podstupil uz niekdo operaciu nosnej prepazky. vie niekdo povedat ako to je po operacii.
aha dakuujem. no ale nevadi ked to nebudem robit az tak casto? doobeda som v skole a poobede sa mi to zda moc casto pat krat za jedno poobede. aby som si zas nenarobila nieco ked to budem robit cca kazde dve hodiny.myslis ze to strati ucinok?
zuzic
v predklone na prvýkrát sa má do každej dierky kvapnúť 2-3 kvapky, čakať 3 minúty
(ja som nikdy tak dlho nevydržala) vysmrkať, druhýkrát kvapnúť 1-2 kvapky a vstať. Opakovať denne 4-5 krát. Našla som papier, na ktorom mi lekár tento postup vysvetloval.
zuzic
tam ani tak nejde o druh kvapiek, môžeš vyskúšať i iné, ale o spôsob kvapkania. Lekár, ktorý mi túto metódu odporučil, úplne odmietal spreje do nosa, lepšie sú kvapky s kvapkadlom.
marko: ano sanorin je velmi navykovy(podla neho sa nazyva aj zavislost "sanorinizmus") ale ja ho nechcem pouzivat stale iba vyskusat ci to funguje...
Aj ja som uzival Sanorin hned ked ma pustili z nemocnice domov. Uzival som ho len tyzden, potom je vraj riziko vzniknutia zavislosti na nom. Ja osobne som vsak ziadne efekty nepocitoval.
zuzic
oplatí sa skúsiť všetko, držím palce, daj vedieť
znie to zvlastne ale asi to pomoze. urcite vyskusam, dakujem za tip! ale az ked nebudu nasi doma:) sanorim by som mala doma mat ved mam skoro vsetky druhy kvapiek:)))
zuzic
vidíš, teraz ma napadol jeden postup kvapkania kvapiek do nosa, išlo o klasický Sanorin a musel sa kvapkať do nosa, možno to bude znieť divne, ale klačí sa na kolenách , v hlbokom predklone, hlava je opretá o zem, teraz si presne nepamätám koľko kvapiek sa na prvý krát do každej dierky kvaplo, ale nechalo sa to asi minútu stiecť do dutín, dostalosa to aj do miesta kde je vybočená prepážka, potom sa dobre treba vysmrkať a postup opakovať s tým, že po nakvapkaní sa treba postaviť. Poradil mi to výborný lekár z Košíc, treba to opakovať viac ráz za deň, ale varoval ma, že zo začiatku to môže mať opačný účinok a pak sa to ustáli. Ja som to skusila a mala som pocit, že to kapánek pomohlo. Ale opäť som sa bála užívať kvapky dlhšie ako je možné.
no ja som skusila napisat do poradni dvoch prvy povedal ze bez vysetrenia si neporadi a druhy hovoril ze to nemoze vediet pokial nevie vysledok hlavne endkoskopickeho vysetrenia. kedze to bolo asi tyzden potom ako som bola na orl tak som im napisala ze pri endoskop. vys. nic nenasli len pri prednej rhinoskopi tu vybocenu priehradku. hovoril ze zatial ak naozaj nic nezabera by odporucil kortikoidy, ale nezda sa ti to hlupost, tri roky ci kolko kym ma budu moct operovat uzivat kortikoidy? rodicia...no vies ako, otcovi to az tak tazku hlavu nerobi, lebo ze ved to nie je take hrozne, ked to nikdy nemal tak si to nevie predstavit. a mama sa uz pomaly vzdava ked nic nezabera...brat mi zase schovava kvapky ze ci si chcem uplne znicit sliznicu no bez nich to nejde...ale asi pojdem ked budem mat trochu volno v skole este posledny krat doktorke a ak mi zase nic nove nepovie, budem sa s tym asi muset naucot zit. ale lahke to nebude...
Mna operovali 5.8.2009, teraz sa mam fajn a vreckovku som nemusel pouzit uz dost dlhy cas (na take "seriozne" smrkanie). Problem je,ze ak smrkam tak ma v nose trochu boli a citim taky mensi tlak. Uzival som Flixonase drops, raz rano raz vecer. Doktor mi odporucil dobrat tie dropsy a prejst na Avamys sprej, ktory uzivam este len 4. den.
Co sa tyka samotnej operacie. Klasicka hladovka prvy den, rano ma operovali, az vecer vypadli anestetika a rano bolo otrasne (sama krv z nosa). Az po tyzdni mi bolo "lepsie".
VAROVANIE: do nosa vam napchaju take akoze "folie" ktore su hrube asi ako vykres a velke asi ako balik vreckoviek. Vybrali mi ich az po tyzdni od operacie. Dovtedy som nemohol ani poriadne jest tak ma to v nose "drazdilo".
Ak vas stav sa zhorsi natolko, ze vam musia robit punkciu dutin, tak urcite po doporuceni ORL lekara chodte na tu operaciu. Inak ak nemate problemy (a mate vybocenu prepazku) sa to neoplati (podla mna).