Prosim vie mi niekto poradit kolko ma asi vazit 6 rocne dievcatko? Dcera ma 32 kg a vysku 127cm a je teda poriadne pri sebe.Na bruchu ma 3 pneumatiky a kopec sadla na stehnach a bokoch.Ja viem ze je este mala a tento stav nieje trvaly,ale bojim sa aby sa pomaly nedopracovala k trvalej obezite.Ked ju vidim ako bezi a natriasaju sa jej vsetky pneumatiky na tele je mi jej luto,deti byvaju krute a zacnu sa jej v skole posmievat,poznam to.Ja s manzelom sme stihli,svokrovci vsak trpia tazkou obezitou,bojim sa aby to nemala po nich dedicne.Od narodenia bola velky jedak,ale snazime sa ju stravovat zdravo.Vecer od 18.00 uz neje,iba ovocie a zeleninku,pije iba ciste mineralky a nesladene vody no aj tak je riadny "tucko" Ked mala 6 mesiacov,bola iba cisto kojena este sme nezacali ani s prikrmami a uz vazila 8,5kg a doktorka sa somnou vadila ze co jej davam preboha jest ked tak pribrala.Nik mi neveril ze ju iba kojim.(sice kazde 2-3 hod) Tak neviem ci je u nas dovod na obavy ci paniku,alebo sa nemam znepokojovat.Vsetci ma presviedcaju ze z toho "vyrastie" ja sa bojim aby to nerastlo s nou.Dakujem dopredu za vase rady.
Kolko ma vazit 6 rocne dieta?
Pitný režim:
toto je jedna z mnohých stránok, kde je to uvedené www.zdrava5.sk.
Deti ale aj dospelí pijú veľmi málo, alebo úplne nevhodné tekutiny, a z toho ich akurát bolí hlava a aj kopa iných vecí.
Zdravý dospelý by mal prijať za deň v čistých tekutinách 2,5-3 l.
Suhlasim s predoslymi prispevkami. Len sa mi zda byt prehnany navrh pitia 2 l vody denne. To je optimum pre dospeleho cloveka a nie 6 rocne dieta.
fitko: Obezita "dedicna" nie je, moze mat k nej akurat sklony, takze vsetko sa da vyriesit stravou a pohybom. Na tvojom mieste by som sa poradila s lekarkou (pripadne aj endokrinologickou) a s nejakym odbornikom na vyzivu. Oplati sa do toho investovat, aby ste jej neublizili - bud tym, ze bude jest vela a vypestuje si slusny tukovy zaklad, alebo tym, ze jej budete davat jest prilis malo - kvoli vyvoju. Verim tomu, ze je tazke najst cestu medzi tym, preto je lepsie obratit sa na niekoho, kto tomu naozaj rozumie.
ja mam 6.r.syna,neviem,kolko meria-ale je poriadne vysoký,všetci tipujú,že je už školák-aspoň druhák,do školy ešte len pôjde,no a váži 26kg.takže sa mi zdá,že to vaše dievčatko má nadváhu.
neviem síce aká je tabuľková váha 6 ročného dieťaťa, ale z tvojho opisu to priamo kričí, že dcéra má nadváhu, ak priamo nie je obézna. asi to podedila po starých rodičoch. a sklamem ťa ja som ako malá bola tiež tučko a nevyrástla som z toho, ba priam naopak, stále som "rástla" až do minulého leta, keď som skončila, a začala so sebou konečne niečo robiť.
tak nečakaj ako ja a začni na tom pracovať, lebo všetky tvoje obavy sú reálne a tvoja malá nebude spokojná - zdravotné ťažkosti, výsmech, nízka sebadôvera, a naostatok aj problém s oblečením.
zaradiť pohyb, šport, obmedziť sedenie pred TV, PC, začať plávať, vylúčiť kalorické pochutiny - lupienky, obmedziť soľ, dobošky..., aj tú minerálku nahradiť čistou vodou min. 2 l denne džúsy riediť vodou 1:1, zmenšiť porcie jedla a ponúkať ich častejšie.
a na záver
HÝBAŤA SA, HÝBAŤ SA, HÝBAŤ SA.