Mam brat ANTIDEPRESIVA?

zuzka321

Pozdravujem všetkých, čo tu písali, toto som potrebovala, ďakujem. Ak by ste mi vedeli poradiť, bola by som veľmi rada. Pred vyše rokom som trpela panickou poruchou. Ochorela som v Londýne a keďže tam ma liečili na zápal hrdla alebo alergiu, podľa toho, čo uznal službukonajúci lekár na pohotovosti za vhodné, pretože v tom čase som ešte nemala svojho GP (obvodného) a aj GP sa potom priklonila na stranu alergie, ale aspon ma poslala na krvné testy a potom ich chcela o 10 dní opakovať, lebo tam sa ukázal zase zápal, ktorý mohol byť kdekoľvek v tele a ona nevedela kde, skrátka po 8 týždňovom maratóne behania po lekároch som sa vrátila domov na Slovensko a tu mi hneď na prvý raz stanovili diagnózu panická porucha. Nasadili mi xanax a seroxat. Diagnóza bola správna, mala som všetky symptómy, povedala by som priam učebnicové príznaky, problém bol len v tom, že som predtým ani len netušila čo mi je a myslela som, že je so mnou koniec. Akonáhle som sa oboznámila so svojou chorobou a na sadili mi AD, panické ataky prestali, ostali len občasné úzkostné stavy. Teraz by som sa chcela nadobro zbaviť seroxatu, ale nedarí sa mi najlepšie. Už pred pol rokom som sa pokúšala ho vysadiť, znížila som si dávky na 1/2 tabletky-10 mg denne, ale bola to asi krátka doba, tak som sa k nim znovu vrátila. Teraz som brala 1/2 tabletky viac ako mesiac a vysadila som ich, ale znovu mám problémy ako predtým, šumenie v ušiach a v hlave, závrate, nervozita. Chcela by so vedieť ako dlho a akým spôsobom treba vysadzovať seroxat. Už sa k nemu nechcem vrátiť a tak som sa rozhodla trpieť, snáď to prežijem, veď ak sú AD návykové, podľa mňa to len musím vydržať, aby sa telo zbavilo návykovej látky. Teraz pijem veľa vody a beriem 3-omega, čaj antistres s ľubovníkom, ale cítim sa hrozne. Mám pocit, že mi exploduje hlava, ale to môže byť aj PMS, tak voláko zle som to načasovala, že sa mi tam ešte aj toto mieša, mám s tým problém každý mesiac. Včera sa mi trochu polepšilo, keď sa mi pustila krv z nosa a dnes ráno tiež. V práci som dnes nebola, naordinovala som si pokoj a spánok. Mám to šťasie, že sa mi to dá.Prosím poraďte mi ohľadom toho vysadzovania seroxatu.

nezabudka

Ahojte vsetci, bola som vcera na kontrole u tej lekarky, uz sa citim lepsie. Priznala som sa jej, ze som tie lieky nebrala a ona ze to je v poriadku. Citim sa fajn; tak to asi depresia nebola, lebo by tak rychlo neskoncila.

RNG

Nezabudka, nezabudni ze na PMS su rozne doplnky, ktore vyrovnavaju hladiny hormonov(yam, pupalkovy olej, Dong Quai...) a na hladinu neurotransmiterov su tiez prirodne(St Johns Wort=lubovnik=trezalka a 5 HTP, a plno inych bez bocnych nasledkov,) skor nez siahnes na riskantne navykove drogy

mariaa

Ahoj,presne treba poriadne zvazit situaciu,a tak zacat brat,lebo niekedy sa clovek citi pod psa a za tyzden je OK.A tie AD,su navykove,ja s nimi skusenosti nema len co citam,o nich.Prajem Ti nezabudka prijemny den,a vsetko dobre.

nezabudka

Dakujem vam vsetkym! vcera som rozmyslala, ci brat alebo nie a dospela som k zaveru, ze nie. stretla som sa s kamaratkou, co bola kvoli depresii 3x dlhodobo hospitalizovana na psychiatrii a boli sme v parku a po popoludni stravenom spolu prisla k zaveru, ze depresia inak vyzera :-). myslim, ze moje vikendove obtiaze boli skor velmi silnym PMS, preto som sa takmer zrutila. mam aj nevhodne zamestnanie a to je zrejme pricinou mojich tazkosti. ale uz sa veci pohli a zacinam to riesit. lekarke to budem musiet buduci tyzden na kontrole vysvetlit, lebo mi velmi kladla na srdce, ze tie lieky musim hned v ten den brat a hlavne nesmiem byt sama. no to tazko ked sama byvam..