Ahojky!
Uz dlho planujem ze si nieco urobim ale este som nenasiel vhodny sposob aj ked ich je tak vela...
Ano uz niekolko rokov som na dne aj ked chodim k psychiatricke a uz ma nebavi sa "nastrelovat" liekmi. Moj psychicky stav je asi zodpovedny aj za ine problemy a preto musim viac krat za den uzivat po cca 5 liekov aj ked mam iba 19 rokov...
Uz ma nebavi zit (dôvody tu rozpisovat nebudem) pretoze jedine co ma tu este drzi je len par zrniek prachu a proti je cela kopa alebo skor hora hliny :((
Zial moja dobrosrdecnost a ochota nebola nikdy moc ocenena (cest vynimkam) a preto som sa aj tak rozhodol ze nenecham svoje telo len tak znicit ako to robi vela inych ludi (vlaky, pady a pod...) Rozhodol som sa ze ak by sa dalo tak by som skusil rozpredat svoje organy inym dobrym ludom ktory ich potrebuju viac ako ja a cast zarobenych penazi by som nechal rodicom aj kde moji rodicia sa nespravaju ako rodicia a moje detstvo nebolo ako u väcsiny inych deti (ale predsa na mna minuly nejake korunky ktore mohli mozno vyuzit pre seba lepsie).
Zvysok (väcsiu cast) by som daroval koli svojej laske k detom na budovalie a chod detskych hniezd zachrany a podobnych institucii nech sa zachrani co najviac deticiek ktore za svoju zlu situaciu nemozu... Niekto uz mozno tusi jeden dovod preco chcem zit... Ano je to moja nedavno narodena sestrenica ktora je krasny a zdravy anjelicek a ja ju mam velmi rad...
Zial uz to asi aj tak nezvladnem a preto som sa tu rozhodol opytat ci je nieco take ako som pisal mozne...
Poradi niekto?
"Rozpredaj" svojho tela
Drahy Michal!Ani si nevies predstavit,kolko vela pozemskych rokov tvoja dusa v nematerialnom svete cakala na dalsiu moznost vtelenia a dalsieho vyvoja a zdokonalovania sa.Ty sa na to nepamatas( to takmer nikto z nas).Nezahod sansu byt mysliacou bytostou a prispiet k rozvoju ludstva.Velmi dolezita na tvojej ceste je LASKA- hlavne k sebe samemu,ale aj k inym ludom.Odpust tym, co boli k tebe nespravodlivi.Ulavi sa ti,uvidis.Netreba sa utapat v pocitoch sebalutosti, su velmi destruktivne.Vobec neni nic zleho na tom,ze si "iny".Miliony ludi na zemeguli maju podobne pocity a sa naucili s tym zit a byt stastni.Ved na tom nic zleho neni,ze si bi.Ber to ako vynimocnost: ovela lepsie chapes a vies porovnat obydve podstaty..Prechodne depresie ma tiez vela ludi a to neznamena ze hned musia siahnut po liekoch.To neni riesenie..Moje rady:
-prestan sa lutovat
-uvedom si,ze si jediny,kto ti moze pomoct -skus zmenit prostredie,ako ti tu uz poradili -a nauc sa seba lubit a vazit.Ved ty sam seba odmietas a pritom cakas,ze ta prijme okolie.Uvedom si,ze si prekrasna mysliaca bytost,ktora je tu za ucelom plnit poslanie a vzdelavat sa.NEZAHOD tuto sansu,vschop sa a ZIJ!!!!!!!!!!!!! Mozno ta caka trochu trnista cesta,ale taka bude urcite len na zaciatku.Len ty sa mozes rozhodnut o jej zlozitosti a dlzke.A hlavne skonci so sebadestruktibnymi myslenkami,nematerializuj ich vo svojich predstavach.Ked pridu na rozum,odmietni ich okamzite!Mysli na to,ze si stastny,uspesny,ze si prekonal vsetky tazkosti a ze si nasiel perfektneho partnera,co ta chape a miluje ta a mysli si o tebe,ze si vynimocny clovek!A tieto myslenky si vyzualizuj intenzivne.Myslenka je velmi magneticka.Udalosti,na ktore myslis,doslova pritiahnes do svojho zivota.
Prajem ti z celeho srdca vela sily a lasky na tvojej ceste ,drzim ti palce a verim ti!!!
ahoj Misko:)vies,keby kazdy clovek pri naznaku problemov spachal samovrazdu vela by nas tu neostalo.Myslienka darovat organy je urcite velmi velkodusna,ale urcite nie za peniaze.A urcite nie naplaovat si,ze sa zabijem a darujem organy.Nerob to prosim.Vies,mne to moze byt jedno,lebo si clovek,ktoreho vobec nepoznam,ale jedno mi to nie je.Lebo pri citani tvojho prispevku a aj pri odpisovani sa mi tisnu slzy do oci.Strasna predstava,ze vyhasne ludsky zivot,len koli ludom,ktori ho nechapu.Urcite su aj ludia,ktorym na tebe zalezi a ktori ta budu podporovat.Chapem,ze zvladnut zmenu pohlavia a s tym spojene nazory okolia nie je ani v dnesnej dobe lahke,ale vzdat sa toho co si dostal do daru -,,zivota´´ sa naozaj nesmies.A ked ta ta myslienka este stale nepresla,zamysli sa nad tym,kolko ludi denno-denne bojuje o zivot.A ich jedinym prianim je aby mohli zit.Nezda sa ti to trosku nefer?Ty sam si chces vziat nieco,za co by ini tak vela dali.Tak prosim ta hlavu hore a bojuj!!!
No a co takto sa osamostatnit... ist do vacsieho mesta, napr. BA, alebo zahranicie. Myslim ze tu ludia dokazu pochopit aj inu sex. orientaciu. Da sa tu natrafit na kumunitu podobnych ludi, prave kvoli tomu ze mesto je anonimne... Ked mas doma peklo, tak naco tam ostavat... Chce to trocha odvahy a odhodlania... mozno najst docasny zmysel zivota v osamostatneni a podobne. Myslim ze by bola len otazka casu kym by si spoznal pohodovych ludi, ktori ta pochopia a budes sa medzi nimi citit dobre. Teda neviem z kade si, ale tolko moj nazor...
No nic tak predaj sa nekona :(
Ako som pisal je toho moc vela a zial uz to neunesiem... Dovodov je vela a aj pri rozpravani to trva viac ako hodinu takze je toho moc moc...
Hlavne sa to toci okolo perfekcionisticky ci ako sa to pise rodicov vychovanych v duchu 50-tych a 60-tych rokov ktory jednoducho neznesu tie problemy ktore mam a preto nemam ziadnu podporu a vsetko mi to vycitaju a udajne je to vsetko moja chyba a tak... Jednoducho ak to nie je tak ako to bolo kedysi u nich tak su doma same problemy a neda sa tu vydrzat :( Neskor to ide okolo socialnej stranky ktora je zas koli inym problemom na bode mrazu takze malo teda skoro ziadny priatelia ktory by to chapali, ziadna zabava a pod... Furt doma alebo tam kde dokazem "prezit". A nakoniec ani nemam moc vela zmyslov zivota a cele roky nosim na chrbte vela tajnosti ktore keby sa dozvedia moji rodicia tak ani nemam predstavu ako by to zobrali... V skratke ide hlavne ro rôzne nie moc rozsirene a pochopene sexualne praktiky, to ze som bisexual a moji rodicia by nikdy nepochopili preco sa mi pacia aj chlapci a nakoniec to ze som vzdy tuzil byt dievca a nie chlapec... Sice sa daju urobit zlozite zakroky a je dost ludi ktory presli takou premenou ale zial u rodicou by som asi nemal ziadnu podporu ale skor iba same problemy... A po ich zisteni ze moj stav sa dost blizi k sebevrazde to zobrali asi tak ze mi predhodili dostatok liekov ze sa mozem otravit a im je to jedno alebo nech si idem von zaskakat. Ani poriadne neviem co je to rodicovska laska aj ked pre inych ktory ju maju je to len "zbytocna" blbost ale ja ked to nemam tak citim ako mi to velmi chyba. U rodicov nemam ziadnu vdaku ale iba problemy... Ak urobim nieco dobre za co si zasluzim aspon pochvalu alebo podakovanie tak nedostanem nic ale ak urobim nieco co nie je podla ich predstav tak je zle nedobre...
A dovodov ktore ma drzia pri zivote je fakt velmi velmi malo... Mozno by som to spocital na jednej ruke max na dvoch :(
Organy sa nedaju predad, len darovat.
Takze by si vlastne zomrel zadaro, tak sa na to vybodni...
Ked ta robia stastnym deti, tak rob opatrovatela, alebo si sprav pedagogicku skolu. Mozes robit vychovavatela niekde v detskom domove, alebo ucit v skolke, cokolvek.. myslis ze mrtvy budes prospesnejsi? Pochybujem...
organy predsa nemozes predavat :)
svoj ciel splnis, ak sa zabijes sposobom, ktory tvoje organy neposkodi
tak aby zostali pouzitelne na transplantaciu.
ale ser na to, vacsi prinos budes mat, ak zostanes zivy, mrtvol je vsade plno, naco nam je dalsia?
Michal, take nieco nie je mozne...Ale prosim ta pekne, nerozmyslaj tak! Mas len 19 rokov, to najkrajsie pred sebou, rodinu, ktoru by tvoj odchod zo sveta polozil. Ak mas nejake vazne problemy, nevahaj napisat a rada ti pomozem, kedze byvam kusok od Puchova. Tie zrnka prachu, co ta tu drzia su urcite silnejsie nez ta kopa zeminy. Pozri sa len na obycajny sneh za oknom a predstav si, ako budes ucit sesternicku lyzovat.To sa chces toho vsetkeho vzdat? V zivote kazdeho su miesta, ked mu nie je zrovna najlepsie, ale musi ich prekonat,aby si vedel vazit tych ar svetlych chvil, ktore pridu.
Michal, to nemyslis vazne, vsak? Prosim neurob ziadnu hlupost, ved zivot ma aj pekne stranky a clovek ma vzdy sancu zacat odznova. A vek uz na to predsa mas, tak si zariad zivot po svojom, zle detstvo hod za hlavu a zacni si budovat krajsi zivot, taky ako chces ty. Len sa nesmies lutovat, kritizovat ...bud na seba dobry. Ved ty si to zasluzis. Hore hlavu...no taaaak :)) .
Michal, to nemyslis vazne, vsak? Prosim neurob ziadnu hlupost, ved zivot ma aj pekne stranky a clovek ma vzdy sancu zacat odznova. A vek uz na to predsa mas, tak si zariad zivot po svojom, zle detstvo hod za hlavu a zacni si budovat krajsi zivot, taky ako chces ty. Len sa nesmies lutovat, kritizovat ...bud na seba dobry. Ved ty si to zasluzis. Hore hlavu...no taaaak :)) .
iba darovať môžeš svoje orgány, keď si zomrel, a máš niektoré funkčné, to môžeš, a predať nie! je to proti zákona. Ale nerozmýšlaj tak, určite sa dá všetko vyriešiť, aj ja mám depku, a niekedy myslím na smrť, ale keď si sa narodil, určite Boh to chcel, a iba on má právo ti zobrať život, nikto iný, chápeš?