16-mesačná dcéra ešte nechodí - prečo?

Príspevok v téme: 16-mesačná dcéra ešte nechodí - prečo?
bt

Mam 16 mesacnu dcerua nas problem je ze este sama vobec nechodi jedine za moju ruku, chodime po spickach, vobec sa nedokaze sama postavit potrebuje nejaku oporu, ked sa uz postavi vobec nevie drzat rovnovahu furt ju kruti. Konzultovala som to s nasou doktorkou a tvrdi ze nieje potrebne ziadne vysetrenie ze je vsetko tak ako ma byt. No mne sa to nezda,ked sa pozriem na ostatne deticky tak som z toho nestastna. neviete mi poradit co by jej asi mohlo byt alebo to vsetko casom pride? Dakujem

opica

Moja dcera zacala chodit az ked mala 19 mesiacov,pritom je to uplne zdrave a krasne dievcatko,ktoremu nic nechyba.Nepozeraj na ine deti.Tie ktore zacnu neskor chodit su zasa popredu pred ostatnymi s intelektualneho hladiska.Mozno tvoja malicka radsej uprednostnuje pozorovanie veci,kniziek,obrazkov,a rozvoju reci.Nenut ju do chodenia,neboj pride to samo ani nebudes vediet ako.Nehladaj hned za tym chorobu alebo poruchu vo vyvine,ona je osobnost a potrebuje cas a klud a ked bude chciet zacne ona sama od seba,neprerabaj ju.

totka

neporovnavaj svoje dieta s inymi, kazdy ma svoj idividualny vyvin a je dolezite, aby presiel vsetkymi fazami.. to znamena aj lezenie "po styroch"..

karla555

mne chodil syn po spickach, lebo sme ho davali do choditka ale potom zacal chodit normalne. Pri druhom sme si povedali, ze ziadne choditko a naucil sa krasne sam chodit a myslim si, ze vek kedy dieta zacne chodit bez opory je u kazdeho individualny takze neboj.