Mám už 10 rokov atopický ekzém. Stále sa rozširuje na väčšiu časť tela, pravidelne navštevujem kožného doktora, kotrý mi predpisuje hormonálne maste+maste na premasťovanie, chodila som aj k homeopatovi, ale nebola som s ním spokojná. Vie mi niekto poradiť, ako mám postupovať ďalej. Čo môžem ešte urobiť, aby som ekzém vyliečili, resp. aby som prišla na príčinu, ktorá ho vyvoláva? Chcela som ísť aj do kúpeľov, ale momentálne sa mi to nedá, lebo mám 2 malé deti.
Atopický ekzém
Bola si uz u alergologa? spravi ti kozne testy (zial, ale moze sa stat -ako mne- tze nebudes alerghicka na nic z tej zakladnej sady). Tiez to moze byt nejaka skrizena alergia (to sa dokazuje velmi tazko). takze ak nemozes z domu kvoli detom-rozhodne treba zacat detoxikaciou (daju sa aj v lekarni kupit rozne pripravky). A skus zakladny postup -par dni len varena ryza, pomaly k tomu pridavaj ine druhy potravin. rozhodne daj prec ovocie z dovozu äako prve mandarinky..).Vela stastia
Milá Mirka, ja, môj manžel a naše dve deti máme ekzém. Ja už od malička a aj deti. V prvom rade treba zistiť, na akú potravinu si alergická /zemiaky, koreňová zelenina, mlieko, vajcia... prípadne amalgám - ako ja/. Chyba je vo vnútri. Isto máš poruchu bunkovej imunity. Ja som bola v Smrdákoch 4x, u p. Dedíka - liečiteľa už 2x. Ten mi síce pomohol, ale nakoľko sa musím starať o domácnosť, ekzém mám stále na rukách. Prípadne skús detoxikáciu, delenú stravu a podobné veci. Je to ale dlhodobá záležitosť. V prvom rade treba vylúčiť potravinové alergény. Andula