bellara-nikdy

Príspevok v téme: bellara-nikdy
jarmil7

po zmene na túto hormonálnu antikoncepciu sa u mna prejavili nežiadúce účinky v plnom rozsahu. najskôr - pokračovanie nechuti na sex, kvasinkové infekcie, neskôr ako predpokladám že z HA aj nedostatok železa... potom som mala stavy únavy, búšenia srdca,nesústredenia. výsledky na krv a železo mám úplne v poriadku,obvodný lekár ma prehliadol a povedal, že to môže byť reakcia na zmenu HA (z cilestu na bellaru). nikdy predtým som takéto problémy nemala. vysadila som to pred 2 týždnami a čakám kým sa mi tie hormony dostanú z tela von (ževraj to može trvať aj niekoľko týždnov-mesiacov). po tejto negatívnej skúsenosti hormony tak skoro užívať nebudem - ak vôbec niekedy v živote...!!! ak máte niekto podobné skúsenosti s HA napíšte...

3martina3

Ja som ju tiez uzivala dva mesiace. Prvy mesiac som mala nafuknute brucho, inak nic, dokonca som pri jej uzivani schudla asi 1 kg. Mne sadla. Predtym som brala Yadine a to bola hroza. U mna vsak uz HAK neprichadza do uvahy, lebo sa mi objavili problemy so zilami.

jaja

no je to vraj individuálne, veľa nežiad. účinkov sa neprizná (ako moj býv. gynekolog), ja som tiež bola tomu ešte pred 1,5 rokom priaznivo naklonená , ale po tejto skúsenosti čo opisujem, dakujem neprosím, možno už nikdy... berte to ako chcete , či odstrašujúci príklad alebo len osobnú skúsenosť, ale nie je to príjemné... mením názor na tento druh ochrany...

gabca

no ja neustale rozmyslam nad tym ci brat alebo nebrat HAK.....ale ked vidim ake neziaduce ucinky to ma,ato nielen tie ktore sa daju spozorovat ale aj tie co nie su viditelne.....tak mi z toho asi vyplyva ze hak tak skoro brat nebudem....a ked to ma este aj znizit chut na sex :D no to by sa priatel nepotesil :D

jaja

no a kvasinkové infekcie a nechuť na sex sú asi bežné nežiadúce účinky HA, teda pokiaľ nemáš tie za 1500 sk na 3 mesiace... aspon ja som mala takú skúsenosť... ale už nemám chuť skúšať momentálne a testovať...

jarmil

asi mi nessadla značka, mne sa to prejavilo až 4 mesiac užívania, po tom ako som dobrala tablety na železo (možno si nesadli, a gynekolog mi neporadí ten čo mám)... je to individuálne... ale som vystrašená...

Tymmi

No ja som prave zacala s touto HAK a dost si ma vystrasila teda ...ale zatial som nespozorovala nic podobne tak dufam ze to bude o.k...moja kamaratka mala podobne problemy s kvasinkovymi ochoreniami ale oma uziva novynette takze myslim ze to bude asi individualne .. dufam teda..