Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ekzem ma znici

Príspevok v téme: Ekzem ma znici
krusty

Mam 28 rokov dostal som pred 3 mesiacmi ekzem(na rukach do predlaktia), ktory mi zmizol pred mesiacom.Po pouziti xy masti(Elecom,Belosalic,Kerasal,Diprosone,a este vseljake robene v lekarni).Momentalne mam chripku a mam ho spat,ale uz nie len na rukach ale aj na stehnach(obidvoch pri rozkroku).Svrbi to ako slak a asi ma s toho aj trafi.
Som potravinovy alergik cize uzivam:Xyzal,Nalcrom
Pred mesiacom mi zomrel otec a uzivam tiez Lexaurin,prothiaden a citalec.
Bol som uz aj u Fytoterapeuta ten my dal
kvapky Regalen a ja som si z netu objednal mast Protektin ale nic nezabera.
Ja uz neviem ci mam po vylieceni z chripky ist naspat ku koznej,lebo uz jej ani moc neverim.Ja viem ze je velmi tazke urcit diagnozu ale zobrala mi vyter z hrdla a ust + krv.Pricom okrem zlych pecenovych testov a neakeho zlateho streptokoka v nose nic nenasla.
Ak mate niekto podobne problemi alebo ste uz dalej ako Ja prosim poradte.
Dakujem

RNG

Afty su kombinacia alergie(mnoho liekov sposobuje alergicke reakcie a afty...) a nakazy(nizka imunita),tema bola preberana mnohokrat.

RNG

V temach depresie, uzkost, panicke poruchy , som spomenul casto, ze su prirodne prostriedky, ktore pracuju podobne, ako drogy na zvysovanie hladin neurotransmiterov, ale bez bocnych ucinkov, ked pouzivane v odporucenych klinicky vyskusanych davkach.
Spomenute tam boli St John's Wort(lubovnik bodkovany) a 5-HTP.
Ale v tvojom pripade najprv sa musis zbavit tych navykovych drog, co bude fuska, lebo tieto prirodzene sa nemaju kombinovat so syntetickymi.
Na alergie odporucam quercitin, vitamin C a rozne enzymi(bromelain serrapeptaza, pancreatin, papain).
Alergie obvykle vznikaju, ked sa do tela dostanu latky, ktore telo nevie rozlozit, lebo nema spravne enzymi.
Konkretne ti mozem poradit, az ked mi napises detaily a svoj e-mail, lebo jednotlive rady by sa mohli chapat ako reklama, kedze mam na Slovensku obchody s potravinovymi doplnkami.
Dakedy extra jod pomoze vytvorit chybajuce enzymi...

RNG

Exem ma povod zvnutra. Mastickarenie zmierni len priznaky.
Proti svrbeniu pouzi napr 2% hydrokortizonovy krem.
Na hojenie pomaha viacktat spominana zmes kokosoveho oleja a praskoveho cukru s par kvapkami GSE.
Na rozne kozne problemy sa s uspechom pouzivaju "zelene extrakty" napr stava z mladej jacmennej travy(alebo alfalfa, razna...), ktora je alebo cerstvo vytlacena, alebo vysusena za mrazu(lyofilizacia).
Alebo ine zelene zmesy v dostatocnych mnozstvach(jedna sa o specializovane potraviny, tj v mnoho gramoch, nie miligramy...)

krusty

RNG Prosim ta co by si mi odporucal na miesto tych liekov(ktore by som aj ja najradsej povyhadzoval).Pricom ked zacnem pyt caje zacnu sa mi vyhadzovat afty cize mam potravinovu alergiu + na to chladovu.Tie drogy Citalec prothiaden Lexauryn mam proti depresiam a agorafobii,paniky.Tiez by som chcel poradit ohladne tych veci ktore si napisal:enzymi, protokol dr Berksona
GSE roztok

krusty

vsetko to mam predpisane jedno od alergicky druhe od psychiatra
ja nemozem za to ze som tazky pripad
ale momentalne ma hlavne hneva ten ekzem ktory svrbi a svrbi

RNG

Xyzal(levocetirizine) ma dost bocnych nasledkov, vcitane vyraziek a svrbenia.

Prithiaden(dosulepin), navykova droga ma medzi vseliakymi moznymi vedlajsimi ucinkami aj vyrazky na kozi
www.netdoctor.co.uk
usetrim si cas:
Citalec(cesky vyrobok=citalopram=Celexa,
jeden z selektivnych serotoninovych resorbcnych(reuptake ) inhibitorov, znamy pod mnohymi menami
en.wikipedia.org
Samozrejme je to navykova droga...

Lexaurin=bromazepam a mnozstvo inych mien je nebezpecnejsia ako dlhsie sa absorbujuce ine diazepamy(bromovany benzodiazepam)
en.wikipedia.org.
Podla mna by si sa mal bat nasledkov z tychto drog viac, ako nejaky exem...

Zle pecenove testy znamenaju, ze mas dost zanesene telo a to je casto pricinou na rozne vyrazky a exemy.
Pecen si treba cistit(enzymi, protokol dr Berksona).
A zlateho streptokoka treba vynicit(GSE roztok)

neva

luxina, je mi luto. Pre mňa je to vykúpenie. Nevieš si predstaviť čo som sa natrápila. Ekzem sa mi robil okolo očí - červené, zapuchnuté, svrbivé. Niekedy som sa hambila isť do roboty. Nachodila som sa po lekaroch, nič mi nezistili. Pomáhala mi len hydrokortizonova mastička. Používala som ju prechodne v tých najhorších chvílach. Nie je vhodná na dlhodobé používanie.

neva

Ja by som Ti odporúčala Aloe vera. Tiež som sa trápila s ekzemom viac ako 3,5roka a aloe mi pomohlo. Avšak nestací 1 flaša! netreba to vzdať. Až po 3 fľaši som zbadala, že to začína účinkovať.