Dobrý deň, pred 2 týždňami mi gynekológ zistil 6,2 cm cystu na vaječníku a o týždeň na to pri druhom ultrazvuku mi oznámil, že som tehotná. Lekár mi predpísal Utrogestan na udržanie tehotenstva a preto by som sa chcela opýtať, či mi môžete niekto napísať aké sú riziká, či je vôbec možné mať zdravé dieťa a pritom mať v tele cystu? Ďakujem
Cysty a tehotenstvo
cysty vam spolahlivo a bez operacie odstrani akupunktura. ale neviem ako je to v tehotentstve.
Ahojte Som v 6tom TT a doktori zistili cystu ma 3cm.odkedy som tehotna mam stale bolesti v malej panve.V poslednej dobe mi je na zvracanie ale to tak ze non sto den noc ani nespim je to hrozne.dr.mi povedala ze zrejme cysta rastie bo mam bolesti uz asi mesiac a stupnuje sa to.vie mi tu dakto napisat ci to ovplyvnuje nejako plod?dr. vravela ze niekedy zvykne ako rastie plod rast aj cysta.Cem ist ale na potrat lebo bolesti su neznesitelne a mam tiez tlaky ako pred menštruaciou.
Viackrat som pisal na temu cysty a jod.Jod je potrebny pri tvoreni enzymov a hormonov. Enzymi cistia telo, vcitane cyst, myomov, polypov, roznych hrciek a podobnych nefunkcnych tkaniv a "odpadovych kosoch" tela.
Ahoj, ja som mala v tehotenstve tiez cystu. Lekar mi ju zistil na ultrazvuku v 12tom tyzdni. Do konca tehotenstva sa to len sledovalo. Riesilo by sa to, keby robila nejake problemy. Pravdou je ale, ze sa maly narodil skor. Na zaciatku 37eho tyzdna. Na kontrolnom ultrazvuku po sestonedeli som cystu uz nemala. Pravdepodobne praskla pri porode, alebo mozno praskla a sposobila predcasny porod. Nastastie vsetko dobre dopadlo, a dnes mame krasneho 3 rocneho synceka. Drzim palce.
ja som cca v 9 tt a mam tiez cystu na vajecniku, ale je mensia, zatial 4cm.. Mam aj myom na maternici a moj doktor mi nic nepredpisal a povedal, ze v mojom pripade to nie je zavazna komplikacia. Na dalsi ultrazvuk mam ist az o mesiac
moja kamaratka mala 10 cm cystu, lekari sa v 26. tyzdni rozhodli ju operovat, pretoze sa bali, aby jej cysta rastom maternice nepraskla. vsetko bolo v pohode, aj operacia, aj tehotenstvo, babatko sa narodilo zdrave a dokonca prirodzenou cestou - vaginalnym porodom.
asi si nebola dlho na preventive, co?