Chlamydia pneumoniae

Príspevok v téme: Chlamydia pneumoniae
salinka

Prajem Vám príjemný deň. Mám 29rokov a som astmatička s Dg: AB, Alerg.rintitída, syn. dráždivého kašľa . Posledné 4roky mávam veľmi často Katar HCD hlavne v zimnom období. V lete nemám ani astmatické problémy. Od septembra/07 mám takmer stále silný dráždivý kašeľ a nádchu. Bola som na jeseň liečená ATB:Ciplux, Azytrocin,Augmentin,Sumamed. Užívam lieky: Xyzal,Ecobec,Formovent,Singulair,Theoplus,Flixonas e a často Hydrocortison a Syntophyllin inj.12.10mi pľúcna lekárka robila odber na chlamýdie- NEGAT.
Moja 6ročná dcérka ma posledné 3roky časté zápaly DC, hlavne prínosných dutín.Tiež od septembra/07 stále kašle a má nádchu. Je liečená na alergologii:Ecobec,Flixonase,Flonidan. Pred mesiacom jej lekár vysadil všetky lieky a odporučil nás na ORL.Tam mi lekárka povedala, že má zväčšenú nos. mandlu, ktorá ale môže byť zväčšená infektom. Urobila jej výter z hrdla a nosa a mala POZITIVNY výsledok na Chlamýdie. Detská lekárka jej nasadila 3fázovo Sumamed a urobila jej odber krvi, čo som si dala urobiť aj ja aj manžel. Dcérka mala po mesiaci výsledok NEGAT. A ja s manželom obaja POZITIVNY: Chlamýdia pneumoniae IgG 33 a muž má 99RU/ml. Pľúcna lekárka mi dnes povedala, že to číslo svedčí len o prekonanom chlamýdiovom infekte nedala mi žiadne ATB. Mám skvelú pľúcnu lekárku a dôverujem jej, ale dnes som veľa čítala na internete o Chlamýdiach a dostala som veľký strach. Neviem vlastne teraz na čom som, či som vlastne teraz zdravá, alebo to už vo mne zostane celý život a či môžem niekoho nakaziť a ako? Ďakujem vopred za odpoveď.

babka2-22

Lekarka mi zistila chlamidiu pneumoniu vybrala som už niekolko ATB no bezuspešne stale mám problém zo zapaleným hrdlom , čítam tu o výživových doplnkoch , prosím vás ak môžete informujte ma kde sa dajú kúpiť a ako sa volaju, popripade vaše skusenosti

RNG

Erika 910, na tomto fore nemozem uvadzat ani nazvy doplnkov, nieto predajne, kde ich mozes konkretne kupit, povazuju to za nedovolenu reklamu. A menovane nizsie budes marne hladat v lekarnach, lekarne su totiz na lieky a ja tam menujem potravinove doplnky. Najlepsia sanca, ako ich dostat je zo zahranicia cez internet.Inac viac informacii na tuto temu si mozes vyhladat cez Google.sk uvedenim rng chlamidie

Erika910

Poprosila by som RNG o radu, tiež na chlamýdie pneumonia, čo mám užívať ako, a kde sa dajú zohnať lieky konkrétne názov predajne a mesto. Som z Trnavského kraja.
Ďakujem za skorú odpoveď

silvuš

Ahojte....píšem lebo si neviem rady, moj problém spočíva v tom že sa mi tazko dycha už 3 dni ale pred tým som bola 3 týždne chorá brala som dvoje ATB a zrazu sa v nedeľu nemôžem poriadne nadýchnuť akokeby sa mi nezmestilo do pľúc dosť vzduchu...bola som na plucnom vyšetrení ale RTG mam v poriadku, že vraj asi alergia...tak poradte co to može byt,brala mi krv a vysledky budu o týžden...dovtedy nevydržim......

ospala

Wawka. ked ti predpiše lekar pri plucnych chlamkach ZODAC a biopaerox, tak radsej ho zmen.Chlamky je nutne preliečiť častejšie ATB a pozri si stranku www.chlamydie.info, len sa nevystraš...ja som zrejme aj pri chlamkach dost ospala, lebo som ich roky neliečila. Tiež mi davali len antihistaminika a teraz konečne lepšie dycham akurat ta ospalosť je stale

WawKa

Dobrý deň. Ja mám tiež chlamýdie,ale pravdepodobne C.pneumoniae, kedže mám dýchacie ťažkosti už od novembra 2009.Zažalo to tým že zrazu sa mi ťažko začalo dýchať.Nemohla som sa zhlboka nadýchnuť.Bola som ale fajčiar asi 5 rokov,ale potom som prestala,som si myslela že aj z toho to je.Šla som k lekárovi,dala mi najprv len nejaké lieky na Ca.. (neviem ako sa už volajú)..a tie som brala týžden a potom som mala dať ranný moč.Týzden po liečbe som povedala nepomohlo,vzali mi krv,poslali ma na rontgen nosných dutin,mala som zvýšené ASLO.Poslali ma ku krčnej a tá mi predpísala ZODAC a šelijaké nosné spreje a lieky proti sennej nádche a pod.2 mesiace som chodila po lekároch a brala stále lieky,potom sa mi to postupne zlepšovalo a pred týždňom jún 2010 po polroku sa mi zas zhoršilo dýchanie,ale tam už bola aj bolesť hlavy a zvracanie.Znova mi dali ZODAC A bioparox...A vraveli že mám chlamýdie.Odkiaľ to mám ? Kedy odídu z mojho tela tieto baktérie ? Hlavne: Kedy sa mi bude dobre dýchať a môžem stále zhlboka dýchať stále ako predtým..? Ďakujem vopred

jajkafr

rnd
zvýšená hodnota CRP hovorí o nejakom zápale väčšinou bakteriálnom
zvýšené celkové IgE hovoria o alergii
a zvýšené hodnoty ASLO hovoria o nákaze streptokokom s tým môže súvisieť aj to CRP aká je normálna hodnota leukocytov neviem rozmedzie by malo byť napísané na výsledkoch z laboratória každé laboratórium môže mať iné rozmedzie hodnôt... ale hladina leukocytov sa mení pri styku s patogénnym mikroorganizmom napr. baktériou, vírusom, pretože leukocyty sa podieľajú na obrane organizmu

rnd

Dobry den, mam vysledky z alerg-imunit,vyšetrenie,prosim kto by mi vedel o tom niečo poveda a poradit.
KO:Leu 6,35,dif Ko S48,L 39, APE 290,
CRP 8,44 norma do 5mg/1,
celkove nešpecificke Ige 460 norma do 100,
Aslo 243 norma do 200kIU/1,
teraz mam zvyšenu dušnost,v,s vplyvom plesni pozit testy.
TABL, SERETIDE DISKUS 50/500,2x1 inhal,EUPHILLIN CRN 200/RESPICUR 200/ cps ret 50/500 2x1,
BRONCHO-VAXOM cps 30x7mg,100,1, dakujem.