Panická porucha

rika

ahoj baby chcela by som sa vás spýtať, ako je to s ad? ja beriem trittico už desiaty den, nejako mi je stále horšie a tie ataky mám už aj doma čo pred tým nebývalo. myslíte, že je to tými liekmi,alebo mi poradte čo mám robiť. dakujem a pekný večer

lela11

Este by som rada doplnila pre tych ktory sa hanbia ist k psychiatrovi. Ak potrebujete lieky staci ist k neurologovi ktory Vam tiez moze predpisat antidepresiva. A najst si dobreho psychologa ktory vam odporuci vhodnu terapiu. Je dobre ak Vam da odporucenie obvodny lekar, aby Vam mohla poistovna hradit tuto terapiu aspon zcasti. Inak je to dost drahe.

lela11

Ahojte vsetci, tiez mam PP. Chcela by som sa s Vami podelit o moje skusenosti a mozno aj poradit kedze touto chorobou trpim uz 5 rokov od mojich 17 rokov. Bolo to dost drsne ked mi povedali ze ja mam nejaku psychicku chorobu. Myslela som ze som nejako smrtelne chora ale psychicka choroba mi nikdy nenapadla.. Pocas tych pat rokov sa mi PP stale vracala, teraz som v obdobi ked mozem povedat ze uz ju konecne zvladam aj ked sa v mensich atakoch hlasi obcas o slovo. Brala som cipralex ale len pocas obdobia kedy ataky boli fakt nezvladnutelne..zaroven som chodila na psychoterapiu ktora ma z toho dostala. Chce to urcite cas, a kazdodenny boj (velmi sa stotoznujem s nazormi petry 76) netreba sa vyhybat situaciam v ktorych ste mali ataky. Viem ze je to tazke hlavne ked uz je z toho zacarovany kruh kedy sa bojite uz pomaly chodit vsade lebo tam mi bolo minule zle.. teraz co ked mi bude zle zase? Tymto si to len privolavate. Mne pomaha ked sa na to pozriem z nadhladu, a uvedomim si ze mi nema byt preco zle. Je to tazke a chce to cas. Hlavne si nepredstavovat ako zle mi moze dojst a urcite sa tak stane... Treba si spomenut pri akych situaciach ste dostali prvy zachvat, resp. po akych situaciach .. napr. nejake dlhodobe problemy... Pretoze ja mozem povedat ze sa mi to hromadilo.. a za mojimi atakmi stala celkova nespokojnost s mojim zivotom a neschopnost to zmenit.. psychoterapeut ma presvedcil o opaku a dodal mi sebavedomie... Treba si uvedomit toto,ze tie ataky sice su fyzicke, bolave.. ale za tym stoja negativne myslienky, hromadenie neriesenych problemov.. Ak sa to neodstani, ataky neprestanu. Preto chcem velmi odporucit psychoterapiu.

lydia29

Ahojte vsetci rada si tu precitam vase skusenosti,aspon viem ze som v tom neni sama.veve zaujala si ma,nakolko cakas babo,pretoze aj ja sa pohravam z myslienkou mat babo,len sa akosi bojim koli obcasnym zachvatom paniky ktore obcas mavam.Tiez som mala problemy s pracou pretoze som sa dost bala a bolo to naozaj nechutne obdobie.Teraz je uz lepsie ale ten strach v sebe stale mam aby sa mi to nevratilo,kedze mam aj taketo skusenosti.Nejak som neni s tym vyrovnana ze sa to muselo na mna nalepit.Ved kazda z vas vie cim si presla alebo prechadza,je to boj na dlhe trate..tak tomu vravim ja..veve drzim ti palceky aby vsetko dobre dopadlo a aby si uz nemala s touto diagnozou ziadne problemy,ale to zelam vsetkym.ozvi sa ked budes mat cas a napis mi prosim ako sa citis a ako som pochopila zrejme v tehotenstve sa vsetko upravi vzhladom na hormony,ktore telo produkuje.Pekny vecer pa pa

zuzanka65

RNG gratulujem, tiež mám svoj biznis, ale nejde mi tak, ako by som si predstavovala. Možno by som potrebovala skôr dáky výživový doplnok na to, aby mi veci dochádzali včas, lebo podľa mňa mi dlho trvá kým prídem veci na koreň. Neporadíš lecityn alebo ginko? Keď mám problém, stále na to myslím a potom mi unikajú podstatné veci. S týmto by som asi mala niečo robiť, panika ma už tak netrápi a seroxat beriem už len 10 mg ráno, aby som nemala fyzické problémy, ako závrate, šumenie v ušiach a zvýšený krvný tlak po rýchlom vysadení seroxatu. Verím, že aj toto časom zvládnem, veď aj sama cítim, že mi tento liek už nerobí dobre a som naň navyknutá. Keď ho nebudem brať, určite sa ti ozvem o radu na tie výživové doplnky, veď uškodiť nemôžu. Je to moja chyba, že som nešla na kontrolu ku svojej psychiatričke a neporadila sa s ňou, ako vysadiť seroxat, ale znížila som si dennú dávku sama a vysadila som celkom aj velbutrin. Tak zatiaľ vďaka za rady, prajem všetkým pekný deň.

RNG

zuzanka 65, viera je silny nastroj v rukach ludi, ale oficialne fakty o seroxate(Paroxetin) hovoria inac, teda ze to je navykova droga, sposobuje samovrazdebne stavy a trva tyzdne az mesiace sa jej zbavit.Nevylieci ta z p.p. a vecne ju nemozes brat.
Kompletnejsie si o tom mozes precitat v slovniku:
en.wikipedia.org

Naproti tomu telo si vyraba serotonin z L-tryptophanu v jedlach, vyroba sa da zvysit dietou alebo extra potravinovymi doplnkami a vytazkami bohatymi na L-tryptophan alebo ucinnejsiu formu, 5-HTP, a tu nie su obavy z postrannych ucinkov alebo drogovej zavislosti.

lydia14

Ahoj Vlamonka! Mam sa fajn, aj ked bolo teraz troska horsie, vela stresu prezivam, som v maturitnom rocniku a profesorom je jedno, skusaju, davaju testy a ja nerobim nic ine len sedim nad knihami, uz som aj myslela, ze spanikarim, ale nedala som sa... :D Takze ok. Vecerami si vypijem caj proti stresu a je to. A Ty sa mas ako?

cat

Dobry den,neviem kde sa to mozem spytat..:D ..mozno trochu mimo temy, ale aka strava je na psychiatrii?:) je tam jedalen,alebo co? dakujem