Ahojky!
Uz asi 2 tyzdne mam zle sny... Presnejsie bud su to zle mory alebo nejake totalne sprostosti. Spavam strasne dlho (13-17 hodin) a v noci mam problem zaspat ale cez den je to OK. Bol som u lekarky koli tej unave a robia mi vsetky mozne testy a stale mam zlu pecen a nejake ALT a AST. Uz ani nevedia co mi maju robit a tak si ma posielaju medzi sebou ako na tenise a vysledok nikde :( Ma niekto skusenosti ako sa toho zbavit? Je mozne ze tie sny maju nieco spolocne z mojim zdravim?
Uz niekolko rokov som na dne a preto navstevujem psychiaticku ktora sa mi snazi pomoct ako moze ale zial asi nepomoze.. Citim ze tento rok bude pre mna posledny.. Tiez citim ze prechadzam dalsim zlomovym obdobim kedy to bude zas horsie a horsie.. Neviem.. Poviem jej to a uvidim co mi poradi. Citim ze tie sny maju nieco spolocne z mojou nie moc dobrou naladou..
Prekonal niekto nieco podobne?
Zle sny
osobne si nemyslim, ze zle sny mavaju len ludia, ktori nic nerobia...mam kazdy den plne nabity program a ak mam nahodou cas vyuzivam ho naplno. tiez vsak cas od casu mavam nocne mory, niekedy az strasidelne, hororove...rad spim vela, no maximalne 12 hod...cez tyzden si zvyknem pospat k veceru a potom o polnoci zalahnem...no zle sny mavam niekedy aj popoludni...des...
Ja som niekedy trpela nespavostou,spavala som maximalne pat hodin denne a este k tomu za ten kratky cas spanku sa mi snivali nocne mory.Neskor,ked som spoznala cloveka,ktory ma oslovil tie sny viac-menej presli a ked som toho cloveka stratila tak sa znova vratili
co pisete su blbosti .... robim 8 hodin denne,som zena a mam chlapsku pracu(obj,suciastky na auta pre servisy) mam 5 rocnu dceru z prace bezim dom a vecer si liham uplne vycicana z energie a mam mory snivaju sa mi horory .... ked som chodila do skoly casto sa mi snivali mory pak niekolko rokov nie a vratilo sa teraz zas,cely den je potom zly a doslova bojim sa z tych snov ostat uz aj sama doma a bojim sa vecer sama von .... je to na prasky....
..no ja mam ten isty problém, ale bojujem s tym, lebo ako tu vsetci pisu, je to tym, ze clovek neni vytazeny myslou, ale fakt je to pravda, lebo raz to mam a raz nie. Vtedy ich nemam, ked mam plno prace a ak sa zase objavia, tak to len preto lebo nic nerobim....ale naozaj sama sa snazim s tym dost bojovat, lebo viem ze aka je skutocnost. Stale si povedz je mi to jedno a stale si to opakuj, ale zase neprekroc hranicu toho, ze ti to bude az tak jedno ze sa ost. zlaknu, ak chapes co tym myslim. Niesi na svete sam, kto ma taky problem, takze nezahadzuj vsetko a nehovor, ze tento rok je posledny, lebo ti, kt. chcu najviac zomriet, ti najdlhsie ziju, takze vstan, hore hlavu a zi tak ako treba a hlavne najdi si nejaku cinnost a venuj sa tomu naplno...vela stastia
Sny odzrkadluju naše podvedomie, túžby, nálady ale aj neuveriteľný mix toho všetkého. Sú dôležitou súčasťou nášho života a bez nich by sme neboli pretože sa v nich odzrkadľuje to čo nemôžeme ale chceme, čo bolo, čo je dôležité.....vykompenzuje sa v nich strach aj bolesť...láska.....všetko čo v sebe dusíme. Každý máme aj pekné aj zlé sny a nemali by sme sa zameriavať na to aké sú ale o čom sú. Ano, sny môžu hovoriť o zdravotnom stave a ja by som si ich zapisovala podľa možnosti a vymenila psychiatričku za inú. Pokiaľ ti nepomáha iba strácaš čas. Tej novej psychoterapeutke by som tie sny potom vyrozprávala a povedala jej naozaj všetko. Zlé sny môžu ukazovať na inú činnosť mozgu alebo žliaz v organizme človeka.....alebo skôr spánok. Budíš sa v noci??? Nemôžeš zaspať??? Tak to je už na zamyslenie....tabletky na spánok niesú riešenie.....n avštívila by som po prvé nevrologa a endokrimnologa. Tomu že cítiš že už tu dlho nebudeš: samovražda nieje riešenie. Aj aj som sa o ňu pokúsila, takmer som umrela a pomohlo mi to??? NIe!!! Iba čo som vystrašila ľudí okolo seba!!! A aj seba!!! A to mi za to nestálo....všetko sa iba zhoršilo. Vieš každý sme tu na niečo - s každým z nás má Boh alebo osud nejaký plán a zvyčajne aby prišlo to dobré musíme prejsť cez veľa zlého a veľa bolesti. Nevzdávaj sa, bojuj!!!! Si výnimočný ved taká osoba ako si ty na svete nie je, vieš vôbec ako by si ľudom ktorý ťa milujú, svetu ktorý ťa potrebuje chýbal???? veľa šťastia, dúfam že som aspoň trochu pomohla....
tiez som bola na tom rovnako, ked som pred rokom nemala 3 mesiace pracu a len som sa flakala a vyspavala som do jednej poobede, vzdy som sa az bala vecera. No teraz pracujem zhruba 12 hodin 6 dni v tyzdni a spinkam ako babatko :D a zaspim hned ako zavrem vecer oci, takze nemam ani moc casu na premyslanie nad skaredymi vecami
Wow, vraj spať 17 hodín. Ja a moja nespavosť sa čudujeme. A sny nám čosi hovoria. Nehľadať v snári. Spoznaj sám seba. Alebo tak. Veď sa zamysli človeče, bolo to tak vždy, zmenilo sa oproti vždy niečo a čo konkrétne? Teda nechcem nikoho urážať, no ja si svojej nálade do snov kafrať nenechám. Sny si treba užiť. Nedovoliť mozgu, aby s tebou zametal ako sa mu páči. Na čo vlastne myslíš cez deň?
tazko pracujuci ludia sny "nemaju" preto, lebo jednoducho nemaju energiu na to aby si ich zapamatali
to michal:17 hod spanku?? to je riadne vela, ja spim maximalne 11-12 hod, a aj to sa mi uz zda vela..
Majo 23, pravdepodobne mas tetaniu, nedostatok mineralov
Ber mineraly na kosti.
Michal Pu, pecen treba liecit, cistit a regenerovat.
Pozri si pod protokol dr Berksona ako na to.
Zamorenie v tele ti spomaluje metabolizmus vcitane vytvarania neurotransmiterov, preto ta zla nalada a ospanlivost. To sa prenasa aj do spanku.
Odporucam 5-HTP, inac ti lekarka predpise skodlive navykove drogy. Alebo st John.s Wort.
A cvicit a zdravo sa stravovat.
Pravdepodobne mas znecisteny a ulepeny traviaci trakt, precisti si ho, ber 1-2 tyzdne polievkovu lyzicu psylia s poharom vody, a po hodine dobre silne probiotikum.