Preco pocas vianoc vsetkym totalne prepne? Vsade stres,vsetci su nervozni,najviac ma stve mama,ktora ma nahana za upratovanie a vytahuje v hadkach na mna take veci...ktore by nevytahovala,nebyt vianoc....keby neboli vianoce,ludia by boli pokojnejsi,ja z nich nemam pomaly nic,lebo ma stve,ako ma kazdy do vsetkeho nuti... ano a co,ze byt nebude vylesteny,havne nech je pohoda...kazdy rok sa hadame,za kraviny,lebo kazdy chce nieco ine a v inom case....ja uz neviem,ako sa tomuto vyhnut,nebavi ma robit,len kvoli vianociam veci,ktore mi kazu....umriem,uz nech je po nich...ja viem,ze krestania maju svoje vianoce,ale povedzme si pravdu,v ktorej rodine nie je pred vianocami tento zbytocny stres....
Prečo nemám rada Vianoce
je mi to luto,mam to tiez podobne,mozno az nie v takom rozsahu ako to ty opisujes(alebo o tom neviem),ale viem ta pochopit,poznam tie pocity
REE- no vies,on je s mamou sam,mama je tazka povaha,velmi tazka....a narokuje si na to byt s nim,ked s nou nie je,vykrikuje mu veci,ze ona zdochne a bude mat pokoj amoze byt so mnou kolko chce....a su vianoce,chapem,ze ma byt snou,ale ja som jeho priatelka a aj ja s nim chcem byt...asi viacerychnapadne kompromis,ze by sme mohli byt vsetci u nich,ale to zase jeho matka nedopusti,lebo ona am rada svoju pohodu a ja jej vadim :( ja ani neviem,ci vobec mozem od neho nieco take chciet,ako byt s nim...a viete, je to fer, ze ja stale cakam na jeho rozhodnutie,ktore pochadza od jeho matky? si pripadam divne.... keby som tak ja raz mohal povedat,ze vies co.dnes budeme spolu neskor...lenze ja som ta,co vzdy ma cas a chut a jemu zasahuje matka do vsetkeho...a obzvlast tieto vianoce mi to pride take smutne
noonaa-a preco s tebou priatel nebude cely den?preco az od 21.00?
cele detsvo som mala kvoli ocovi strasne vianoce...a tesila som sa ,ze ze to bud eok,ked s arozvedu,ale teraz,musim absolvovatjendu veceru snim,pak s mamou,napata atmoska,lebo je mi luto aj oca...a tak soms a neskor tesila,ze ked bduem mat priatela,bude to super....a ked ho mam,zistuje,ze zase jeho mama si robi naroky typu,ze na vianoce nemze byt so mnou,som an nervy z toho,co mam z vianoc? len smutne oci
ale ja by som s tym nemala taky problem,keby okolie bolo normalne,jedni s nahanaju,druhi vymyslaju take somariny,ze mi rozum zastava,len preto,ze su viancoe sa vsetko meni,ale k horsiemu....to by sme vsetci museli byt tak naladny ako delphia,a potom by to islo... :)
keby som nestudovala tak by som aj isla,neznasam Vianoce z celej duse
Treba ist na Stedry den do prace a nemate vianocny stres.To aj zabudnete,ze su Vianoce.
oprava: milujem ....:))
u nas ziaden stres nie je. mame od zaciatku adventu vyzdobeny byt, mylujem atmosferu vianoc v ochodoch, ked nakupujem darceky- vyzdobene obchody, vianocne pesnicky,.. len skoda ze pocasie pripomina tento rok skor oktober nez bliziaci sa koniec roka.doma uz som napiekla suche pecivo.
a ze sa robia veci ktore inokedy nie- vsak o tom to je! dodrziavaju sa rodinne tradicie a zvyklosti a odovzdavaju sa na dalsie generacie.. co je na tom zle? mozno je to predvianocne obdobie trochu hektickejsie- ale kazdopadne to ja vnimam ako prijemne starosti.
a po roku je to tu zas....uz som ani nedufala...a ako keby to nestacilo,pridava sa do neprijemnosti aj moja svokra a vykrikuje priatelovi,ze nebude s nou na vianoce a ze si dovoli o 21.00 odist za mnou...a ja budem teda na vianoce bez neho....kricat sa mi chce...ci plakat?vianoce ma kazdy rok privadzaju do strasnych stavov