nevidí dovnútra, čo to spôsobuje, a aký bordel to narobí v tele! 2 mesiace po vysadení sa necítim vo svojej koži!!!
adulka, ziadne chemicke hormony nemozu byt neskodlive. to si myslia len naivne zeny. a to s tou upravou cyklu - je to umely cyklus, ked vysadis hormony, cyklus nezostane pravidelny
myslela som uz spomenuty clanok:
www.primar.sk
ten clanok je hrozivy. ak je to pravda, je velka skoda, ze lekari o tychto rizikach viac neinformuju
Ked užívaš antikoncepciu správne,nieje škodlivá,lenže treba lekárov oboznámiť,že užívaš antikoncepciu, pokiaľ ti chcú predpísať nejaké lieky,napríklad ked si chorá. . Tá dievčina to zatajila, keby bola povedala,tak jej predpisu niečo iné. Take,čo sa môže užívať aj pri antikoncepcii.a hlavne treba čítať pribalove letáky.
Ked užívaš antikoncepciu správne,nieje škodlivá,lenže treba lekárov oboznámiť,že užívaš antikoncepciu, pokiaľ ti chcú predpísať nejaké lieky,napríklad ked si chorá. . Tá dievčina to zatajila, keby bola povedala,tak jej predpisu niečo iné. Take,čo sa môže užívať aj pri antikoncepcii.
agnes, nikto tu nehovori o topickej chemickej antikoncepcii, ako keby neexistovala.
Ale ona existuje a je pomerne ucinna(95%+).
Je podstatne lacnejsia ako synteticke patentovane HAK, je to v podstate len lubrikacny krem alebo pena s obsahom mierne kyslych latok(napr 9% nonoxyl) ktore zabiju spermie, a kedze sa pomerne rychlo-za par hodin dostanu von, nezamoria cele telo ako HAK, naviac aj slabe kyseliny, ktore obsahuju mozu byt prirodne, cim dostava "chemicka" antikoncepcia nechemicky vzhlad(ocot, kyselina vinna-to pouzivala uz Kleopatra!), takze aj pri ciastocnej absorbcii do tela nenarobia ziadne skody.