Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

bez liekov nemenštuujem - budem môcť mať niekedy deti?

Príspevok v téme: bez liekov nemenštuujem - budem môcť mať niekedy deti?
patriiicia

ahojte, mám 20 rokov, a menštuáciu bez liekov nedostanem, a napsledy to bolo ale pred 2 rokmi mi robila doktorka testy a že som ani neovulovala, v tej dobe ešte, budem môcť mať deti raz? ste tu i také ženy? potrebujem poradiť, lebo priateľ o mojich problémoch vie, a bojím sa že nikdy nebudeme mať deti. boli ste i vy v takejto situácií nikedy? ináč chodím k doktorke, a naposledy som mala menňštruáciu 5,11, od vtedy neberem lieky a čakám ale teraz budu trimesiace a za idem nakontrolu, a furt nefunguje to tak ako má.mám nádej že budem mať deti?

taja

Ahoj, mam podobny problem. Ked som mala 17rokov bola som na vysetreniach v Lubochni na vlastnu ziadost.Spravili mi tam vsetky mozne aj nemozne vysetrenia-zopar krat mi brali krv, zistovali hormonalnu hladinu v roznych fazach cyklu, sono a pod.No a dosli na to,ze mam hladinu hormonov furt na tej istej urovni.Cize v tej faze cyklu kedy ma mat zena menzes u mna sa nic nedeje. Takze mi nasadili liecbu-najprv nejake tabl.na vyvolanie menzesu no a potom hormonalna liecba.No a lekari sa vyjadrili tak,ze bude problem s otehotnenim, ale nepadlo nic take,ze vobec nebudem moct mat deti. Inak tu Lubochnu fakt odporucam.Bola som tam sice pred par rokmi,ale fakt odborny pristup a velmi prijemni lekari. Ak by som tam nesla, tak by mi pravdepodobne moj gyn. dodnes vyvolaval mnenzes injekciami/neviem preco mi napr.vobec nespravil nejake testy, alebo co.Ale mozno to vtedy bral tak ze mam 17 tak sa to nejako upravi. Ale bohuzial neupravilo sa.

frida

no to zavisi od priciny, preco nemenstruujes. mas normalnu hmotnost? lebo to je najcastesia pricina. ja som mala take cykly, ze niekedy som nemala menstruaciu tri mesiace, sest mesiacov a to z toho dovodu, ze mi poklesla hmotnost. teraz uz viem, ze ked mam cca pod 48 kg, nemam menzes. ale nikdy som nebrala lieky, ked nie je, nie je menstruacia. to je proti prirode, lebo v takom pripade, ak organizmus nie je schopny zvladnut tehotenstvo, brani sa prirodzene tym, ze prestane ovulovat.
co chcem vsak povedat - mam dve zdrave deticky. aspon mne, ked sa obnovil cyklus, po dvoch, troch mesiacoch som otehotnela. dokonca, prveho - syna som mala tak, ze po trojmesacnej pauze som hned pri prvej ovulacii (este pred menstruaciou) otehotnela. mala som potom proble cele tehotenstvo s uvadzanim datumu poslednej menstruacie, kebo ta bola vlastne tri mesiace pred pocatim :-)