potrebujem poradit ako preliecit aj partnera ked mam tento problem
kvasinky,svrbenie,palenie
no aj mna trapili dost dlho kvasinky,palenie,svrbenie,tvarohovy vytok...bola som na gynde,predpisala tabletky,a preslo to...ale potom sa to kazdy mesiac pred menstruaciou zase akosi objavovali,gynekologicka mi povedala ze to je bezne,pretoze kvasinky mozu vzniknut aj stresom,oslabenou imunitou atd...tak mi dala este jedno balenie tabletiek proti kvasinkam...a teraz uz je to v pohode,ziadne kvasinky ani svrbenie nic....a partner sa nepreliecoval,aj ked som si myslela ze asi by mal,ze to je asi dovod preco kazdy mesiac to na mna prislo (kvasinky)..ja si osobne myslim ze zacatim pohlavneho zivota,prve co pride su kvasinky,na 99 percent...:P
noo že to môže byť aj z hak, aj zmenou partnera.... hak už neberiem, málo sexujem, a je to tu stále...:-(( zeleninu sa snažím jesť každý den aj celozrnné pečivo... máte skúsenosti s lactobacilmi v kapsuliach? - sú drahé, preto chcem vedieť, či sú fakt účinné, vyskúšala by som aj to.
iy- ten gel na int. hygienu TIAL- kde zoženiem, v lekárni? koľko stojí? dík
ešte niečo- pri styku používam zásadne kondóm (nakazený partner nemusí mať bolesti,tak ho k lekárovi nedotiahneš, ale nakazí ťa pri každom ďalšom styku znova a znova. Ak sú to kvasinky a ty sa aj preliečiš u gynekológa, od neho to opakovane dostaneš).(navyše,ak máš to prostredie také citlivé ako ja a on si "ho" pred stykom neumyje, máš záruku, že Ti tam nenanesie nejaké "svinstvo").(vždy platí- pozor na špinavé ruky, nevieš, čo všetko chytali...). A po orgazme umyjem, alebo minimálne povytieram zvonku všetky svoje "šťavičky". Prišla som na to, že ak po orgazme večer zaspím, do rána sú bolesti znova. Zo začiatku je to otrava stále na to myslieť, ale je to zvyk a stojí to zato- vedia tie, ktoré týmito bolesťami trpia.
Ja odporúčam zmenu stravovania- zelenina, vláknina. A probiotiká. Trpela som týmito problémami dlhé roky. Posledné 2 roky nemám ŽIADNE problémy. Každé ráno a podľa možnosti aj večer sa umývam zospodu gélom na int. hygienu TIAL. To mi poradila jedna fantastická gynekologička, ktorú som vtedy stretla. Vyskúšala som aj iné značky, ale musím povedať, že som sa rýchlo k nemu vrátila. Má hygienický dávkovač a vydrží dlho. (na 1 umytie stačí 1-2 streky)
napíš prosím ťa pekne aké sú to tie zázračné bylinky, ja používam z lekárne, ale sa to vracia...
takýto istý problém som mávala aj ja,ale veľmi nerada chodím ku gynekologovi a našťastie už s tým ani nemusím,v Trnave je jedna pani,predáva bylinky a stačí jeden sáčok a je po probléme,naozaj sú účinné,chodím tam už roky
čo vravíte na cesnakové kapsuly- napr. alicin?
díky RNG - za vyčerpávajúcu odpoved...
Jaja, kazda bakteria sa snazi vytlacit ine zo svojeho okolia. A nielen bakterie, ale aj kvasne kultury, plesne a ciastocne aj virusy.
Jedenim vacsich kvantit pre nas uzitocnych bakterii=probiotik si zvysujeme teda obranu voci inym, pre nas skodlivym=patogenom(pathos=zle, genesis=tvorit,, tj zlotvoriace)
Bakterie vzdy do nas vstupovali spolu s jedlom, tak ako aj plesne a rozne kvasne kultury, nase telo ich ciastocne znicilo zaludocnymi kyselinami, cast zostavajucich posobi uchytene v zbytkoch na stenach criev, vacsina sa hlavne posobenim vlaknin(mikrometlicky) neustale vymieta von.
Preto je dolezite pravidelne dodavat uzitocne bakterie, aby sme mali podla moznosti len uzitocne v traviacom trakte, kde nielen pomahaju pri traveni, ale aj produkuju hromady vitaminov a hlavne obrannych latok pre telo, vcitane potlacanie kandidozy.
Preto odporucam kazdemu brat pravidelne probiotika, tak ako selen a zinok na ochranu a vlakniny na cistenie traviaceho traktu a surove zeleniny(alebo len rychlo sparene=cinsky a japonsky sposob upravy, pre zachovanie nielen mnozstva vitaminov, ale uzitocnych komplexnych sacharidov, ktore sa dlhsim tepelnym spracovanim zmenia na jednoduche, ktorych mame uz aj tak privela v nasej strave.
Uloha komplexnych sacharidov je zatial uplne nedocenena, najnovsie vyskumy ale dokazuju pozitivnu rolu manozy, fukozy, galaktozy v roaznych procesoch v tele, ochranu proti roznym degeneraciam(reumaticka artritida, SM, SLE...), preto pacienti s tymito maju tak dobre vysledky s pitim surovych rastlinnych stiav, hlavne z kaktusovych, ako nopal, agave a aloe vera, ale aj z kapustovin.
ked to už raz máš, je ťažké sa toho zbaviť, lebo sa to vracia...:-( viem o čom vravím...:-( ja som to chytila z hak, a neviem sa toho zbaviť:-( a tie lactobacilly neužívate žiadna??