Vcera som si ho objednala, budem teda referovat aky je :) Ak uz ma niekto skusenosti, nech napise.
Menštruačný pohárik
Panna, kde sa da zohnat ten LUNETTE SMALL? Vies dat nejaky kontakt aj na ine znacky a typy? Vdaka..
mam 27 som panna a poharik pouzivam bez problemov ALE mooncup som zaviedla bez problemov ale vyberanie bola sialene bolestiva hroza, bola som presvedcena, ze panna nie som ale radila som sa s lekarkou a ona povedala, ze sa nic nestalo, asi preto lebo som ho nakoniec vydolovala skruteny, takze mooncup pre panny neodporucam, presiel kompletnou sterilizaciou a ma ho sestra..mala som moznost skusit lady cup, reklamovany ako najlepsi,vyberanie lepsie ale, prstienok ma prilis pevny a naopak poharik je prilis makky, takze sa tazsie a aj trochu bolestivo vybera, ja pre panny ABSOLUTNE ODPORUCAM LUNETTE SMALL, trosku tazsie sa zhana ale da sa,je makkucky a hlavne ma jemnny ten prstienok, cize ma super podtlak ale sa s nim hlavne lahucko manipuluje, ked sa taha von akoby sa sam roloval do vekosti akou ho vkladate, cca ak si viete napr. vybrat tampon dvomi prstami tak sa to da urcite bez najmensich problemov a inak sa to da tiez, je to asi velkost nasiaknuteho tamponu. inak ja mam neprijemne chronicke problemy, ale kalisok odporucam, ALE nestaci ho vyvari, zakute si bud milton alebo desident na skutocnu dezinfekciu, pouzite podla navodu, nasledne oplachnite zriedenym octom, aby set si dezinfekciou neporusili floru a potom vyvarte, samozrejme pre tie, ktore nemju problemy to nie je potrebne kazdy den, ale pos konceni menzes urcite vsetky, pretoze vyvarania neznici spory mikroorganizmov. ak pouzijete milton, ten aj trosicku kalisok vybieli, teda lunette aj lady cup. mooncup je prirodzene zltsi. inak po zavedeni kaliska treba este na chvilu pouzit vlozku alebo mat nahradne gatky, pretoze ta zbatkova krv, ktora je pod prstienko na sliznici este vyteka von, potom je to uz oukej. ako 27 rocnej mi uplne staci ten small to mam, vraj podla gynekologicky priestrannejsiu posvu a ak som pouzila maly tampon, tak mi krev povedla neho peresakolvala, takze tolko o velkosti. ja mam kalisky 2, aby som mala pocas dna na vymenu cisty, ale to len pre moje naozaj zavazne problemy, nemam problem vymenit ho hocikde, dokonca kym som si nasetrila na ten druhy, dokazala som umyt aj na verejnom wc a nikto si nic nevsimol, lebo som ho mlal sikovnne schovany v rukach, samozrejem pre opatovnym zavedenim klucku chytam len vreckovkou :))), navstivte anglicke a nemecke fora a dozviete sa vela uzitocnych trikov, inac kalisjkov je vela druhov tak na viacnasobne ako aj na jednorazove, ale tie jednorazove nemusia sediet kazdej, zalezi od dlzky posvy, je to ako s pesarom. v bazene som este nebola, skusala som ho len vo vani a nenabrala sa donho ani kvapka vody. mne sa najlepsie zavedie tak ze nim pohybujem hore dolu potom ha stopku pootacam ci je otvoreny e este ho akoby povytiahnem aby som podporila podtlak, najdlhsie som ho mala zavedeny pocas 12 hodin a ni sa mi nestalo, nepretiekol ani som nedostala zapal, ja zetial len chvalim, hlavne leto bolo uzasne. inak ak budete dlho patrat najdete aj odborne stranky americkych univerzit kde su specilane testy z mikrobiologickeho hladiska a vyzera to velmi dobre. takze tolko moje skusenosti.ak ma este daco napadne tak dopisem. a inac, ten mooncup vnima ako velmi tvrdy peri vyberani aj sestra... skuste navstivit napriklad stranku afriska. com, aspon myslim ze je to com, alebo ved do google staci dat afriska.existuje, viacero stranok kde baby nakupia vsetky a potom podavaju skusenosti dalej. kiez by to bola neskodna pomocka, lebo je fantasticka, ja ho pouzivam uz 5 cyklus, ale kvoli panenstvu som sa odhodlava rok ci si ho kupim, zatial sa oplatilo
Mna by zaujimalo ze ako to je, ked spim - lezim a vlastne ked mam tampon tak to saje a ked mam ten poharik...ta krv tam stoji...ci ako to je??
Monika1, aj ja som este donedavna zapasila s poharikom pri vytahovani a presla som takmer vsetky fora a citala navody na vyberanie. Fakt je ten, ze kazda asi musi prist sama na to, ako ho vybrat. Myslim, ze najvacsi problem je v tej tycinke, vdaka ktorej sa poharik zatlaca (aj odevom alebo pri sedeni) hlbsie. Bala som sa ju celu ustrihnut, tak som si ju skratila asi na polovicu. Vobec sa mi potom nedarilo za nu chytit poharik a vzdy sa mi posuval hlbsie. Baby poradili, aby som potlacila, ale pri jeho vyberani musis byt uvolnena a ked potlacis poharik dolu a potom sa uvolnis, on zasa vklzne dnu. Preto som sa odvazila nakoniec na rady kociek z ceskeho fora tu tycinku uplne odstrihnut a teraz je to super. Poharik sedi uplne dolu, neposuva sa a ked ho chcem vybrat, chytim ho za spodok, mierne stlacim a vykyvam smerom dopredu-dozadu, nie do stran, ako niekde pisu a on sa fakt vtedy lahko uvolni a ide v pohode von. Okraj potom vytahujem tak, ze poharik zatlacim dozadu (nie do strany) a vtedy sa ani nevyleje a netlaci pri vyberani. Treba trosku cviku, ale urcite prides na nejaky sposob, ako ho vydolovat. Zelam vela stastia.
Ja by som mala záujem o menštruačný pohárik ale nechcem aby to prišlo ku mne domov a tiež že ak sa objednávaju dva je to lacnejšie o poštovné a tiež je tam velká zlava takže ak je tu niekto ako ja z KOSIC. Mohli by sa objednať dva, zaplatila by som vopred a ak by došiel tak by som si poň prišla. vopred dakujem
email daisinqa@gmail.com
Ja som si kupila Mooncup pred tromi dnami. Od toho dna som ho zacala aj pouzivat. Co sa tyka zavedenia poharika, osvedcila sa mi moznost B. Techniku zavedenia som zvladla, problem mam vsak stale s jeho vyberanim. Dnes rano to bolo asi najhorsie. Menzes sa mi uz konci a trvalo mi dost dlho, kym som ho vytiahla. Nakoniec sa mi to podarilo az v sprche. Mohli by ste mi, prosim, niektora poradit nejaku dobru techniku? Dnes som ho mala nejaky zapadnuty a kedze mam uz steny posvy suchsie, mala som s tym vazny problem.
copya , ked budes tam kde nemas ho ako oplachnut proste ho len vyprazdnis a das naspet, a najblizsie ked uz potom budes vyprazdnovat tak ho umyjes normalne:)