Biele bodky na nechtoch

Príspevok v téme: Biele bodky na nechtoch
stanley

Ahojte. Mám otázku. NA nechtoch mám také malé biele body, škvrny, čo normálne vyrastajú. Mám to asi na každom druhom nechte na rukách a zaujímalo by ma, čo je to. Myslím, že by mi mal chýbať nejaký vitamín, alebo niečo také. Viete mi poradiť od čoho to je, a čo mi teda v tele chýba? Ďakujem :)

dedo_vsevedo

Pravdou je ze biele skvrny na nechtoch vznikaju z roznych pricin.Ale najcastejsie je to vsak zo zinku.A skusal si uzivat aj vitaminy od a-z???

stanley

Omyl! Zinok jem už pol roka, a nič sa nezmenilo, možno sa to aj kus zhoršilo! Vápnik/Železo ... môj tip, nemáte nejaké skúsenosti, rady? Ako mne to tam nevadí, len chcem vedieť, čo to je zač a prečo to tam je, čo mi chýba...Ďakujem

stanley

No niečo to isto je :D
Ja jem málo mliečnych výrobkov, neviem, či si kúpiť vápnik v tabletkách, alebo železo, lebo ani jedno ani druhé nejedávam. Bude to teda 1 z tých dvoch prvkov? :)

hoska

ja to mam tiez...nechty presvitne nemam ale tie fliacky sa mi robia cely zivot...vraj je to nedostatok vapnik...ale toho mam dost..zlepsi sa to ked mam dlhodobiejsie nalakovane nechty tak potom sa to trosku strati...ale neviem sa toho zbavit...poradte...