Glaukóm

age44

ta marihuana nie je vtip, naozaj vedci zistili pozitivny ucinok na ocny tlak. ale rozhodne by sa mala pouzivat pod dohladom lekara, vsak si nezacnes len tak zahravat s takymi vecami...

mikeberry

naozaj skus tu marihuanu...vraj to naozaj pomaha...ono to neni zle...vsak to len proste raz za cas ked si das tka to je aj dobre na cistenie pluc...ale bacha na mozog;)

age44

naozaj, aj ja som citala, ze sa vela ludi lieci na vysoky ocny tlak, a pritom by nemuseli. ocny tlak do 25 je norma, mas ho jednak len velmi malo zvyseny a jednak je to vraj velmi individualne, zavisi od sily rohovky. takze u niekoho je aj 30 v poriadku. a je aj pravdou, ze glaukom neboli, nie sme schopni ho vnimat. az, ked uz posobi dlhodobo a je omnoho vyssi, zacina sa prejavovat poruchou zorneho pola. ale urcite nie bolestou. to je skor spojene s nedostatocnou korekciou. mala by ti radsej dat hned silnejsie dioptrie, ak ich potrebujes.
a ak nepomoze, mozno mas nejaky iny neurologicky problem.
skus radsej aj u ineho lekara, ako ti tu radia, mas na to pravo.

kiki

neberiem pretoze si myslim ze ten tlak je naozaj normalny, inak tiez mam dost citlive oci, dost casto su cervene, a stipu,uz som vyskusala rozne druhy kvapiek na unavene, suche oci(praca s PC), dokonca aj proti alergii, ale vysledok ziadny tak neviem.Ked je velmi slnecno,stipu,ked fuka vietor stipu.

kikuška1

Kiki teraz sa neliečiš? Mne minulý týždeň doktorka namerala 28 a 29 očný tlak a o 2 mesiace ma objednal na očné testy, čo trvajú 4 hodiny, či sa to potvrdí alebo vylúči. Oči ma stále bolia, mám ich akoby presilené. Nemôžem sa pozdrať dlho na obrazovku, hneď ma štúpu a vo vnútri akoby pichali. Doktorka vravela, že potrebujem aj silnejšie dioptrie, ale to až potom vyšetrení.

kiki

oficialne- ocny tlak sa neda liecit len znizovat liekmi,tento problem je casty u starsich ludi teda 50a viac, u mladsich je to ojedinele.Neoficialne moja skusenost- v 20-tke som mala caste bolesti hlavy, citelny tlak v ociach a za ocami.Ocna mi pri vysetreni zistila ze mam vysoky ocny tlak,avsak vraj tie bolesti hlavy a to co ja citim ako tlak v ociach nemoze byt sposobeny tymto vysokym ocnym tlakom pretoze vraj "to" neboli.Napriek tomu som 2 roky brala ocne kvapky na znizovanie tlaku,medzitym som sa odstahovala, zmenila pracu..a aj ocnu.Ta ked pocula ze som dva roky liecila ocny tlak tak nechapala lebo ona mi namerala normalny tlak a vravela ze silne pochybuje o tom ze nastala zmena kvoli kvapkam skor ze som nikdy ocny tlak nemala.tak asi tak.Moja neter navstivila tu istu ocnu lekarku a tiez jej namerala vysoky ocny tlak co som sa dozvedela az po nejakom case :). Preveruj ak mozes.A hlavne ak mas bolesti alebo zavrate alebo ine priznaky patraj po inej pricine.