Dobry den, prosim, poradte mi, som z toho vystrasena,neviem ako sa liecit inak ako mi ponukaju lekari,vlastne o tejto chorobe nic neviem, len nieco z internetu. Este len cakam na konzultaciu u lekara, lebo vysledky mi prisli postou s pozitivnym nalezom.Velmi pekne dakujem a zelam vsetkym pevne zdravie.
Scelodermia circumscripta
Renka dakujem za odpoved vcera som bola u mudr.LUKACOVEJ v NURCH v Piestanoch a trosku som sa upokojila mam loziskovy typ scelodermie na chrbte a takisto na dolnych koncatinach ktore mi uz zmizli-zatial?Lekarka mi povedala ze je vela typov scelodermie a ze tato moja sa nemoze zvrtnut na celosystemovu t.j.zasiahnutim vnutornych organov.Ten flak na chrbte mam snad desat rokov a ignorovala som ho az kozna ma poslala po 2 rokoch do NURCH.Na nohach to vyzera ako stipance od komara.Renka budem ti vdacna ak mi poradis aby som vedela co mam ocakavat a ake lieky si po celu dobu uzivala.Ja mam za sebou prve balenie METALOCAPTASE-Penicilamin.Zabudla som sa spytat s cim to mozem a nemozem uzivat.dakujem a maj sa fajn.
Zdenka sclerodermia je systémové ochorenie kože. Ja sa liečim už 30 rokov. Skúšali rôzne injekcie, lieky, krémy, ale vyliečiť sa to nedá, len zastaviť proces. Mne sa to prejavuje fľakmi na chrbte a ľavej nohe. Momentálne čakám sa vyšetrenie u lekára v NURCH v Piešťanoch. Napíš ako sa ti to prejavilo.