Chcem sa spytat, ze ci ked mam suchu pokozku, tak ci nie je lepsie si tuto pokozku natriet kvalitnym olivovym olejom ako nejakou drahou kozmetikou?
Olivovy olej na plet namiesto kozmetiky
Dakujem za nazory. Mna skor zaujimalo, ci mozem pouzivat klasicky olivovy olej, ktory nie je specialne upravovany na pokozku. Mam jednu pollitrovu flasticku olivoveho oleja z Tialianska a ma tiez na etikete napisane Extra virgin, tak asi bude kvalitny, hadam teda :)
A zas ja nemam nejaku extra suchu pokozku, sem tam sa ale objavia nejake naznaky na tvari, tak som sa informativne spytal na takuto "metodu"...
Pokojne si kúp aj olej v potravinách, ale za studena lisovaný, najlepšie BIO. Keď ho môžeš jest, môžeš si ho dať aj na tvár. Pri suchej pleti je najlepšie nanášať olej na vlhkú pokožku. Ak si chceš dopriať, kúp si avokádový, jojobový, mandlový alebo olej z pšeničných klíčkov. Oleje sú to najdokonalejšie, čo si človek môže na pleť natrieť
Olivovy olej na kozu sa pouziva uz tisicrocia, to len poslednych zhruba 100 rokov, ked dosli s petrolejovymi destilatmi a organickou chemiou vznikla synteticka skodliva kozmetika.
Vyborny je najma extra virgin, zelenkava farba v nom je oleuropein, latka silne antimikrobialna.
Ale este lepsi je kokosovy olej(extra virgin) lebo sa nekazi, ma kratsiu molekulu a vyborne sa vstrebava do koze na transdermalnu vyzivu. Je tiez antimikrobialny a protirakovinny.
suhlasim s age44,ze Excipial lipolotio je na suchu pokozku,ale je velmi mastny,skor na extremne suchu pokozku-co by mal urcit lekar,miernejsia je forma Excipial hydrolotio (a nie som si ista,ci nie su tie pripravky iba na telo a ci sa mozu aplikovat aj na tvar.mylsim ale ,Tieto pripravky sa daju kupit aj na volno,ale na lekarsky predpis budu stat menej,v pripade ,ze mas velmi suchu pokozku,navstiv kozneho lekara,myslim,ze ich predpise aj prakticky lekar.
este existuje aj telove mlieko specialne na suchu pokozku - Excipial Lipolotio od svajciarskej firmy Spirig.
ja netusim ako sa vstrebava do pokozky klasicky kuchynsky olivovy olej, vyskusaj a uvidis. neviem ani, aky je rozdiel medzi nimi, ten v lekarni vacsinou kupis v 100 ml lekarenskej flaske, takze tam nie su uvedene ani vlastnosti. ja som tym natierala dieta, a popri tom aj seba. a je velmi dobry.
ahoj:)
mozes pouzit aj krem s olivovym olejom,vyrabanym pod nazvom Doliva(mozno tuto kozmetiku poznas),mne pomohol na suchu plet,ale kazda plet je individualna.skus-uvidis.cena kremu je cca 250-300 Sk.
A preco to musi byt kozmeticky olivovy olej? Preco nemozem pouzit klasicky?
ano, aj male babatka sa natieraju olivovym olejom. kup si ale v lekarni, kozmeticky olivovy olej.