Priatelov otec je alkoholik..mama od nich odisla, byvaju spolu len oni dvaja a este priatelova nevladna babka..Na priatela vsetko dolieha..s jeho otcom sa neda pohnut..liecenie "nehrozi"..skoro stale ma zlu naladu (myslim priatel), je smutny a mam pocit ze sa v nom len vsetko hromadi..Nechce o tom hovorit..Neviem ako mu pomoct, chcem aby vedel ze stojim pri nom..ze mi moze cokolvek povedat..
Ako mu pomoct?
zivot s alkoholikom je velmi komplikovany, on si problem nepripusta a ked tak ho riesi cez alkohol, je to jeden kolotoc. tvojmu priatelovi, by mozno najviac pomohli anonymni alkoholici, co je zdruzenie ludi, ktori mali problem s pitim a teraz sa snazia abstinovat. rozhovor s nimi by tvojmu priatelovi, mozno trosku pomohol, co sa tyka liecby, pristupu k osobe, spravanie,...
ale viem ze ho to trapi, ze sa takto jeho otec nici..a na druhej strane mu to aj robi nervy co sa tam deje a ubija ho to..
no taky..povedala by som nijaky..tam sa ani moc neda hovorit o vztahu si myslim, ked on kazdy den co den pride opity, o nic a nikoho sa nezaujima, iba este ponechava po sebe riady, neporiadok..a v tom horsom pripade vyryva..
aky ma vztah tvoj priatel k otcovi?