Prosím poradte niečo...stále sa mi robí také podkožne akne na čele hlavne a po lícach a ostavaju mi po nom flaky velmi dlho...Moja každodená starostlivosť o pleť je takáto(sobota,nedela) : rano vstanem okolo 11.00-umyjem si tvár mydlom a ladovou vodou....16.00 umyjem si tvár ladovou vodou ....22.00 umyjem si tvár ladovou vodou a mydlom.....preto tak často lebo mám mastnú pleť...a používal som aj clean and clear a od avonu všeličo a mal som ešte horšiu pleť......prosím o raduuuuuuu
V čom robím chybu? Starostlivosť o pleť
a ja trochu menej vedecke rady:D
pi vela vody a zihlavoveho caju najma to cisti krv a posobi proti akne...tvar su oplachuj bylinkovymi odvarimi-harmancek repik etc...
na vyrazky si kup lacno pytiol je to velmo dobre a ucinne..stoji asi 70 sk...a tea tree oil je tiez velmi dobry na akne..tiez lekaren..a bez zinok to je tiez proti akne...
nevyjadrujem sa sice velmi odborne ale fakt su to veci co pomozu:D..
na tvoju mastnu plet nestaci len mydlo a studena voda.kup si kvalitne mydlo/ake pouzivas??/ na aknoznu plet, napr.anfoderm acido alebo anfoderm zolfo a potom si to splachni s teplou vodou aby sa to mydlo a aj mastnota dobre splachli/zo studenou asi tazko/potom si to mozes oplachnut studenou vodou na stiahnutie porov.mas aknoznu kozu, tu nejde len o nadmerne mastenie/sposobene hlavne hormmon.vplyvmi/, kopec ludi ma mastnu plet ale vyrazky/nie akne/ ma len sem tam.ide tu aj o bakterie, specificke, ktore rozkladaju maz a tvoria sa tak drazdive mastne kyseliny ktore sposobuju zapal.a samozrejme este ide o upchatie porov.cely tento proces/upchatie poru mazom, ucinok bakterii../je podstatou vyrazok pri akne.dalsi problem je ze najvrchnejsia vrstva koze, stratokorneum je norm.tvorena odumretymi bunkami.ale ludia s akne maju tuto vrstvu hrubsiu, a tieto odumrete bunky sa nanasaju do porov, mazom sa upchaju a anaerobne bakterie mozu zcat svoje "dielo".preto odporucam krem s velmi slabuckymi keratolytickymi ucinkami.to dosiahnes napr kremom s obsahom AHA kyselin/ovocne kyseliny a kys.glykolova/samozrejme v nizkej konc.napr.keracnyl/obsahuje aj BHA betahydrox,kyseliny na zvysenie ucinku.alebo glycol krem ale s tym by som sa poradila s lekarom.su takisto specialne kremy ktore ti kozna moze predpisat.a takisto benzoyl peroxid, napr.eclaran/zacina sa najprv. s najnizsou konc/ v nizkej konc.ale ten sa ma pouzivat len v zime, lebo so slnkom moze velmi podrazdit pokozku.
to co opisujes je najtazsia forma akne,takze by bolo dobre navstivit koznu.ale urcite nepouzivaj pletove vody s alkoholom-clean and clear...
radsej sa poobzeraj po cistiacom gele a toniku na mastnu plet bez alkoholu napr.dermacol-tea tree oil,gel gomage,tonikum aj krem je z tejto rady.cajovnik posobi protizapalovo a nevysusuje zbytocne plet.