Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kariera alebo laska?

Príspevok v téme: Kariera alebo laska?
salvaje

Potrebujem nejaku schopnu radu..neviem co robit... Dostala som ponuku na lepsiu pracu. Som v zahranici, pracujem, ale dostala som moznost byt na poste sekretarky s cistym zarobkom cca 56 000sk... Podmienkou je ostat tu,pretoze potrebuju ma zaucit na PC potrebne veci. Problem je v tom ze mam na Slovensku priatela ktory nie je ochotny opustit svoju dobru pracu tam. Otazkou je, ostat tu a mat skvely bezproblemovy zivot, alebo sa vratit k laske a byt bez prace a domova? (podotykam byvam u mamy a rozvedeni rodicia sa hadaju o byt tak ho idu predat a bezzaujmu kde budem ja)Mam sa rozhodnut ci vezmem miesto do piatku, ale to znamena ze sa rozidem s priatelom. pomoooc prosim poradte

Soraja

to zalezi na tom, ako svojho priatela milujes a ci s nim planujes aj buducnost. Jasne ze plany a predstavy sa niekedy mozu skoncit uplne inak. Ale ja by som uvazovala asi tym stylom, ze on je iba jeden, pokial ho naozaj lubis a planujes s nim aj buducnost, tak zoistan radsej s nim, ponuk na pracu dostanes v zivote este velmi vela a tiez si nemyslim, ze by si nemohla zarobit aj viac ako tych 56 litrov. Ale to je otazka tvojich hodnot. ty musis vediet ako ste na tom s priatelom, ci to ma buducnost a vsetko. Ked mam povedat za seba, ja by som jednoznacne volila priatela.Vies, peniaze nie su vsetko. Radsej mat niekoho, kto ta podrzi a kto ta miluje. Ako byt sama a mat peniaze. Ak sa nemas s kym tesit, tak aj tak ti stastie neprinesu. Alebo potom urobit nejaky kompromis.Kedze ani on nie je ochotny sa vzdat svojej prace mozno sa pytas, preco by si to mala robit ty. Ono je to vsetko o kompromisoch, hoci asi v tvojom pripade je tazke urobit nejaky kompromis. Sama najlepsie vies co mas robit, riad sa svojim srdcom.Ale zo skusenosti ti poviem, ze peniaze ta stastnou neurobia. bez nich je sice zle, ale ked ich mas a si sama, tak je zle aj tak.

Lenush

salvaje
nemusite sa predsa hned rozchadzat. co tak skusit vztah na dialku? aspon zo zaciatku, podla toho, ako ti to bude vyhovovat v tvojej novej praci. alebo mozes navrhnut priatelovi, aby si skusil najst pracu pri tebe. ako daleko ste od seba? a kolko mas rokov?

leila

a naco ti budu prachy ked si ich nebudes mat s kym uzivat?laska je 1000x dolezitejsia ako nejake prachy..netreba byt len na prachy a byt karieristka..to je moj nazor

Nikpia

je to velmi dobry job...anglicka sekretarka...vystudovala som Obchodnu akademiu a prisla som tu preto aby som mala nejaky taky job..miesto toho som teraz robila v tovarni....mam cele ruky dorezane od kartonov....cele tri mesiace som sa tu trapila...ako by bolo najlepsie spravit,tak aby som zarobila aj peniaze,aj doma nasla pracu. No doma to vyzera na problem s byvanim, a praca urcite tam nie je..a ked je tak za nase slovenske minimum..teda z ruky do ust...a tu sa nemusim obmedzovat....a co sa tyka priatela,odkedy ho poznam tak som ho milovala a pritom nikdy nebol ku mne romanticky.dokonca ani na zaciatku,proste ako ku kamoske,akurat ze so mnou spal, a prvy krat mi povedal ze ma miluje pred 3mesiacmi po 1.5roku, pri autobuse,5minut pred odchodom...asi aby sa mi tazsie odchadzalo...vzdy som robila tak aby bol on stastny,pocuvla ho na slovo,po hadke som sa ja ospravedlnovala..aj ked som nic nezrobila...teraz viem ze mozem zacat novy zivot...omnoho lepsi...mozno sa len trochu bojim...alebo cakam na povolenie toho,co uz viem ze chcem..a teda ostat tu. dakujem vam za rady....a kiika, moja mamina tak tiez dopadla...je nacase zmenit dejiny...a skoncilo to tak ze otec si nasiel druhu(alkoholicku,lebo mamina nebola pre neho dost)a ma s nou tri deti,a najradsej by usiel prec,lebo teraz ma zas tam male deti,vela starosti. Rozhodla som sa ze tu pracu vezmem...v piatok budem vediet ci ju pridelia mne,alebo sa nasiel niekto druhy,mozno lepsi...dam vam vediet

....

salvaje, ja by som na tvojom mieste vyskusala tu pracu v zahranici.nova skusenot, novy zivot,novy chlap:-).nepises kde v zahranici, cize ako casto by ste sa videli s terajsim priatelom videli/nevideli.vec je, ze ty ak mas tazky zivot na Slovensku, stresy okolo byvania,a ak by to bolo pre teba lahsie v zahranici, tak mysli na seba.kikulka ma pravdu.a nie je to o sebectve, ale mozno o premarnenej zivotnej sanci.ak si si ista,ze je to dobry job a ze budes mat lepsi zivot, tak to skus.

kiika

Ja po mojich skusenostiach by som predovsetkym myslela na seba.
Maloktora zena ma perfektnu pracu s platom.... na Slovensku je to prave naopak. nebud ty , ta ktora ustupuje. Myslis, ze sa ten tvoj trapi, nad tym, ci necha miesto kvoli tebe? nie, prave naopak, je presvedceny a caka , ze to SAMOZREJME urobis ty.
A ak toto miesto nezoberies, mas nieco dobre tu doma ?? A potom si trochu predstav, ako to bude vyzerat napr. o 5 rokov. Si si ista, ze sa zoberiete? Ak ano, co sa stane? Budete mat deti, SAMOZREJME bude od teba ocakavat, ze sa obetujes, lebo on ma predsa perfektny job... a takto to pojde dookola a az nakoniec si najde nejaku frajerku, ktora ho bude vediet pochopit, lebo ty ho budes zavalovat rodin. problemami. Ked som to citala, spomenula som si na seba, nemohla som dalej studovat, dve deti, muz nastupil zavratnu karieru, tahala som vsetko sama, on iba svoju karieru. Dobrovolne a smutne som ustupila. Nepisem ti z zatrpknutosti, je mi teraz dobre , ale platilo u mna za dobrotu na zobrotu.
Nakoniec, ked budete mat dobre prijmy, kde je problem, mozte sa predsa stretavat.. preco hned rozchod. A cas ukaze co dalej, mozno vas to oboch preveri. Len neustupuj ty. Uvedom si, ze zena je trhu prace , daleko viac zranitelnejsia.Tak vyuzi co sa ti ponuka.