Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Operácia kŕčových žíl

Príspevok v téme: Operácia kŕčových žíl
katkazilnata

Na nohach mam uz dost dlho krcove zily,v poslednych rokoch sa to zhorsuje,najma v lete to dost boli.Odhodlala som sa zajst k lekarke a poziadat ju o posudenie nutnosti operacie.Uznala ze operacia je v mojom pripade nevyhnutna.Preto prosim ludi,ktori uz operaciu absolvovali aby mi pomohli s vyberom vhodneho odbornika,nemocnice a sposobe vykonania operacie.Pocula som ze to ide viacerymi sposobmi,ktory je ten najlepsi? Takisto ma zaujima pooperacna starostlivost,hojenie,budem rada ak mi napisete seriozne,dost sa bojim,dakujem katka.

m.nadštartná

Nadpis: Re: Krcove zily
Autor: Milka, 13.01.2010 - 16:41Reagovať na tento príspevok
Dobrý deň, bola som na operácii krčových žíl laserom v nemocnici v Žiari n. Hronom. Lekár mi ju opísal ako skvelú a dostala som opakovane aj leták, ktorého text je zverejnený aj na internetových stránkach, a v ktorom sú uvedené všetky výhody tohto spôsobu operácie. Žiadne jazvy na nohe, len malé modriny po vpichu, takmer žiadne bolesti atď.. Rozhodla som sa teda si túto operáciu zaplatiť, aby som predišla komplikáciám po klasickej operácii, a aby som bola čo najskôr fit.
Popísané laserové zázraky sa však nekonali. Po operácii som mala asi mesiac teploty, a takmer súvislý čiernočervenomodrý pás po celej nohe, vďaka nedbalému obviazaniu po operácii, škaredé zápaly na niekoľkých miestach a silné bolesti. Najhoršie zo všetkého ale je, že som až doma po vybratí stehov zistila, že mám okrem plánovanej jazvy v triesle aj vzadu nad kolenom jazvu dlhú takmer 7 cm. Lekár sa o nej akosi zabudol zmieniť nielen mne, ale aj v prepúšťacej správe. Tiež tu uvádza, že som bez ťažkostí. Mám teda jednu veľkú jazvu naviac, ale zato nemám odoperované varixy nad členkom, čo začalo byť viditeľné po vyblednutí podliatin. Na ďalšiu /druhú/ kontrolu som bola pozvaná namiesto po 3 mesiacoch, ako je uvedené v letáku, až o pol roka s tým, že je potrebné sa objednať 2 -3 mesiace dopredu. Pokúsila som sa preto kontaktovať lekára mailom a prosila som ho, aby mi aspoň dodatočne vysvetlil, čo sa stalo, prečo mi urobil operačnú ranu naviac a ani mi o tom nepovedal. Nereagoval.
Teraz, dva mesiace po operácii mám ešte stále bolesti a škaredé fľaky na nohe. Môžem chodiť len za podpory liekov proti bolesti a kompresívnych pančúch. Spím len, keď si zoberiem lieky na ukľudnenie, pretože inak stále myslím na to, že aj keď človek nie je v celkovej anestézii, môže si s ním lekár robiť čo sa mu zapáči, pretože v tejto nemocnici Vám umiestnia pred tvár rúšku, aby ste náhodou nevideli postup operácie, avšak je tiež pravdou, že po premedikácii by som bola len ťažko schopná niečomu zabrániť. Zrejme už nebudem schopná podstúpiť akýkoľvek operačný zákrok. Striedajú sa vo mne pocity ľútosti, hnevu, bezmocnosti a poníženia. Viem, že plač mi už nepomôže.
Neviem teraz, čo mám robiť. Zvažujem podať sťažnosť. Uvedomujem si ale, že mám len malú šancu na úspech. Poškodenie nohy je trvalé a neide len o povrchovú ranu. Okrem varovania, čo sa môže prihodiť, by som chcela tiež vedieť, či je takýchto prípadov viac a čo sa dá v situácii, do ktorej som sa dostala, robiť.

hela 468

dakujem za povzbudenie,aj ja idem na operaciu zil laserom,v stredu napišem dojmi.Prekonala som aj klasicku operaciu 2 krat-ľavá noha.žily sú naspäť.Na pravej-čakatelky na operáciu mam tmavé fľaky,najprv mi pri veľmi opuchnutéj nohe pukla koža-ranka mala ako 1 cent.Teraz mam fľak veľkosti väčšej dlane,koža bola pretenčená,priesvitna,na dotyk bolestivá.Začala som si fľak prekrývať strieborným rúškom a som milo prekvapená výsledkom.Koža zhrubla a rana sa zmenšuje,vymenila som 3 obklady.Verím,že po zákroku to bude ešte lepšie.Držte mi palce ,prosím.

vecernica

poznam aj pripady ze ,,zily boli spat do 5 rokov a komplikacie ,,smrtelne,,embolie,,,rozmysli si to dva krat,,nechem strasit,,,ale ak nemas srdcovo cievne problemy tak neni snad problem,,,velmi dobre lekarovy vyrozpravaj svoje choroby pred tym

katkazilnata

Dakujem vam babenky,skor sa mi pozdava asi ta laserova,aj ked poviem vam pravdu,vcera som pozerala ukazku operacie laserom na nete a prislo mi zle.Bojim sa ako to zvladnem,neznasam uz len pohlad na operacne lozko. gabika p. kolko si platila za operaciu a ako sa ti to zahojilo,ostali ti jazvicky?

gabika p

Ja som bola na oprácii krčových žíl v Žiari nad Hronom laserovou metodou.Je to super, na druhý deň ideš domov a nemusíš byť ani PN.Bolí to asi 14 dní a potom je to pohoda.Dám ti telef. kontakt na objednanie 0456709506.Práve idem o týždeň na druhú nohu.Držím palce a ničoho sa neboj.

flower

viem, ze operacia krcovych zil sa vykonava v celkovej anesteze a pacient po nej spravidla zostava lezat v nemocnici niekolko dni. znama davnejsie podstupila operaciu, no povedala, ze keby vedela co ju caka, uz by do toho nesla. po operacia mala obrovske bolesti a trvalo dobrych par mesiacov, kym sa vsetko zahojilo a dalo sa dokopy. urcite vsak zalezi aj od toho aky stupen tazkosti mas. dnes su uz operacie zil menej vyuzivane, ludia sa skor orientuju na operaciu laserom. o tom si nerozmyslala? po operacii s pouzitim lasera pacient moze odist uz niekolko hodin, nie je vyzadovany pobyt na lozku. vtedy sa mozes vratit k fyzickej aktivite uz o niekolko tyzdnov. a nepocula si aj o liecbe pijavicami? poznam ludi, ktori mali taktiez problemy s krcovymi zilami a vyuzili tuto metodu. boli velmi spokojni, i ked to bola dlhodobejsia zalezitost.