Kam na výšku?

Príspevok v téme: Kam na výšku?
vanish

viem ze to tu moc nepatri, ale v podstate to suvisi s psychickym zdravim, tak trosku ohladuplnosti poprosim. kam mam ist na vysku? na pravo alebo psychologiu? nasi chcu pravo ale ja viem ze by ma to neuspokojovalo (myslim dusevne po vystudovani) ja by som chcela tu psychologiu, ale bojim sa neuplatnenia a slabeho financneho ohodnotenia a v podstate zitia od vyplate k vyplate az do smrti. ma niekto podobne pocity? ako by ste to vy vyriesili?

ivuša

urcite to nevzdavaj koli tomu, ze niektori maju lepsie ynamky...nemozes sa podla toho porovnavat, nie je skola ako skola...ja som sa na svoju vysnivanu skolu vykaslala, ani som si prihlasku nedala koli tomu, ze som si vravela, ze sa nebudem stihat ucit na prijimacky :( ..a teraz lutujem, som sa skole, co ma dako extremne nebavi a hlavne som po mature mala 3 tyzdne casu na ucenie na prijimacky, takze sa to dalo stihnut...a kebyza ta nahodou nevezmu tam kde chces, mozes skusit o rok, nektori to skusaju aj 3krat posebe a nakoniec sa dostanu na skolu kam chceli ist :)

deee

a este nieco, ja som hovorila o pomere prijatych a prihlasenych v BA, neviem ako je to v inych mestach, psychologia je dnes skoro v kazdom meste....teda skoro kazdej univerzite

deee

fgf: Prosim ta , neber to tak tragicky, ved ti vravim, ze to zalezi od tvojej pripravy. Skola v BA robi kurzy pred prijimackami a vela ludom to pomohlo. A mam mnoho spoluziakov, ktori nemali jednicky na vysvedceni. A mnoho ludi s vysvedcenim len s jednotkami sa tam nedostalo. Je to individualne.Nevzdavaj to tak skoro.Ja som isla na prijimacky s tym, ze neberiem inu moznost, jednoducho ma musia prijat....a podarilo sa a ty to vzdavas uz teraz. Naozaj je najdolezitejsie sa pripravit z predmetov z ktorych su prijimacky, bud formou kurzov alebo samostatne.

barbinka

fgf: Lenže ty nemôžeš porovnávať vysvedčenia ostatných ľudí. Chodíš na gympel a to je najnáročnejšie zo všetkých škôl. Keď ty máš trojku z matiky, taký napr.z obchodnej akadémiu má dvojku, tak čo si myslíš? u nich by si bol jednotkár z matiky. ja mám tiež gympel, aj výšku už za sebou. a mala som 2-3 a prijímačky som urobila a z vysvedčení žiadne body nedávali.

kurnos

Akoze nechapem teraz...Mas same jednicky a chces to zabalit.? Inac z coho sa tam robia vlastne prijimacky.?
A s takym pristupom sa tam urcite nedostanes ked si uz teraz povies, ze nemas sancu...Ani sa tam nehlas.
Mna tiez raz napadla aj psychologia, no siel som na management a lepsie som si vybrat nemohol ;)

fgf

takze to mozem rovno zabalit...ja nemam 2-3 dvojky ale len 1 jednotku a zvysok bieda..inak chodim na 8 rocne gymko...a ked hovoris ze 700 sa hlasilo a zobrali 60 tak to uz vobec nemam sancu..co ja len budem v buducnosti robit.....

deee

fgf: myslim, ze sancu maju vsetci, ked sa dobre pripravia. Samozrejme dobre znamky na SS su vyhodou. Ked som robila prijimacky ja, tak sa priratali body za jednotky z maturity(a to som maturovala aj z fyziky a zaratali mi to).Na gymnaziu som nikdy nemala same jednotky, vacsinou som mala 2-3 dvojky. Ale ked sa dobre pripravis a patris k priemeru na SS, aj tak mas sancu. Psychologia nie len dnes laka mladez, vzdy ju lakala, ale je mala sanca sa tam dostat. Ked som sa hlasila ja, tak sa hlasilo 700 ludi a prijali 60. Neviem ako je to teraz. Vela stastia

fgf

dee: myslis si, ze sa moze taky priemerny ziak, ako ja dostat na psychologiu? je to narocne? ked si ty bola na strednej tak si bola jednickarka?

fgf

co sa to s dnesnou mladezou deje? vsetci zrazu maju(aj ked len okrajovy) zaujem o psychologiu..vratane mna(ale ja mam svoje dovody, preco to chcem studovat)