od malicka, uz niekolko rokov, som hrbata, mam uplne krivy chrbat, kedysi som sa hrbila len trosku ale stale je to viac a viac..
som sa rozhodla ze nieco s tym spravim, ale aj ked si na to spomeniem, vyrovnam sa na pat sekund a zase na to zabudnem...
ja viem ze s tym neradno hazardovat, ale stale na to zabudam...
co mam robit?
a este k tomu mam chrbat strasne stuhnuty, iba sa trochu otocim alebo spravim nejaky pohyb vsetky kosti mi uplne pukaju.. niekedy to robim aj naschval... myslite, ze je na tom nieco zle??
rozmyslala som aj nad masazou ale hanbim sa :(
prosim poradte mi niekto ohladne tychto veci :) dakujem
hrbim sa :(
dakujem:)
pukancek: ja k rehabilitacnemu tiez nechodim, ale skusim si to kupit v lekarni a ked to tam nebudu mat tak pojdem do nejakeho takeho obchodu s tymi pomockami...
podla mna na to netreba mat predpis od lekara, urcite sa bude dat si to kupit aj bez predpisu, len si myslim ze bez predpisu je to drahsie...
to je podla mna vsetko...inak to je v pohode.
baby, ktore ste pisali alebo aj nepisali, fakt neviete?:)
ahojte baby:) aj ja by som chcela ten pas:) ani nie chcela, ale potrebovala:) lenze ja20, ty pises, ze to predpisuje rehabilitacny, ale ja k ziadnemu nechodim:( alebo myslite, ze to zozeniem bezne v lekarni? ja totizto ani neviem kde tu je nejaky obchod s lekarskymi pomockami, takze lepsie by bolo ak by som to zohnala v lekarni:) vedel by mi o tom niekto napisat aj viac, ze ci mu to pomohlo a kedy to nosieva a ci to je vidno, ked to nosi a kde to zohnal:) tak ak by niekto odpovedal, budem vdacna:) papa:)
to zdrawoweda> je to napominaci pas.moze ho predpisat rehabilitacny a doplaca sa okolo 60 sk.tiez to mam a je to super
dakujem vam vsetkym velmu pekne za rady :)))
pokusim sa SO sebou nieco robit :)
shobian: a co su to presne za traky??? nevies ako sa to vola a co to stoji??
dakujem
monemone:
ja mam podobny problem ako ty.len nepises,kolko mas rokov.len rozdiel vo mne je v tom,ze ten problem mam od narodenia.je to dlhy pribeh.uz ako babatko som chodila na cvicenia,masaze a zabaly chrbtice.ale uz som nebola 5 rokov.chce to len sebadisciplinu. ked niekde sedis,ci uz pri pocitaci,alebo pred telkou,ci v skole,tak sa snaz byt rovno.plecia vystieraj dozadu.musis sa prekonat.potom si ten chrbatik uz zvykne a nebudes sa moct az tak premahat. raz som sama isla po ulici a pozrela sa do vykladu a bola som na seba pysna,aky mam rovny chrbat.a pritom som sa vobec nepremahala.
a taktiez skus aj tie cviky s fitloptou.tiez to mam doma a je to aj zabava.
drzim palce
stretla som sa kedysi s jednym panom, ktory mal tazky uraz chrbtice a mal zostat invalid. Dnes je ucitel jogy.
Joga ma tu vlastnost, ze je zvladnutelna hocikym a spevnuje svalstvo napr. okolo chrbtice. a ak mas problemy s chrbicou {kostami} musia tuto ulohu prevziat svaly okolo.
a este hrbenie, pri joge sa ti spevnie svalstvo brucha. Aj je slabe, tak sa clovek moze hrbit. Skus pohladat nejakych cvicitelov, nejake telocvicne, trochu sa popytaj ludi, ktory to robia...podla mna nic ine ti nepomoze, iba cvicenie a to celozivotne.
v lekarni alebo v lekar. pomockach maju take traky,si to nasadis na chrbat a stahuje to,takze sa nemozes hrbit. pomoze ak sa budes ucit,resp. citat poleziacky na bruchu,dobre je aj plavanie a aj masaze,nie je sa zaco hanbit..