Problem - tampony!

Príspevok v téme: Problem - tampony!
janca

chcem sa spytat taku otazku mozno je to trapne ale ja neveim ako nato:( ako sa tam ten tampon a kde tam dole sa vlastne strka?? mozem to skusit ho tam dat aj ked nemam menštruaciu? prosim poradte ved sme baby a ani vy ste to hned nevedeli .a mozem pouzivat tampony aj ked som s nikym ešce nespala?? prosim dik

denkacka

jj tie s aplikatorom su podla mna najlepsie tiez som 1x mala problem ho tam spravne zaviest a dostatocne daleko ale s aplikatorom to zvladnes

panča

asi som urobila chybu, ked som sem dala ten link...zdalo sa mi to rozumne, ze su tam zodpovedane otazky, ale teraz vidim, ze je to len blba reklama..takze so sklonenou hlavou priznavam, ze ten link dolu odvolavam :(

karkulka21

ahoj.....ja pouzivam tampony uz 5 rokov a nevymenila by som ich za nic...ale na noc predsa uprednostnujem vlozku...tampon mozes pouzit aj ked si panna.....a neodporuca sa skusat tampony,ak nemas kramy pretoze tazsie sa zavadza,ale o este horsie vytahuje von....tak odporucam pouzi ho vtedy ak budes mat kramy,len si ho zaved dostatocne lebo potom sa moze stat,ze budes mat palivy pocit a nebudes si moct sadnut na tvrdsi povrch...to viem z vlastnej skusenosti

majka_

ja som tampon pouzila len raz pred par rokmi. chcela som to skusit. asi som nepouzila dobry druh, lebo rano som sa zobudila s tym, ze tampon bol uplne presiaknuty (i ked som vyuzila ten na noc...) a tak som sa vratila ku vlozkam. inak co sa tyka tamponov, pouzivala som tampony TAMPAX s aplikatorom. su dobre celkom. bez aplikatora by som nevyuzila, pretoze je to menej hygienicke (i ked samozrejme, aj ked pouzijes s aplikatorom, musis si umyvat ruky).

zavadzanie tamponu: no ono to nie je nijaky problem. zistila som, ze tam dole mam 3 "diery" :o)... hihi. jedna pre stolicu, druha pre moc a tretia pre menstruacnu krv. mozno to neni az tak pravda, ale ja vychadzam z toho, ze jedna gynekologicka na prednaske hovorila, ze absolutne neni problem, ak by som mala tampon aj pocas cikania. a vlastne... nie je problem zaviest tampon do posvy. len ho musis zavadzat trosku kolmo nahor. mne pomohlo to, ze ked som bola v kupelni, tak som jednu nohu vylozila na vanu a potom som si tampon zaviedla. podla mna to problem neni, ale ja skor uznavam vlozky. ale to je kazdej zeny osobna vec :o).

panča

www.myob.sk

tu najdes par odpovedi..tampon mozes pouzivat aj ked si panna-plati pravidlo, vzdy si zvol najmensiu velkost (aj neskor, radsej mensi). No a z zavedeniu-chce to trosku cviku, ale vyskusaj to tak, ze si jednu nohu das napr.na vanu -uvidis, ze nemas vela moznosti, kam ho zaviest. Len treba mat vzdy umyte ruky, aby si si nezaviedla infekciu. (a este k tomu skusaniu bez menzesu -asi to pojde dost tazko, nebudes dostacocne,,mokra" na zavedenie)

Ja moc tamponom nefandim-ale dufam, ze som ti aspon trosku pomohla

ona

ahoj no môžeš použiť tampóny aj keď si ešte panna no keď nemáš menštruáciu neviem ale si by som to nerobila.V každej krabičke máš presný návod a aj obrázky ktorými sa máš riadiť a existujú aj také tampóny s aplikátorom to len vytlačíš tyčinku a ono sa ti to tam skoro samo zasunie treba skúsiť.