Ahojte... vypdavali mi vlasy,,mala som nalady,same strresy,,tak som sla ku lekarovi a on mi zistil ze to zapricinuje stitna zlaza,,,riesit sa to bude neskor,lebo mi zistili este nejake ine bakterie,len sa chcem opytat ze ci sa z toho pribera,chudne,,alebo co este mi moze zapricinit ta stitna zlatza,co mam robit?
stitna zlaza
jajka,ved jasne .Len mi je take čudne že nemožem schudnut pri takejto diagnoze.A ešte k tomu sa vobec neprejedam,jem pravidelne v malych porciach.Nechapem to.
tak potom neviem príčinu treba hľadať asi niekde inde
jajafr,ano mam hypertyreózu a aj v papieroch to mam.Uživam thyrozol 1/2 trikrat do tyždna .Vraj sa to už trošku stabilizovalo mi naposledy povedala doktorka.Ja som mala vždy zniženu funkciu aj v puberte a po porode som mala katastrofalne vysledky krvi a vtedy mi zistili zvyš.funkciu štitnej žlazy.Vnimala som to asi tak že mi bolo treba častejšie na velku.... a strašne mi bolo teplo,ale že by som nejak schudla.Bolo by mi treba schudnut ale nejde mi to.
bubinko
endokrinologička ti povedala a do správy napísala že máš hypertyreózu? čiže zvýšenú funkciu štítnej žľazy? aké lieky na to užívaš? aké máš hodnoty odberov krvi? najmä TSH
jajkafr,no ved prave to mi je divne že neviem schudnut a mam pritom mam zvyšenu funkciu štitnej žlazy.Nechapem to.Aj ked som sa na to pytala endokrinologičky nič mi na to nepovedala.
dixinka
píše tam že funkcie štítnej žľazy máš v norme a tiež že štítnu žľazu nemáš zväčšenú, máš len vyššie hodnoty tých protilátok podľa mňa by bolo vhodné sledovať tieto hodnoty chodiť na kontroly k lekárke raz za pol roka ... aspoň moja lekárka to tak sleduje u mňa ja som mala raz mierne zvýšené hodnoty TSH a odvtedy chodím na odbery každý pol rok aj keď sú hodnoty v norme...
bubinko
ak by si mala zvýšenú činnosť štítnej žľazy tak by si nadmerne chudla ďalším príznakmi sú nespavosť, potenie, pocit tepla, mastná pokožka, rýchlo sa mastiace vlasy...
príznakmi zníženej funkcie štítnej žľazy sú únava, priberanie aj pri minimálnom príjme potravy, zimomrivosť, suchá pokožka, vypadávanie vlasov, štiepenie nechtov
ahojte,mam zvyšenu funkciu štitnej žlazy,je normalne že pri tejto diagnoze nemožem schudnut? :-| Ja sa v poslednej dobe nejak necitim aj dobre,stale ma hlava pobolieva v spankovej časti a v citim ako keby taky tlak v hrdle,som aj dost ospala.Može to byt tymto ochorenim? Dik
Ahojte.
Bola som na vyšetrení štítnej žľazy a z výsledkov z krvi mi zistili, že mám veľa autoprotilátok proti tyreoglobulínu. Diagnóza znela: nezväčšená normofunkčná štítna žľaza, pozitívne ATG vyš., možný vývoj difúznej lymfoidnej tyreoiditídy. Výsledky mi prišli poštou, takže lekárka mi k tomu nič nepovedala ani nepredpísala žiadne lieky. Neviete niekto o čo ide, či sa nemám zbytočne znepokojovať, keď sa nad tým lekárka nepozastavila? Ďakujem za radu
ahoj STITNA ZLAZA.. aj ja som na tom rovnako, bola som vcera na odberoch, vo stvrtok vysledky, vela som si precitala po nete, sama neviem ci hypo ci hyper, uvidim:-))) len sa mi spravila struma, trochu bolestiva, nechty ryhove, pokozka sucha, vlasy padaju, pribrala som, len sa potim, busi mi srdce, nemozem spat, uz aj depresie... co uz, drzim palce