Mile damy,hlavne tie, ktore zijete vo viacrocnom manzelstve. Moje manzelstvo zacalo asi ako vsetky ostatne. Velka laska , dieta, starosti a radosti a zrazu som zistila, ze ja som ta, co-okrem zarabania penazi-vsetko robi. Stara sa o domacnost o dobru naladu,o bliziace sa vianoce o darceky...precitala som vsetky clanky ako ma zena komunikovat s chlapom,ako sa spravne hadat ako dohodnut,ako veci prehliadat pre dobro rodiny,ako byt stale sexi a usmiata aj ked mate sex uz pomaly raz za dva mesiace. Moj chlap je stale unaveny,na nicom sa s nim neda dohodnut, vidam ho len rano a neskoro vecer. Vsak zaraba nie? Pritom by mal dostat dvojnasobok za to co tam travi tolko casu. Uz som z toho unavena. Povedzte mi zeny, tak takto vyzera manzelstvo? Zena sa stale snazi a muz po rokoch Nemusi? Co vy na to?
Manželstvo po siedmych rokoch
Som 34.rok vydata za jedneho chlapa - dnes konstatujem, ze stastne. A krizy? Bolo ich habadej, ako v kazdom dlhorocnom vztahu. Casto sa zdalo, ze su to len "moje" krizy, ked uz nevladzem...ved manzel bol v pohode, venoval sa praci, svojim zalubam. A ja tiez? Odpoved vsetky poznate. Ano, fungovala som presne tak, ako Vy. Cele moje ja bolo bokom, lebo som vsetko dala tym, ktorych milujem. A vysledok? Nevyhnutnost povedat si dost, lebo taky sposob zivota pochova kazdy vztah. Uvedomila som si, ze len tak hlboko budem tlacena hoci aj najblizsimi do kutika, ako sa zatlacit dam. Zena si musi drzat svoj priestor, ktory jej umozni dychat. Skuste porozmyslat, ci je fakt nevyhnutna sterilna cistota v byte, kazde 2 mesiace umyvane okna, zehlenie aj spodneho pradla, varenie denne teplej vecere /najlepsie podla zelania "stravnikov"/ a dalsie podobne "zivotne" dolezite cinnosti. Prehodnotte svoje priority a povytiahnite samu seba vyssie. Nie na 1.stupienok /tam podla mna budu vzdy deti/, ale vyssie. Ak ON ide na tenis 2x v tyzdni, OK, chod aj Ty - zacvicit si, podrkotat s kamoskou. Dohodnite si dni a hodiny v tyzdni, kedy ma priestor pre svoje zaluby on a kedy Ty, malo by to byt vyvazene.
este jedna drobnost k intimnemu zivotu , mam kamosku a ta unavenost svojho manzela vyriesila tym , ze ho slusne varovala ak bude saaaaaale unaveny tak si najde milenca :-)))))))))))))))))))))))))
nastastie , to u nas tak to neklape , aj ked sme spolu 10 rokou a mam tri detska , no aj moja polovicka je vedsinou v praci a ked je doma tak aj tak je v praci , mozno je to len nejaka kriza , aleeeeeeeebo si si ho moc rozmaznala ,a malo cvicila , asi si mu ukazala ze toho sama dost zvladnes a vsetko poslusne robila bez reci , neviem no ked bola u nas kriza , co je asi vsade , mali sme a mame , dobry zvyk vsetko predebatit a snazit sa pre manzelstvo urobit co naj viac , ale obaja nie len jedna strana , to sa mozes potom aj roztrhat anic z toho , skus to a skus nieco supnut aj nanho , vela stastia
žena svojím materstvom získava väčšiu zodpovednosť za deti,je už akoby s nimi spojená neviditeľnou pupočnou šnúrou,až kým nedospejú.muž je stále sám,akoby sa mu ani život nezmenil,a keď sa mu skutočne nechce,nepohne s ním ani odťahovač.ale žena musí,pocit zodpovednosti ju neopustí ani vo vypätých situáciách,ani v chorobe,a vyčerpanosti.Všetci chlapi by si z nás mali brať príklad,lebo,to,čo musíme zvládať my,je často nad naše sily.žena nemá ani sviatok,ani dovolenku,ani jeden voľný deň v roku.viem,o čom hovorím.
dakujem dievcata ale mne sa zda ze ti chlapi su tak vychovavani od malicka a len to preniesli do rodiny.sprvoti bolo vsetko ok dokonca mi pomahal ale casom sa to akosi vytratilo.vsade len citam ako sa ma zena spravat, co ma robit, doslova sa ma pretrhnut aby panovi velkomoznemu ulahodila.ale nikde sa nepise ako sa maju chlay spravat ako byt zvodny ako navarit a pozvat manzelku niekde.len zena, zena, zena.podla mna je to fakt na hlavu v nasej spolocnosti.ked sa s mojimi kamoskami o tom zhovaram,mame vsetky taky isty pocit.a mamicky svojich maznacikov len v tom podporuju.musi varit piect starat sa o deti a byt dobra matka.ale co my?ja mam dve vysoke skoly.som ucitelka.a zarobim jednu tretinu toho co moj manzel a to nehovorim ake nervy ma clovek s tymi pubertiakmi.ja by som tiez brala sediet 10 hodin za pocitacom a polovicu casu serfovat na internete.no neviem.
presne takto vyzera manzelstvo mojej kamosky, ona vsetko taha, zaraba 3xviac ako manzel, pritom sa stara o dve deti, rodicov, vzdy je upratane , napecene, navarene, oprate a ozehlene a manzel chodi na tenis, behava a minule jej povedal, ze je z ich manzelstva unaveny a asi sa chce rozviest.ON JE UNAVENY...nie ona,ale ON! Ktory cely zivot hovno robi.....
Ak je to len predvianočná depresia, tak to skús predýchať a ak je to trvalejšie tak sa spolu porozprávajte a určite si pravidlá, ktoré budete dodržiavať. Všetky mladé rodiny sa časom do takejto situácie dostanú, ale všetko sa dá riešiť, ak chcú obidvaja.