priatel je proti sobasu sobasu

filip2

Lea: ze mi ju daju? To sme v stredoveku alebo na blizkom vychode? Nemam za nu rovno este aj zaplatit?
A Kimka to vystihla = beriem si dceru a nie svokru a podla mojho nazoru je aj voci svokre korektne, aby vopred vedela, ake su pravidla.

kimka

Podla mna to lea nie je tvrde. Len si zober kolko vztahov stroskotalo na tom, ze do vztahu sa zaplietla tretia osoba a vacsinou to je svokra.A ked si clovek povie hned na zaciatku pravidla, tak je to urcite o to jednoduchsie.

lea

trochu tvrde, Filip, nie? to co ma byt, ze zozente si pre dceru ineho zenicha? mal by si byt rad, ze pre Teba vychovali nevestu a ze Ti ju daju.

filip2

Svokra sa so mnou normalne rozprava, akurat temu svadby uz rok nevytiahla. Svadba momentalne nie je v plane (aspon nie tento rok), takze podla mna len stiahla chvost a ked pojde do tuheho, tak sa bude zase pokusat presadit svoje (a predpokladam aj cez dceru).
Moj postoj je vsak nemenny a nezdravo tvrdohlavy. Ziadna velka svadba nebude a ak bude, tak bezo mna.

adi

Zalezi od cloveka a nie na pootvorenych vratkach! Ty ho musis poznat najlepsie, ale vela ludi ma strach zo svadby, lebo okolo seba nemaju dobre priklady, co sa vztahu tyka. Ja som s mojim priatelom tiez 6 rokov a ani on svadbu zatial nechce, ale urcite nie preto aby z toho mohol vycuvat. Jeho rodicia sa rozviedli, ked bol maly a zazil toho dost, od mamy ku otcovi a dookola to iste. Takisto jeho dvaja strykovia su uz rozvedení. Takze skor je to o tom, ze ked sa v dnesnej dobe poobzerame dookola, kazde tretie manzelstvo sa konci rozvodom, tak do coho sa hnat. Co sa svadbou zmeni?

kimka

Fiha filip2,klobuk dole za tvoju odvahu. Ale paci sa mi ako si sa zachoval. A co svokra? Este stale sa s tebou rozprava?

filip2

Kimka - to iste moj pripad. Chcem malu svadbu s 15 ludmi. Spolocna vecera v prenajatej restike a do 0smej vecer dovidenia. Polovicka chce tiez malu svadbu s 20 ludmi typu: obrad, vecera v restike a potom este domace posedenie s max 10 ludmi (ja, ona, rodicia, nasi surodenci).
Svokra vsak vyhlasuje, ze ak si ju chcem vziat, tak z toho bude velka svadba, ze ona sa nebude do konca zivota hanbit za to, ze hosti poslala o deviatej vecer domov...
Vyriesil som to dvoma vetami: Je to sice Vasa dcera, ale moja svadba. Ak chcete mat svadbu po svojom, zozente pre dceru ineho zenicha...

kimka

Tak u mna je to zase trosku inak. My sme s priatelom tiez uz 6 rokov a z toho uz vyse 5 rokov spolu byvame. Tiez sa bezne rozpravame na temu svadba, deti a pod. Ale moj problem je zase ten, ze moja predstava o svadbe, ked uz by nejaka mala byt, je mat malu svadbu, z oboch stran rodicia, surodenci a hotovo.Nic velke, ziadny chaos a zhon okolo, skratka aby si to clovek vychutnal a nie sa pri tom stresoval. Lenze moja nadejna svokra trva na tom, ze ked sa budeme brat, musi to byt svadba velka, s celou rodinou, ktora existuje. A to mna desi a tak sa teme svadba vyhybam a povedala som, ze radsej sa nikdy nevydam!

Dee

Neber to az tak tragicky. Ja som s priatelom 6 rokov, sice spolu este nezijeme, ale chystame sa. On uz par rokov hovori o svadbe, ale ja o tom nemozem ani pocut. Jednoducho mam podvedomi strach z manzelstva. A nie je to tym, ze si chcem nechat zadne vratka pootvorene, ale preto, ze vo svojom okoli nepoznam nikoho komu by sa manzeklstvo vydarilo. Skor sa teda bojim rozvodu. Lenze ked nie je svadba, nie je rozvod(viem, ze je to na hlavu padnute, ale takto som si to asi v podvedomi vydedukovala). Mojho priatela milujem nadovsetko a neviem si predstavit svoj zivot bez neho. Ale musel pochopit, ze musi pockat, az budem pripravena. Sama neviem , kedy to bude, ale nastastie mam chapaveho priatela, ktory povedal, ze "Neboj, ja to vycitim". Takze tak.
Skus porozmyslat, ci tvoj priatel nevyrastal v neuplnej rodine, aky mali vztah jeho rodicia...ci ho nieco neblokuje. Vela stastia

maja222

mala som trojrocny vztah. Ked som mala vazne dlhotrvajuce problemy s chbticou, jednoducho po case odisiel. Nikdy sme sa o sobasi predtym nebavili ale viem, ze by sa mu moc nechcelo. Po 6 rokoch ho dokazes vidiet aj inymi ocami, nez zamilovanymi. rozmyslaj o tom.