moj priatel ma 38 rokov a uz dlhsie, tak 2roky, ma bolesti v oblasti pecene, okrem toho ma nadvahu a vysoky tlak. velmi zle znasa mastne jedlo a akolkohol. bojime sa, ze by mohlo ist o rakovinu pecene alebo zlcnika, pretoze jeho otec na nu zomrel..teraz v marci ho cakaju vysetrenia. pred dvoma rokmi bol takisto na vysetreniach, ale nic mu nezistili, bojim sa, ze to lekari beru na lahku vahu..ved to poznate..nemate niekto skusenosti s takymito priznakmi?? nemohli by to byt zlcnikove kamene alebo tak? prosim napiste!
zomiera mi priatel?
igua,
predovsetkym, s priatelom zoberte viac jeho osud do svojich ruk.
nadvaha, bolesti, vysoky krvny tlak... to je spicka ladovca, poukazujuca na to, ze priatel musi urobit vyrazne zmeny vo svojom zivote (ma len 38!, da sa velmi vela pozitivne spravit):
- stopnite vestko to, co prispieva k usadeninam v cievach - degradovane tuky (pecene, smazene, fritovane, aj nemasite jedla...), vela škrobov, silne mineralizovane vody, veľa mliečnych výrobkov, živočíšne tuky a bielkoviny)
- HYBAT SA v ramci moznosti
- PRECISTIT TELO, najma pecen, zlcnik a pnakreas - na zaciatok caj z pestreca marianskeho, aspon 2-4 tyzdne
- zaradit zeleninove stava - mrkva+zeler (toho malo) + cervena repa, ale hlavne mrkva, vzdy na lacno, 2-4 dcl (podlôa znasanlivosti) cerstvo pripravena
- akunpunktura ano, sediet a polihovat nie
- postupne precistovat hrube a tenke crevo (dostatok zeleniny a ovocia ale ovocia nie viac ako 1-2x denne, na precistenie ciev a usadenin (aj v zlcniku) je vyborny grep a stavy z neho
- zmeny urbote postupne ale dosledne
- toto je len zhruba, podrbone sa to na tomto webe neda
- zhrnutie - STOP jedovatym latka, PRECISTI organimus, dostatok VITALNYCH latok, POHYB a USMEV k tomu :), tvoj praitel, ak sa do toho pustite sa moze v poho dozit 90 rokov
- vizivove doplnky su doplnky, nikdy neprekryju hrube chyby v strave a zivotnom style
sv, dakujem.
pre igua, ahoj. moja mama ma zlcove kamene, ktore jej zistili v juni, ale boji sa ich vybrat. na jej organizmus to viditelne nepriaznivo vplyva, na vahe vyrazne pribrala, ma dost opuchnute nohy a dnes sla na vysetrenie ciev, okrem toho ma problemy s tlakom a vzdy ked sa naje citi sa taka ako keby ,,naliata,,brucho je take akoby naplnene vodou. Neviem, ci som niejako touto informaciou pomohla, len som chcela pomoct, ze ako to preziva ona. No dufam,ze to u Vas vsetko dobre dopadne, drzim palceky.
vlastina, nieco podobne nasli aj jemu..myslim tu stukovatenu pecen, preto mal aj schudnut...lenze pri jeho zivotnom style je to dost tazke. ale snazi sa, aj sa mu to celkom dari, len mu chyba pevna vola. snazim sa mu pomoct, ale niekedy ma nepocuva, aj ked mu hovorim, ze to je pre jeho dobro. aj ja som drzala dietu, dokoca prisnu pecenovu a pomohlo mi to, tak viem o com to je..
je slobodna volba lekara, cokolvek mu najdu, treba ist aj za inym lekarom takej istej specializacie......neboj sa nic...ale nerozumiem, preco neschudne, tym by vyriesil vela problemov....
ahoj,je 13.2.,nerozumiem,preco ide na vysetrenia az v marci.preco nejde zajtra,preco uz nebol vcera?
Môjho manžela tiež pobolievalo pod pravým rebrom.Na sone mu našli "hemangiom", ale poslali ho ešte na CT. Tam nenašli nič.Znova šiel na sono a tam mu to znova videla.Výsledky z krvi má dobré, dostal nejaké lieky, lebo má stukovatenú pečeň a zvýšený cholesterol a triglyceridy.Na to CT sme čakali dva mesiace.Boli to nervy.A záver je taký, že ani nevieme, čo to vlastne je ten nález.Na ďalšiu kontrolu ide na konci marca.Je to určite pre Vás ťažké, ale musíte dúfať.
hladaj pricinu, fakt je to skor len podrazdeny zlcnik.A po skusenostiach z minuleho tyzdna sa priklanam za akupunkturu (fakt som neverila, ale uz verim)
naan, mozes mi napisat na euridicy@azet.sk. dakujem vsetkym za rady! moc!
chod za viacerymi lekarmi nie len za jednym a daj mu spravit vsetky vysetrenia,odbery krvi,mocu,rengeny,cholesterol...proste cele telo cely organizmus skontrolovat do poslednej bodky.nejst mastne jedla zdravo sa stravovat a hlavne nepit alkohol a nefajcit.