cawte mam taky problem mam 16 rokov a v poslednom case ma vie pobolievat brucho presnejsie v okoli asi vajecnikov aj viem mat nafuknute brucho mozno aj preto ked nieco take zjem som aj dost chuda..tehotna podla mna niesom sex som este nemala len oralny z toho asi nie co?dakujem
Nafúknuté brucho - čo mi je?
Brucho na prasknutie
Jedným z najvýraznejších príznakov plesňovej črevnej infekcie je nafúknuté a napnuté brucho. Vyzeráte ako v piatom mesiaci tehotenstva a cítite šialenú bolesť. Autorky knihy Plesňové ochorenia Gaby Guzeková a Elisabeth Langeová prirovnávajú vznik bolestivo nafúknutého brucha k príprave kysnutého cesta. Vďaka kvasinkám cesto pracuje, uvoľňujú sa z neho plyny, ktoré ho kypria. Podobný proces vzniká aj v črevách, keď zjeme viac sladkostí. Za ideálnej teploty 37 °C kvasinky konzumujú cukry a iné sacharidy a vyrábajú plyn. Ten brucho nafúkne na prasknutie. Črevá naplnené plynom tlačia bránicu nahor. Priestor pre pľúca a srdce sa výrazne zmenší. Bránica a pľúca utláčajú srdce, a to zaprotestuje. Niekedy búšením alebo nepravidelným tepom, inokedy pichľavou bolesťou i poruchami srdcového rytmu. Cudzopasníci sú prešibané potvory. Vytláčajú baktérie, ktoré tvoria prirodzenú črevnú flóru. To vysvetľuje, prečo mnohí ľudia s plesňovou infekciou trpia chronickou zápchou. U iných sa črevná pleseň prejaví naopak hnačkami. Pri zápche sa odporúča používať laxatíva s maximálnou opatrnosťou. Preháňadlá ničia užitočnú flóru a vôbec neškodia plesniam. Navyše oslabujú samoliečiteľskú schopnosť čriev, takže tie sa nedokážu brániť pred votrelcami. Najohľaduplnejším prostriedkom proti zápche je vláknina. Ďalším priam učebnicovým príznakom plesňovej infekcie sú chorobne zvýšené hodnoty pečeňových testov, aké bývajú u alkoholikov a pri žltačke. Skutočne sa nemusíte ani dotknúť pohárika, aby ste mali zvýšené hodnoty alkoholu, ktorý devastuje pečeň. Kvasinky popri plynoch produkujú aj alkohol, ktorý sa dostáva do krvi.
-
naozaj to môže mať veľa príčin. Popíš bližšie, aká je to bolesť,(pichá, kŕče...) kedy ťa to bolí, (ráno, na wc, pri zdvíhaní ťažkého...) ako dlho to trvá (len zapichá, hodinu...), iné príznaky (zvracanie,pálenie pri močení, úder...???) ťažko povedať
može to byť prechladnutie, zápal..čokolvek. menzes už maš?