Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akné - Damian, Rng, pomozte mi...

Príspevok v téme: Akné - Damian, Rng, pomozte mi...
zufala

Mala som akne na cele(2.-3.stupen), kozna mi dala klyndalomicin(Duac gel), predtym som mala Zineryt, Skinoren, lieh, Aknemicin(zabral len Zineryt na 8 mes., ostatne nie). Duac gel ako tak zabral, ale som vedela ze to bude nakratko, lebo akne sa mi pomalicky zacalo presuvat na lica. Vysadila som ATB a dala si jednodnovu hladovku-pila som len caje a zjdela 3 jablka a vareny zemiak, aby som si na druhy den mohla odobrat moc. Na druhy den som dostala bolesti hlavy akoby pri nizkom tlaku, kt. som aj mala, na dalsi den teplotu. Na treti pouzivania mocu den asi pokozka zaregistrovala ze uz ziadne ATB nedostava, navreli mi na cele skarede cervene hrcky v priebehu 5 hodin. Moc zabral-na 4.den rano tych hrciek bolo podstatne menej a neboli cervene, cca dalsi tyzden som mala cistu plet-len semtam nejaky pupak, obcas aj viac ale bolo to neporovnatelne lepsie. Predvcerom to boli 2 tyzdne co pouzivam moc, na cele som mala pomalicky stale viac pupacikov a hrciek, ale stale to bolo v norme. Akurat vcera rano ked som si umyla plet podla vasej rady studenou vodou, mi po 5 minutach scerveneli vsetky hrcky na licach, o kt. som ani nevedela ze ich mam, a pocas dna ma lica striedavo bud nesvrbeli, alebo nie. Teraz ma svrbia sustavne, su cele vyhadzane, a ja neviem, ci ich stale mam natierat mocom alebo radsej kremovat-ci ich zasiahlo fakt akne alebo su dehydrovane, podotkynam ze som od zaciatku kury natierala celu tvar(nacele az taku mastnu plet nemam-len obycajne vela akne, nos velmi mastny-ale akne ziadne, brada nevelmi mastna-len pupak pred menzesom, lica boli normalne a pri pravidelnom umyti mydlom na nich boli supinky) zo stravy som hned od zaciatku vylucila alebo vyrazne obmedzila vsetko vyprazane, mlieko a mliecne produkty a hlavne sladkosti. Poradte co mam robit? Som velmi zufala a na rodinu som protivna, oni si stale myslia ze mi nieco spravili, ale nemozem im toto vsetko povedat, lebo bud by ti zlahcili alebo sa zhrozili ze sa natieram mocom alebo by sa trapili a aj tak by mi nepomohli. Som neuveritelne zufala a nikdy som nemala horsi stav plet. Zn.pomoc

borovica

A kde sa dá zohnať čistý, suchý lecitín. Ja ho kupujem v lekárni sú to kapsule ako olej a používam ho na zníženie cholesterolu. ďakujem

RNG

Borovica, lecitintekuty obsahuje plno oleja a ma teda uz slabu schopnost rozpustat tuky na stenach zil. Ale je stale dobry ako material pre mozog.
Na costenie zil treba cisty lecitin, suchy granulat.

borovica

Lecitín dostaneš kúpiť v lekárni, cena záleží od výrobcu a od balenia či je tam 30 ks, 60, 100 ks. Menšie balenie dostaneš aj okolo 50,-Sk väčšie, kde je 120 kusov okolo 200,- Sk.

RNG

Jam sa berie od 1 gramu az po 3, podla potreby. Yam je pakoren, ktori pouzivaju mexicky indiani ako prilohu, tak ako my zemiaky. Takze sa neboj predavkovania a ani ziadnych zlych nasledkov, je to len jedlo, hoci to obsahuje latku, z ktorej si telo vie vyrobit potrebne hormony.

zufala

A co vravis nato, ze dermatologovia tvrdia, ze v puberte akne sposobuju hormonalne zmeny? Co je na tom pravdy? A ten Yam co som nasla v tvojom e-shope mozem brat davku denne 405mg alebo ako? nemoze mi to uskodit? mam 16r

RNG

Zufala, aktivita mocu je sterilizujuca kyselina mocova. Ta zabranuje infekcii acni. Nezabranuje ale ich vytvarani ani alergii, ktora sa okolo nich moze vytvorit(nezabudaj, su tam vylucene pod kozou latky, ktore telo nechce a v tele je takych nazbierane za dlhe roky doslova kila)

Mladi ludia hladaju okamzite zaberajuce prostriedky, ten je zatial len potlacenie cinnosti mazovych zliaz znizenim vyroby stimulantu-dehydrotestosteronu.A to je mozne len zinkom(znutra a tiez zvonku), alebo hormonalne,tak isto zvnutra alebo zvonku.
Hormonalne neznamena len synteticke hormony(hak) ale aj prirodzene hormony a stimulacia tvorby(yam, progesteronovy krem, damiana, pupalkovy olej)
Samotny zapal sa da odstranit protizapalovymi(prirodne antihistaminy ako napr quercitin (2 x 500 mg), vitamin c (ester C, 3 gramy), dumbier(1 gram cerstveho korena), pupalkovy olej(3 gramy), bromelain(2x600 gdu) atd)
Nakaza =hnisanie sa da potlacit atb. alebo prirodzenymi antimikrobialnymi(GSE(30 kvapiek), oreganovy olej(3x300 mg), graviola(7 gramov), vytazok z olivovych listov3x1/2 gramu, 20%), lapacho(7 gramov), a tiez stimulaciou aktivity bielych krviniek beta glukanmi(3x400 mg).
Toto su vsetko prostriedky na rychle potlacenie akni.

Zialbohu neadresuju skutocny problem , roky nahromadenych neziaducich tukov a nestravitelnych bielkovin. Na to treba nielen zmenit dietu, ale dlhe mesiace odmorovat, a to je nepopularne riesenie, mladi chcu okamzite vysledky.
A ako som to vymenoval, treba adresovat vela pochodov v tele, ktore prispievaju umelemu zastaveniu prirodzenej reakcie tela vyhodit neziaduce materialy, zapalov a hnisania, ktore sa na tych miestach(smetiskach) vytvaraju.

Pre tych, co si chcu seriozne odmorit telo(aspon pol rocny proces cistenia) odporucam brat pravidelne psylium(cisti creva, kde sa tiez na stenach vylucuju vseliake lepkaviny, neziaduce tuky atd),
denne si cistit pecen(Berksonov protokol), ktora cez zlc rozpusta a vylucuje neziaduce latky, ktore pri pouziti psylia sa do neho nasiaknu a vynesu z tela, inac sa zlc do znacnej miery reabsorbuje)

pouzivanim enzymatickych zmesi na prazdny zaludok, aby sa dostali do krvneho obehu a cistili v celom tele a hlavne
pravidelne pouzivanie lecitinu, ktory rozpusta tuky a tym ich umozni alebo spalit alebo vylucit.

To samozrejme pri diete, ktora ma vela zeleniny,ovocia,celozrnne produkty malo masa, minimum mliecnych vyrobkov a NULA znicenych tukov(tzv stuzene, hydrogenizovane, stabilizovane "rastlinne oleje" a "masla")
Jedine zdrave tuky su tie, ktore sa nachadzaju v rastlinach, neznicene chemiou(panenske, za studena vytlacane, neprehriate, neupravovane, nestabilizovane)