ahoj, dnes som bola u ocnej lebo ma stale boli hlava a palia oci. Myslela som ze potrebujem zmenit dioptrie. Nojo, ale okuliare mam dobre, zato mam chronicky zapal a syndrom sucheho oka. Asi je to vazne ked mam v karte pri vysledkoch velky vykricnik. Dali mi take papieriky do oci, palilo to priserne a potom minapisali vysledok 3mm a norma je 15mm. Mate s tym nejake skusenosti? Je liecba dozivotna alebo sa mozem z toho dostat? Dali mi kvapky do oci a musim ich brat min. 3xdenne min. 1 rok a potom sa uvidi, ale povedali mi ze to bude asi dozivotne.
syndróm suchého oka
Petriho miska nie je ľudské telo, cukor ho tak oslabí, že i obyčajný vírus si trúfne ....
mira, cukor je skodlivy v davkach, v ktorych ho dnes ludia jedia, ale nie je priamo zivna poda pre virusy.
Virusy sa nedaju pestovat v Petriho miske tak ako sa daju bakterie.
Keď mala kedysi moja dcéra zápaly v oku a doktorka to zvaľovala na kdečo, dala som jej 2 tbl. riboflavinu a bol pokoj.
Dnes sme múdrejšie : nejeme cukor, ktorý ten riboflavín kradne z tela a ktorý je živnou pôdou pre vírusy, spôsobujúce zápal.
A poctivo k sebe samej.
Symdrom sucheho oka je nasledokm zapalenych slznych kanalikov a nedostatocny priechod cistiacich slz v noci.
Velmi jednoducho sa potlaci niekolkokrat denne striekanim si alebo kvapkanim koloidnej striebornej vody do oci.
Umele slzy su len lubrikant(mazivo)
nie liek.
Liek, kvapky proti "dry eye" syndrom, Restasis(0.05% cyclosporin) su besne drahe a viacmenej neucinne. Musis si ich kvapkat stale...
Hlavna pricina je obvykle virus herpes, ktory mame v tele kazdy, a pre to treba zvusovat viralnu imunitu, ako som pisal vo viacerych inych termach, lebo viralne su dnes epidemia(herpesy EBV, hpv, cytomegalovirusy, rhino virusy a vyhrazaju sa nam roznymi chripkovymi, tiez hepatitidy(ABCDE), HIV(aids), ebola a hromadu inych.
Kedze su na nastupe, treba sa extra branit.
mira: mam aj unavac, prave mi ocna povedala ze ten chronicky zapal v ociach asi sposobila mononukleoza a nasledne CFS. Sladkosti ani tuky neprehanam takze nemyslim ze prave z toho mam tak velke problemy.
aljoska: oci mi neslzia, len niekedy v zime pri vetre. Zato ma stale dost bolia a palia. Vraj nelieceny syndrom sucheho oka nasledne sposoby chronicky zapal oci, ja uz mam rozvinuty aj ten zapal. Tak mam kvapky od zapalu a aj tie kvapky - umele slzy. Doktorka mi povedala ze po roku sa uvidi ale mozno tu budem uz potrebovat natrvalo, to ma teda moc netesi. A musim nosti tmavsie okuliare aby sa oci nenamahali, ale na tie som uz zvyknuta, nosim ich uz niekolko rokov lebo uz v minulosti som mala opakovane zapaly v obidvoch ociach.
Tie kvapky sú umelé slzy,treba to kvapkať.Neviem či sa to dá vyliečiť.Ja mám tiež syndrom suchého oka.A neslzia ti oči,ked vyjdeš ráno vonku?To je tiež jeden z príznakov syndromu suchých očí.Ja niekedy ráno ani ani nevidím tak mi slzia oči.
Joni, nemáš aj únaváč ? Zápal je zo sladkostí a tukov. Únava a teploty tiež.