Vedel by mi niekto poradiť čo s tým? Mám problémy s krčnou chrbticou, prečítala som si viacej príspevkou s touto témou.Mám tiež problémy s cestovaním, mám pocit že sa zadusím ked nastúpim do vlaku,ale okrem pocitov úzkosti až paniky mám problém v noci. Zobúdzam sa na pocit že sa nemôžem nadýchnuť, v nose mám křč a trvá to pár sekúnd.Musím to predýchať ústami a niekedy ani oči nemôžem otvoriť. K neurologovi chodím už 4 roky, určil mi že mám epileprsiu čo podľa mojho názoru nie je správna liečba. Prakticky až teraz som bola na odporučanie druhého lekára na magnetickej rezonancii kde mi zistili že mám blok.postavenie stavcov 2-6. Už nevie kam mám ísť. Som stále na liekoch, ktoré zaberajú len čiatočne. Vie mi niekto poradiť?
Krčná chrbtica a záchvaty v noci
shrekula a na ORL vysetreni si bola? vo vnutornom uchu je totiz aparat zodpovedny za rovnovahu a z toho mozu pramenit zavraty. Michaela 283, ty mas teda uroven, poprosim ta, aby si sa nevyjadrovala k mojim prispevkom, iste mas 15 rokov.
skrekula, nie ze by som tvrdil, ze za tym vsetkym nie je chrbtica a zla pozicia stavcov, ale symptomy, ktore popisujes su tie iste, ako maju ludia s tetaniou(nedostatok mineralov alebo prirychle dychanie=hyperventilacia) a tiez urcite pripady panickych a nervovych poruch, sposobene alebo poskodenim nervov(mechanicky, viralne) alebo nedostatkom niektorych neurotransmiterov a neurohormonov.
....
Naviac, velmi silne bolesti okolo chrbtice mozu byt sposobene aj ako zapalovy proces, ked mikropraskliny(nedostatok mineralov, osteoporoza chrbtice-pociatocny stav)dovolia presakovat tekutinu(spinal humor) z miechy do okoliteho svalstva, co sposobuje prudke zapaly, prejavujuce sa ako hrbolky vedla chrbtice.
....
Kazde z tychto sa da osobitne adresovat doplnkami potravy, pripadne sa daju vsetky skombinovat do ucinneho "protokolu"
....
Konkretne :
na doplnenie mineralov su zmesi na kosti, napr Bone reinforcer, obsahujuci vsetky potrebne mineraly v spravnom pomere a zlozeni na kosti. Brat ho na vecer spolu so Spirulinou na lepsiu absorbciu.
....
Na vyhojenie poskodenych nervov je najlepsi rybaci olej alebo koncentraty s vysokym obsahom EPA a DHA, ako napr olej z lososa alebo koncentrat Max EPA, davka 3x3 gramy.
....
Na neurotransmiotery a neurohormony je dobre si napravit travenie(to nakoniec aj na nedostatky mineralov) Betainom HCl a enzymatickymi zmesami(ak nechces prejst celkom na vitarianstvo...),
alebo dodat chybajuce polotovary a pomocky na udrzanie vyssich hladin.
Na serotonin je to L-tryptophan
alebo jeho lepsia podobna forma 5-HTP, na odrzanie vyssej hladiny
St Johns Wort, potazne jeho ucinna zlozka
hypericin, ktora pracuje na baze SSRI ako mnozstvo syntetickych antidepresantov.
Na zvysenie hladiny dopalaminu je bylina Griffonia frondosa a jej vytazok L-DOPA, pouzivany hlavne u Parkinsonovych pacientoch, ako nootropics alebo na stimulaciu vyroby rastoveho hormonu hGH.
cau shrekula co mas nove ako sa citis ja ti poviem mne je mizerne no rmalne sa bojim ist spat normalne som sa v noci 3 krat zobudila na to ze sa dusim ja neviem srdce to nebude asppon dufam tak mi to povedala lekarka asi mi zovrelo hrtan alebo hrdlo no neviem neviem preco sa to deje normalne sa bojim ze co ak sa zadusim no je to normalne
Krčne stavce - keby to bolo možne chcela by som vedieť za kým konkrétnym si bola. Aj ja som navštívila chiropraktika,daval mi do poriadku celú chrbticu okrem krčej, pretože som čitala, že laik ti môže poškodiť.Tak som to radšej neriskla, ale aspoň sa mi znížil tlak a vyrovnali sami údery srdca. Až na ten krk a tie stavy. Taže ak by si tu ešte bola tak mi napíš na e _maile, kto ti pomohol ak je to možne a vopre dik - Shrekula@zoznam.sk
Mila shrekula a ostatne dievcata, ja sama som mala take stavy, ako kazda z vas opisuje, nocne budenie na busenie srdca a nevyslovny strach a uzkost, v zilach akoby mi krv bubnovala, sedenie v aute znamenalo uzkost a paniku, az som kricala od hrozy, hoci ma nikto vsak neohrozoval, vsetko sa okolo mna tocilo. Vam aspon lekari zistili, ze to mozu sposobovat vyskocene krcne stavce. Ja som si na to musela prist sama. Lekari ma napchavali liekmi na tlak a srdce a antidepresanti, bola som z nich ako matoha, to nebol zivot. Cela moja rodina a znamy sa mi snazili pomoct radami, az nakoniec som pocuvla, isla som za chiropraktorom, ktory mi urobil rtg chrbtice, ani jeden zo 7 krcnych stavcov nebol na spravnom mieste. Ja viem, ze na Slovensku nie su este chiropraktori, ale su tam velmi dobri odbornici na fyzioterapiach a rehabilitacnych strediskach, ktori by vam urcite pomohli dat do poriadku krcne stavce. Od kedy mam krk "ako labut", vdaka chiropraktorovi, sa citim ako znovuzrodena. Ja som brala rozne homeopatika, navstivila homeopata, ktory mi zistil, ze mam zvyseny tlak, brala som vela homeopatik a tabletiek matky prirody, cize z byliniek, aj z Heel, Vertigoheel aj ine z Boiron, vsetky mi pomohli docasne. Odkedy mam krkcne stavce na mieste, nemusim brat ziadne "doplnky vyzivy", citim sa ako nikdy predtym. Prajem Vam vsetkym vela stastia na ceste k zdraviu, co je jediny poklad, ktory mame na tomto svete, ak ho stratime, stratime sa aj my.
ja sa liecim uz 3 roky odkedysa to zacalo chodim na masaze to mi na chrbat dost pomoze len meviem co s tym busenim nechcem brat lieky lebo to si zvyknem a nemozem ich brat stale mna za tym neurologom posiela moj lekar podla okresu mozem zajst za hocktorym?nepozna z vas niekto dobreho na vychodnom slovensku a co sa toho tehotenstva tyka vravi sa ze vtedy telo reaguje inac aspoén tak som pocula tak neviem a co si mysliet emohla by som sa do toho pustit?a co tie mlade kocky co tak isto trpia a deti este nemaju a ni mat nebudu???co s atlaku tyka ten je pomerne v norme len ten tep si robi co chce okolo tych 80-90 malokedy mam taky aky ma byt neviete mi povedat preco ked sa citimtak mizerne tak ako som tu pisala "vzduch chuti inak"neviem to inac pomenovat citala som aj o tetanii aj panickej poruche ja uz neviem tak rada by som s atesila zo zivota ale nikedy mam taky strach co este pride
....Lea.ty ani nevieš,o čom píšeš.Že negatívna energia,oni nehľadajú vyháňača diabla:) Radšej si páľ tie sviečky a nevyjadruj sa k veciam,o kt.nemáš ani páru!