Krčné mandle - krvácanie

Príspevok v téme: Krčné mandle - krvácanie
barbinka

Dnes som šiesty deň po operácii krčných mandlí. Mám neuveriteľné bolesti hlavne uší pokiaľ si nedám paralen. Jem len dvakrát za deň a to malú misku buď pudingu, krupičnej kaše, alebo zemiakovej kaše. Pijem repíkový čaj, asi 1,5 litra denne a tak isto aj kloktám. Chcem vás poprosiť o tri rady:1. dokedy ma to bude takto bolieť?, 2. čo by som ešte mohla jesť??ale také, aby to až tak nebolelo?, 3. Do akej doby po operácií sa mi to môže rozkrvácať a prečo??? Tohto sa dosť obávam. Poteším sa každej rade. Dúfam, že mi niekto odpíšete.

barbinka

ivanka: Ked ja mam teraz uz stvrty neuveritelne velke bolesti, neda sa to vydrzat. Pol hodinu je dobre a potom to vystupi, ale tak, ze si myslim, ze zomriem. Preto nemozem ani jest. uz chcem , aby to prestalo.dnes je osmy den po operacii.

ivankaa

Ahoj barbi. Ja som po operacii mesiac a vsetko je ok, az na to, ze sa mi po troch tyzdnoch po operacii zapalili priedusky. Ale uz som aj dobrala antibiotika, tak dufam, ze bude dobre. Takze po 1. Hovorili nam, ze bolest dost vyrazne ustupi na desiaty den. Mne sa tak stalo na deviaty rano, a poviem ti, bolo to skvele :-), potom kazdym nastavajucim dnom sa aj ta minimalna bolest uplne stracala /ale ked som si dala Panadol, nic som necitila, jednoducho som ho len po 3-4 dnoch prestala brat/ 2. mozes jest rohlik namoceny v caji so syrom bambino, piskoty zaliate studenym pudingom, alebo vyzivou, pit rozne jogurtove napoje, alebo jest tie velke kupovane broskyne-supane. K zemiakovej kasi som si vzdy dala aj nejaku prilohu /pre zmenu chuti :-) /napriklad aj cviklu. 3. Hovorili nam, ze do dvoch tyzdnov od operacie je tam stale riziko krvacania /naozaj si treba davat pozor/. A preco? Myslim, ze ked je to otvorena rana, a v ustach, kadial prijimas potravu, tak je tam to riziko vacsie. Moze sa to natrhnut. Ked som mala po jedle velke bolesti a strach z rozkrvacania, dala som si na krk ladovy obklad /lad zabaleny v makkom uteraku/ pomaha to. Drzim palce :-)

dusan

ahoj aj ja som bez mandli uz 7 den a dnes je to super tak mozes jes vsetko co neni teple a neni dochutene aostre a skus kloktat aj salviovy caj