zdravim..mam 18.bol som fajciar asi 3-4 roky..terza si dam mozno jednu cigaretku za tyzden..ako kedy..niekedy som fajcil aj 15 cigariet denne...ked si dam cigaretku terza pocitujem..bolest v plucah...inak sa tato bolest nevyskytuje vobec...chcem sa opytat...po kolkych rokoch fajcenia v zavislosti od mojho veku..je mozne dostat rakovinu pluc..uvedomujem si ze to nie je sranda..tak chcem tomu predist radsej..dakujem
rakovina pluc
ahoj prepana..mamina nikdy v živote nefajčila.ale ako si už iste počul(a) tak najhoršie je pasívne fajčenie..vieš rakovina sa už týka každého..ale nikomu nikdy neprajem aby zažil,aby videl niekoho blízkeho umierať s takými bolesťami..takže netýka sa to len fajčiarov..
Trey, rakovina pľuc vznika tak, že na lepkavé hlieny - mastné kyseliny, ktoré sú usadené v pľucach sa nalepuju toxiny, alebo tieto hlieny tuhnu pôsobením soli, chladu alebo sťahujúcich latok z mäsa. Toxiny nemusia byť len z fajčenia, ako sa to stalo modou teraz tvrdiť, ale aj z nestravenych alebo nedokonale stravenych zbytkov, ktoré maviac hnijú. Takže, ak nemáš zahlienené pľuca a prekyselený organizmus, rakovina ti nehrozí .
Je známe že ľudia žijúci tradičným spôsobom - polodivé kmene fajčia už od detstva a dožívajú sa v plnej sile vysokého veku. To ale nie je obhajoba fajčenia, len vysvetlenie.
to je az tolko rakoviny pluc?
Petra - je mi luto tvojej mamicky...
mozem sa opytat ci fajcila, alebo preco teda ochorela.
myslela som, ze viacmenej sa to tyka muzov-teda koli fajceniu
prepac ak sa ta to dotklo,
ja len ze tu niekde uz ktosi pisal aj ze ochoreju male deticky...a tie predsa nefajcia!
Cawte no ja mam 16 za svo jcely zivot som sfajcil asi cca 8 cigarety presnejsie za posledny mesiac ale uz nechcem dalej no a doma rodicia fajcia a mavame aj sem tam zafajceny byt ale vetra sa no a mam obavy ci uz je u mna nejake to riziko alebo tak ako celkovo v nasej rodine ma takme rkazdy silny imunitny system ale nikdy neviete co sa moze stat a preto mam obavy aj dokoncam so msa tu docital ze fajcenie medzi 13 a 19 vekom moze sposobit trvale geneticke zmeny tak ked so mmal tych cca 8 cigariet to uz mozme pvoazovat za fajcenie ktore moze nieco s mojimi plucami zrobit???...pls vase vyjadrenia poprosim
Anička.nemáš za čo ďakovať.len sa viem vžiť do tvojej kože..viem,čo to je..ďakujem za tú silu,ktorú mi posielaš..držím sa,aspoň teda sa mi to tak javí..ešte si to tak neuvedomujem.aj keď občas prídu ťažké chvíle..
Ahoj Petka, dakujem ti krasne za radu a pomoc a velmi ma mrzi to co sa ti stalo...dakujem ze si nasla v sebe silu a prave ty si mi odpisala, o to je pre mna tvoja rada vzacnejsia a velmi si ju vazim...ja ti aspon takto virtualne posielam vela vela vela sil aby si to vsetko zvladla!!! a bola silna aj ty!!!dakujem ti este raz a ty sa drzkaj!!! anicka
ahoj anička..viem ako sa cítiš.pred pár dňami mi umrela na rakovinu pľúc moja mamka..každému hovorila,že je jej dobre,že sa iba vyspí a bude dobre..a posledné dni dovjho života nechcela nikoho z rodiny ani vidieť..čo musíš urobiť ty,je stát pri svojom kamarátovi vždy,keď bude chcieť a ty budeš cítiť,že je to pre neho len dobré..človek nesmie byť v takejto situácii sám..podľa toho čo o ňom píšeš je to silný človek,tak ako moja mamka..zostaň pri ňom a urob mu život krajším..
Ahojte, prosim Vas chcela by som vas niekoho poprosit o radu ..mam jedneho kamarata...je uz starsi a ma rakovinu pluc.. ma to uz 5 rokov dvakrat muu to ustupilo a teraz treti krat sam vravi, ze citi ze je to uz zle a brani sa comukolvek len mi povie ked chcem byt pri nom ze ked mu j ezle tak chce byt sam a planuje aj cestu do cudziny...ale aj napriek tomu pracuje a pracuje a nepripusta si to a k doktorovi ide az ked je velmi zle...nema ani moc usporiadany rodinny zivot a pripada mi ze je sam ako psychicky..a ja neviem ako mu mam pomoct pretoze mam pocit ze nechec nijaku pomoc a len tvrdohlavo si stoji za svojim a vidi len pracu a ostatne odsuva na bok..je mi uplne jasne ze zdravy clovek choreho upln enedokaze pochopit len by som mu nejakym sposobom chcela vysvetlit ze by mal est ezabojovat...ked ma deti...tak ak mozte niekto mi poradte ako na to...dakujem anicka
ahoj ethel..bohužial nestihla som jej nič z toho povedať..nevidela som ju od minulej nedele.mamka nechcela nikoho pri sebe.len švagrinú a ocka..preto sa bojím nedele a pohrebu,keď ju tam uvidím...a ahoj aloe...moja mailová adresa je halaiova@enterprisebs.sk---ďakujem vám všetkým za podporu...
petra h.je mi ľúto Tvojej maminky,ja som už o svoju prišla pred pár rokmi a paradox je v tom, že v tejto dobe by som jej vedela zmierniť odchod.Nuž čo, tak to robím pre druhých,hoci rakovina sa vyliečiť nedá, pokiaľ je v pokročilom štádiu,ale dá sa zmierniť, aj zľahčiť jej priebeh.Neviem čo všetko ste vyskúšali, čím prešla,ale vždy je nádej,aj keď malá.Život je len jeden jediný...Ak budeš chcieť, napíš:duratna&katkazoznam.sk