Rodičia

Príspevok v téme: Rodičia
ivulik18

ahojte vsetci neviem co mam robit alebo ako sa mam spravat k rodicom ktory neustale do seba rypu.....hlavne otec do mamy vsetko jej vytyka aj televizor pricom pri non ani nebyva iba sem tam a ked tam je tak otec odtial odide,.....a to neni len to jej otec vyhadzuje na oci, On zije iba z minulosti....vyhadzuje aj veci co boli pred 30rokmi ked boli mlady a ani sa nepoznali.mna to nebavi stale pocuvat....a neviem ako to tu vydrzim cely zivot s nimi....je mi ich luto pretoze brat byva v inej dedine a sestra takisto ide prec a od najmladsich(mam 18) sa asi ocakava zostat pri rodicoch......prosim poradte mi ako to zniest.....neviem ako dalej...........Ďakujem

smejka

ahojko no velmi dobre poznam ako sa citis len asi o 100 krat som to mala horsie :( minuly pol rok som si pretpela neskutocne veci, a tiez moj tato vyhadzuje a vyhadzoval mamke rozne veci najlepsie zminulosti.. lenze kiezby to ostalo len pri tom =´( .. rada by som sa o s tebou o tom porozpravala ked chces.. ked mas nejaky kontakt (icq a tak), lebo takto sa to tazko hovori .. a vedela by som ti aj poradit v mnohych veciach ohladom tohto .., presla som si uz asi vsetkym z tejto oblasti..

laraa_

ja som jedinacik. aj mna mama sklamala, ked sa priklonila na jeho stranu. taky vacsi podraz z jej strany, som si myslela, ze aspon on ja pri mne. potom som sa uz citila bezmocna. ale odkedy mam chlapca, mam s mamcou super vztah, nikdy som sa s nou tak nerozpravala, tak ako s kamaratkou - ale odtial-potial :-). ja inac, vkuse sedim v izbe, s fotrom ani neprichadzam do styku. sak na co.

a inac ti neviem poradit, skus sa porozpravat s mamcou, ked bude vhodna chvila, ale kazdopadne musis vydrzat. skoncis skolu, vypadnes von do zahranicia, oddychnes si od rodicov, zarobis peniazky a pojdes byvat inam.

ivulik18

ahoj laraa mas neakych surodencov???ja neviem ci to s tymi rodicmi vydrzim do konca zivota zit v jednom dome......a teraz som sa v mame sklamala som sa s nou o hocicom dokazala porozpravat .....a hocikedy v sobotu som jej precitala vtip a ona mi zacala vytykat ze co ja viem okrem toho citania vtipov a hocico co som jej povedala mi zacala vytykat......som jej verila ze jej mozem hocico povedat a teraz clovek aby sa bal niekomu verit...

laraa_

ivulik, s tym nic nespravis. nic. ja uz som mamu skoro nahovorila, ze sa stahujeme, lebo v jeden den prisiel oco opity, nadaval nam do p...c a pod. nas vyhadzoval z bytu, lebo ze to je jeho byt.. no ale ocko nam na druhy den kupil cokoladky a mamka mu na to skocila. vcera som tiez prezila hadku, ked foter prisiel ozraty a bol taky agresivny, ze ma skoro zbil. a to som mu nedala ziadny podnet, aby na mna vrieskal. to len ten sk...ny alkhohol. povedal mi, ze sa nebudeme mat nikdy radi, lebo sme rovnake povahy. a o chvilu - ja ta mam velmi rad! chapes??? a ja: keby si ma mal rad, tak sa ku mne tak nespravas a nevtlkas mi do hlavy, ze som hovno a nic nedokazem (vies, ono ja som si to vzdy brala k srdcu a aj sa tak citim, lebo si to vdaka nemu myslim). proste on sa nezmeni. ani nikto z nas, svojich otcov nezmeni. a mama tiez nechce byt sama. ivulik, ja mam tiez 18.

ivulik18

ahoj Veronika to ti teda gratulujem a zelam ti nech ste obidvaja zdravi!!!!!a co aky to je pocit mat v sebe cloviecika???moja sestra je tiez tehotna tak dufam ze si budem moct chytit brusko ako to male kope......
ty mas aspon niekoho kto ta drzi ale ja nemam nikoho(si myslim ze to je skoro na vaznejsi vztah-neviem) ale mne teraz aj sestra odide a budem tu s nimi sama...a ten otec sa nezmeni on ma hrozne krutu povahu pretoze aj co neni pravda podla neho musi byt aj to sam povedal...

veronika

Ivulik viem je to hrozné.Aj môj otec stále niečo vykrikuje mame akoby za to mohla.Takýto ľudia nevedia nájsť v sebe pokoj.Aj ja by som bola najradšej keby sa naši rozviedli a nemusela by som tu otca trpieť. Ja s ním nemám dobrý vzťah-je pre mňa ako cudzí.Ale musím ho brať takého aký je. Jednoducho ja mám svoj život a on má ten svoj.Teraz sa budem tešiť na svoje bábo ktoré sa narodí onedlho.Ja ho nezmením-on sa musí zmeniť sám.

veronika

Ivulik Na niakej strane nemusíš byť.Proste otcovi povedz že je je to mamina vec keď si ide pozrieť telku.A jeho reči si nevšímaj...on je sám nešťastný a preto aj vybuchuje na druhých.

veronika

Je niekedy ťažké sa oslobodiť z minulosti a zo zlých vecí. To isté mi raz povedal môj priateľ že som ako otec-hoci nie som agresívna ani nejaky nervák. Len sa dokážem ľahko nahnevať. To ma trochu zobralo a tak som nad tým začala uvažovať.Ale on to chápe lebo vie čím som si prešla. Keď si založím vlastnú rodinu tak nechem aby moje dieťatko prežilo to isté čo ja.A o to sa budem snažiť.Jednochucho sa chcem dostať z tej prekliatej minulosti.
A vie tvoj priatel akého máš otca? Ak to pochopí a bude sa ti snažiť pomôcť tak ver že určite nebudeš ako otec.Ty si TY a On je On. Možno ti pomôže psychológ.Mne veľmi pomohla moja psychologička ku ktorej som ešte nedávno chodila.

ivulik18

len teraz neviem na koho strane mam byt prave teraz mama pozera televizor(ako naschval tam isla)pretoze otec tam je pomaly cely vecer a on jej ide vyhadzovat ze ona tam je......a teraz otec za mnou prisiel hore a hovori mi ze som slepa ze som na maminej strane....a ze je toto je nastastny dom .keby on nevyryval by tu bol pokoj......