Dobrý den...chcem sa spýtať...chodil som na endokrinologiu koli zväčšenej štítnej žlaze a bral som euthirox ten najslabši. chcem sa teda spytať že či mi može uškodiť trvale neuživanie tychto liekov a ked som už asi 3 roky nebol na endokrinologii... štitnu žlazu mam zväčšenu teda je to vidno na krku ... ale nič nepocitujem... chudnem aj priberam normalne....
štítna žľaza
Kajka, jodovu tinktyru o ktorej ja hovorim asi danes uz nenajdes v lekarni, ti predavaju len jodove pera,(povidone jodu), ktore maju jodu dost malo(1 %).
Ja myslim staru jodovu tinkturu, ktora ma 2 % jodu a 2,5% jodidu draselneho.
Ja ju mam v predajniach,moja mama ju pouzivala na mne roky, ked som si ako nezbedne chlapcisko neustale odieral kolena a lakte.
Co sa tyka morskych, najlepsi zdroj je kelp, spirulina ma menej jodu a kombu zatial na Slovensku nikdo nepredava, pokial viem.
rng a aku jodovu tinkturu kupit? Je len jeden typ ci viac? Aby na mna v lekarni nekukali ze co to chcem.A nie je lepsie uzivat tu spirulinu ci kelp, a co je lepsie?
kajka, 10 kvapiek raz do tyzdna pozotriet po spodnej strane brucha. Postupne sa to vstreba cez kozu. Ked flak zmizne za menej nez 24 hodin, je to znak, ze je v tele malo jodu a telo ho vyzaduje.
Jodova tinktura na kozu????To si akoze mam natierat jod na telo?
wowo na ten "absolutne neskodny" euthyrox:
Euthyrox (levothyroxine) side effects
Stop using levothyroxine and get emergency medical help if you have any of these signs of an allergic reaction: hives; difficulty breathing; swelling of your face, lips, tongue, or throat. Call your doctor at once if you have any of these serious side effects:
headache;
sleep problems (insomnia);
nervous or irritable feeling;
fever, hot flashes, sweating;
changes in your menstrual periods;
appetite changes, weight changes;
Nic synteticke nie je absolutne neskodne. Len prirodne potravinove doplnky su povazovane za (absolutne?) neskodne, inac by ich nepovolili predavat ako potravinove doplnky.
pozri,,to ze neberes absolutne neskodny euthirox nechapem,,,pretze priberanie a chudntie su len vonkajsie znaky funkciie stitnej zl.--hlavne ide o metabolizmus jodu a iny mineralov.. To ze ju neberes skodis len sebe. Nerozumiem preco.?? kedze nema vedlajsi efekt euthyrox. Akurat mozes byt viac unaveny a pripadne depresivny a bez energie ked to neberies.Tak isto zvesenina na kruku zlaza)ti moze ustupit ak to budes brat.--Napr ak by si bol zena,,tak by si neporodil zdrave dieta, koli znizenej funkcii stit zlazy.a pre to predpokladam ze to posobi aj na spermie a ich motylitu. BER EUTHyROX! nicim ti neublizi,ak vies viac o fyzilogii tak pochopis ze to je prekurzor th3 naTH4, proste je to ludsky hormon a ziadna chemia navyse.a male davky??? aj to je dolezite aj male davky! to nie je sranda to vysadit!!!!
Zvacsena stitna zlaza je z nedostatku jodu,, ten sa da lahko doplnit, tema uz bezala mnohokrat(jodova tinktura na kozu, morske rastiny, kelp spirulina kombu)