Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vyklbenie kolena

Príspevok v téme: Vyklbenie kolena
monsterix

Dobry vecer, asi pred 10 dnami sa mi pravdepodobne vyklbilo koleno na lavej nohe, bolo to na diskoteke (kamarat oslavoval narodeniny) a pri trosku neprirodzenom polozeni lavej nohy doprava mi akokeby vybehla ta kost (fibula) z toho puzdra. Ja som to nevidel, ale akonahle sa mi to stalo, som si lahol na zem a pocitoval strasnu bolest v nohe. Kamarat mi po par sekundach do toho buchol a ja som citil ako sa mi to vratilo spat do puzdra. Ale odvtedy mam dost problemy, domov som dosiel len tak tak, rano som isiel na traumatologiu kde mi robili roentgen kolena, dost som nepochopil co mi povedali, ale dali mi taku ortezu. Prve 2 dni potom mi bolo relativne fajn, mohol som ako tak chodit, ale na treti den mi zacalo opuchat lytko a doteraz ma hrozne boli ten sval ktory ide zozadu kolena az po achylovu patu. Presnejsie ta cast medzi achylovkou a zaciatkom lytka. Nemozem doslapnut na nohu, pretoze to hrozne boli (a ani sa neda tou bolestou). Ked mam nohu v klude, tak ma na dotyk nic neboli. Ale ak sa dotknem a trosku stlacim lytko, dost to zaboli. Este toto spomeniem, ze ked lezim dlhsie, tak mi to akokeby odpuchne a relativne viem ohybat kolenom. Ale akonahle sa chcem postavit, tak sa mi to vsetko vrati a takmer vobec neviem chodit. Dost ma to uz unavuje, vobec neviem kedy mi to chce odpuchnut. Opuch mi brani aj ohybaniu kolena. Od vystretej nohy az po uplne skrcenie zdravej nohy moze byt tak 130 az 160°, lenze ja tu poskodenu nohu mozem ohybnut max. tak na 90° uhol.Kedze mi to opuchlo, poslali ma na cievne. Na cievnom mi uz dali aj nejaky flexaparin aby som nahodou nedostal trombozu, aj nejake lieky na cievy. Lava noha v lytku mi opuchla o viac ako 2cm oproti zdravej nohe. Ale podla mna to nebude v cievach. Este stale cakam na ultrazvuk aby sa to mohlo vylucit.

Takze vobec neviem co mi je, co si mam o tom mysliet, ako dlho to budem mat v takom stave, co je potrebne robit aby sa to dalo dokopy. To je nase zdravotnictvo. Vsade si Vas pohadzuju ako horuci zemiak aby nemali starosti. Som uz z toho unaveny, jednak nemozem chodit do skoly ani do roboty, ani nikam. A ked chodim, tak nohu musim mat uplne vpredu aby sa mi ten sval vzadu nenatahoval, lebo mi to sposobuje bolest. Zda sa mi, ze sa mi to vobec nezlepsuje, ale skor zhorsuje. Ziadne lieky mi opuch neutlmuju, nepomaha ani ten slavny Fastumgel. A nad tou castou ako je pata sa mi vytvorila taka podliatina.

Kto vie ako to vyliecit? Ako dlho sa to uplne vylieci tak, ako druha noha? :( Som uz zufaly... este nikdy sa mi nieco podobne nestalo. Niektori hovoria, ze ked to raz vybehne, tak ze moze aj znovu. A lekar mi povedal, ze ked mi vyskoci este raz, tak pojdem pod noze. Hrozny pocit :(((
Ospravedlnujem sa za vycerpavajuci prispevok a dakujem za kazdu radu

Richarde

Zdravim Vas.
Momentalne lezim doma uz po stvrty krat vyklbene koleno. Trikrat mi jablcko samo sa vratilo do povodnej polohy no pri poslednom stvrtom vyklbeni mi musela jablcko napravovat az privolana zachranka. Co sa tyka diagnozy tak idem ku sportovemu ortopedovi ale je to na operaciu koli lepsej fixacii jablcka. Poradim iba tolko ak sa vam to stalo raz stane sa aj dalej pokial urobite znovu ten isty pohyb. Cize radsej ist hned za ortopedom ktory bude vediet co s tym. Boli to cim dalej tym menej avsak ked vam budu davat jablcko do povodnej polohy tak to nie je ziaden prijemny pocit ! Takze lezat, co najmenej zatazovat nohu po dobu aspon troch tyzdnoch a vsetko sa da ked sa chce.

nik+

pred včerom som spadla z poschodovej postele a spadla som rovno na to koleno veľmi to bolí a tá bolesť je každým dňom silnejšia napuchnuté to mám len troška a trošilinku zmodraté.Neviete mi prosím poradiť či to je vážne,naozaj prosím beriem di úvachy každú radu :)

Števo

Inak ak sa vám niečo takéto stane, tak si nedávajte žiadne maste len to spomaluje vstrebávanie tej tekutiny v kolene. Najlepšie je vobec nechodit a ľad.

Števo

No vyvrtnuté koleno som mal tiež / mám. Už tretí krát stalo sa mi to včera ked som sa na tej nohe otáčal. Nikdy som s tým problém nemal - hral som vodné pólo takže plaváren bola velice dobrá na kĺby ale raz pri futbale ma týpek nabral a do 2 dní som mal koleno jak balon, ortopéd bol super poslal ma na rengen, ultrazvuk. Hojilo sa to docela dlho približne 2 mesiace, no minule som bol snowboardovat a od vtedy to mám zase a teda ešte včera 3x krát. Inak to koleno mi nevyletí nikdy úplne ako to opisujete čo mám možno štastie. Mne sa len poškodí púzdro kolena .Neviete o nejakých cvikoch na to alebo nejaké lieky na kĺby poprípade oplatí sa nejaká rehabilitácia ? operáciu nechcem nemyslím si že je to až tak zlé u mňa len ked sa to stane ešte pár krát tak je to možné...

maricenka

mne sa tiez vyklbuje koleno. stalo sa mi to aj dnes rano. nastastie hned zapadlo naspat. vzdy je to urputna bolest. na operaciu ale pojdem az ked to bude nevyhnutne. zatial som sa naucila nerobit pohyby, pri ktorych sa toto stane. viac menej to pomaha, koleno sa vyklbuje malokedy.

Kajuš

mne sa prave koleno vyklbilo už 4-krát. po 4-krát sa mi to stalo v tuto sobotu. v nedelu som s tým išla na pohotovost. doktor ma poslal na rengten a povedal mi že ak sa mi to vyklbilo už viac krát že pojdem na operáciu :(

andule

ahojte no ja mas tiez ten problem spadla som na lave koleno jasne ze bolo vyklbene v tom soku som si ho dala naspet,strasna bolest ten den som bola aj na pohotovosti viberalii mi od tial vodu; dali mi octanovu mast a ze setrit nohu;teraz je to druhy tyzden koleno je opuchle ale pod kolenom este nie myslim ze tam je voda,strasne sa bojim ist na ortopediu viem ze mi bude viberat vodu zasa ta bolest dufam ze to vidrzim ale co dalej co mi bude robit ortoped netusim ale strasne sa bijim. nemozem ani spavat od stracu.vie mi niekdo poradit co sa tam vobec deje co ma tam caka..dakujem

biolampa58

monsterix
Biolampa so studeným svetlom, urýchľuje liečenie.
Daj si sem aj e-mailovú adresu, ak máš záujem. Viac info mailom, aj zaujímavá cena.

hviezda 226

určite navštív ortopéda...môže ísť o poškodené menisky alebo väzy, tie môžeš mať uvolnené, natrhnuté alebo dokonca roztrhnuté a toto sa potom rieši operačne ak športuješ a nechceš sa vzdať športu tak je to jediná možnosť...každopádne či sa jeden z týchto prípadov týka teba treba konzultovať s odborníkom