Prosim, poradte, ci sa mi moze nieco stat. vcera som zjedla polku konzervy fazule v paradajkovej omacke. az potom som si vsimla, ze doba zaruky tej kozervy koncila v septembri 2006! strasne sa bojim, ze tam bol botulotoxin. skusala som to dat von, velakrat, ale nemam daviaci reflex. co mam robit?
Prosim pomozte, asi otrava
prepacte, fakt stresujem. ale som v budove kde je 2000 ludi a neviem si predstavit, ako ma na nositkach vynasaju polomrtvu a vsetci sa na to zvedavo pozeraju. to ma hadam viac desi ako ta otrava
No práve a mna z toho berie des,ked vidím niekde otvorenú konzervu v chladničke.
dakuje. aljoska, to som nevedela. myslim, ze vela ludi to tak nerobi, vsade v chladnickach som videla otvorene konzervy, ci uz pre psa, alebo pre ludi.
Ale to by ju bolo už dávno,ved to jedla včera.Keby bola tá konzerva zlá,už by jej bolo dávno zle.
Neplaš sa,si v poriadku,určite.Teda,až na ten zbytočný stres..:)
Určite ti nič nebude, možno ťa to skôr riadne preženie. Ale otrava určite nie.
Ano,ak otvoríš nejakú konzervu a nedoješ,nikdy sa nemá odkladat otvorená do chladničky.Tam je riziko vzniku botulotoxínu,aj ked je tá konzerva čerstvá.Obsah treba preložit do nejakej misky,potom to možeš kludne dojest.Toto mám zafixované z detstva,tak som to učila moje deti a toho by som sa bála viac,ako nejakej konzervy,ktorá bola uzavretá.
aljoska, ked je otvorena konzerva, vtedy je vacsie riziko? paradoxne, ja si dost davam pozor na stravu a teraz toto..
to vazne? aj vy ste dakedy zjedli konzervu rok po zaruke a nic sa nestalo?
a kolko trva od toho nastupu priznakov po stratu reci? ze kedy mam zavolat pomoc. nikomu som o tom tu v praci nehovorila. nemame najlepsie kolegialne vztahy
Ale prosím ta,nestresuj.Nič nepríde a nič ti nebude.Určite bola tá fazula v poriadku. Skor by som sa bála zjest otvorenú konzervu,odloženú v chladničke ako toto.