Moj priatel zaraba asi alebo su tak strasne ceny okolo?(16 tis v bratislave),, (to je vraj slovensky priemer).Byt mame drahy okolo 8 tis na najom s elektirkou.Kolko vy?. Neviem ako zijete financne vy?.Vraj okolo toho su hadky v dvojici a manzelstve. Zatial sme sa o tom nepohadali az na par vinimiek ked on kupuje nezmyselene veci ako je kompas, dalekohlad,alebo telskop....a potom nemame na dovolenku....nie som zlatokopka,,prachy na stravu mame kazdy svoje a aj to neviem ci je dobre.ko to mate z rozpoctom ? Vraj nikde je to tak ze dava manzel manzelke vsetky prachy na domacnost a vsetko,,,,tak ako to mam urobit?dik za rady a inspiraciu ako ste to urobili vy.
aky mate spolocny rozpocet s partnerom?ako financne zijete?
A nieje jeden z partnerov sobec vzdy sa da dohodnut.Ked mame spolocny prijem a spolocne vydavky rovna sa spoloc. zostatok.A ten zostatok sa vyuzije po spravnosti na dohodou urcene veci.Pokial je to inak je to problem.
aniz ja zijem s priatelom uz v spolocnej domacnosti 6 rokov. Ked sme zacali byvat, tak asi len dva mesiace sme mali financie kazdy svoje, ale potom sme to nejako automaticky dali dokopy a vsetko zacalo byt spolocne. Teraz to mame zauzivane tak, ze z mojho platu idu vsetky poplatky co mame, okrem najomneho. Taky vysoky plat veru nemam a na najomne to nestaci. To zaplatime, ked priatel zarobi a taktiez aj stravu. Ale berieme to ako spolocne financie a nerobime ziadny rozdiel, ze to je moje a to tvoje, je to skatka nase. Hadky kvoli peniazom nemavame, obcas byva take obdobie, ked ich je malo a vtedy si povieme, ze nejako bolo a nejako bude.