Praca v Spanielsku

:))

a kde ste zohnali nejaku pracu? myslim skor brigadu na leto..a co ste robili? napr. do nejakeho obchodu vykladat tovar?

andrejka23

Ja som tiez vzdy chodila a aj chodim do katalanska,no nikdy som nemala problem s tym,ked som im povedala ci mi to mozu povedat v castellano (aj ked uz trochu rozumiem,no kedze sa mi nepaci katalancina nikdy nou ani nebudem hovorit,lebo sa mi paci castellano) a urcite ak chce niekto dobru robotku asi by mal vazne tu katalancinu nacvicit:-)ja som tam robievala casnicku no kedze som teraz skoncila VS tiez som si povedala,ze som nestudovala pre to,aby som robila tuto pracu preto som sa vratila na SR kde si zatial hladam pracu,no kedze v Esp.mam uz kamaratov a nejake znamosti,kedykolvek sa tam mozem vratit a najst si uz normalnejsiu pracu.Ja som si tu na SR dala limit do vianoc,ak nie,tak januar to isti;-)spanielsko a tiez zrejme BCN.

lucero

Ja som prvy krat sla robit cez letne prazdniny au-pair na mallorcu pred 8 rokmi, aj druhe leto som isla ale do inej rodiny ( pred 7 rokmi). Momentalne uz 3 roky zijem v spain blizko barcelony. V spanielsku neni problem ziskat pracu...ale podla toho aku...Ja mam vysoku skolu a lavice som nedrela preto aby som robila casnicku...i ked uznavam ze tie zarobia viac ako ja. S jazykom problem je, kedze malokto vie po anglicky...Jednoducho treba vediet po spanielsky + v katalansku kede som ja aj katalansky...takze asi tolko...

luxina

ahojte ja mam s pracou v spanielsku dost bohate skusenosti robila som tam sezonne dve leta po sebe. spanielcinu som nevedela mala som 18 a nevedela som do coho idem ale bola to ta najlepsia vec aku som mohla vo svojom zivote urobit . toto leto to uz bolo pianko sla som na blink bez prace a ubytovania a do troch dni som to nasla a to neviem skvelo po spanielsky. ide o to ci ste silne a nezrutite sa pri prvom probleme ktory nastane

andrejka23

JA chodim do spanielska kazde leto,mozno aj teraz po skonceni skoly tam pojdem na urtcitu dobu,ale tak ako tu uz niekto napisal,bez jazyka je to podla mna nerozumne!!Hoci som sa ucila spanielcinu na strednej 4 roky,ked som tam prisla prvy krat skoro som nic nerozumela,lebo skutocne hovoria rychlo,ale im sa zda to iste o nas-ze hovorime rychlo:-) co je pravda v oboch pripadoch.No v prostredi sa daju lahko odchytat frazy a teraz uz so spanielcinou vazne nemam problem.TAkze moje odporucenie-urcite aspon zaklady a ja som tam taktiez nevyuzija AJ,aj ked napr.Ibiza,Mallorca,Kanare,tam sa uz s AJ da v pohodke bez ŠJ pracovat.

:))

aj ja som pocula ze spanielcina je dost lahky jazyk..len mne sa to nezda :) ani hovori strasne rychlo, a pochybujem, aj ked by som vedela zaklady ze by som im stihala..:)

sisalka

ja som bola v spanielsku....pre mna spanielcina znamena nieco ako slovencina:), takze som sa tam nestratila, robila som casnicku, a este k tomu som sa musela ucit aj katalansky lebo im to nestacilo!!!! takze baby vediet MUSITE!!!... anglictinu som tam vyuzivala minimalne!!

fraisee

akoze MOJA ZNAMA nevedela ani ceknut a robila chyznu, kedze mala so sebou kamaratku co vedela anglicky a boli tam polky tak sa v pohode dorozumela. normalne tam prisli s kamaratkou do sp. a hladali si robotu, aku mohli zvladnut a kedze nevedeli jazyk tak sa nehrabali tam kde na to nemaju. ak vsak chces robit casnicku, jazyk musis vediet, niet pochyb. vzdy je lepsie ked vies jazyk.