Ahojte. Po veeeeelmi dlhom case som mala sex a par dni na to sa mi moje telo odvdacio kvasinkami :( neviem teda ci som ich chytila pri sexe, alebo nejak inak, kazdopadne, prejavili sa mi po nom. Okamzite som sla doktorke a dala mi lieky(Candibene tusim sa volali). Mojmu partnerovi predpisala liek, jeden na zapitie- Fluco Sandoz, ako prevenciu. A ked tu tak citam par prispevkov, normalne sa zacinam bat mat dalsi styk :) velmi nerada by som bola, keby sa mi to vratilo, alebo keby moj partner zacal mat problemy.. Po akom dlhom case po mojom dobrani liekov mozeme mat styk? A este chcem vediet, ci je vzhladom na kvasinky "horsi" sex alebo oralny sex, prip. prstovanie.. Teda ze co je "bezpecnejsie".. dost sa toho totiz obavam :( vdaka za Vase prispevky
Kvasinky
Chcelo by to zmenit zivotospravu mile kolegyne.Ja som odhodlana.Lebo nejde o preliecenie na gynde, ale aby sme boli zdrave.Inak sa to bude stale vraciat!Bohuzial viem o com vravim...Takze-minimalne skusme obmadzit sladke,lebo to napomaha rozmnozovaniu.
Ono tieto kvasinkove ochorenia vobec nie su tak o tom, ci a s cim sa umyvame.je to len jeden z milion pricin (nedostatocna prip.prehnana hygiena).Tiez nemyslim,ze tango nohavicky su dako extra nebezpecne,ked sa pravidelne vymienaju,pripadne nosite intimku ktoru menite.Je to skor o zlyhavani imunity,proste premnozili sa bakterie v tele a ono sa to odzrkadluje AJ vo vagine.Tiez reumaticke bolesti (citim 2 klbiky na prstoch).Mam aj cholestorol vysoky,pritom som vegetarianka a sportujem.Mala som posledny rok velke stresy psychicke,a to je jeden zo spustacov.
ahojte,bohuzial patrim do tohto klubu :) mam 26 rokov a v zivote som nemala nic az...pred pol rokom som po antibiotikach chytila kvasinky a odvtedy sa pinpongovo vracia toto uchvatne ochorenie.2xsom bola liecena vag.cipkami, raz tyzden nasledne dva tyzdne + krem.Teraz som sa docitala o probiotikach a kupila som si vcera Probio-fix,zacinam citit,ze to na mna zas a tak idem DO BOJA.Stoji to 30 tabliet 250 Sk a ma to velmi siroky pozitivny vplyv na organizmus.(www.probiofix.sk)Povodca/ candida totiz je v traviacom trakte-to mam od gynegologa.Takze neviem,ci oralny sex je pre nas „bezpecny“Napr. partner mava v ustach afty a to je tiez kvasinkova infekcia.No raz ten kolotoc snad skonci!
Co to znamena, ked sa umyvam laktacydom - male pysky- tak to trosicku chvilkovo pali.
ach ako citam skoro kazdu babu trapia kvasinky...
aj mna akurat teraz noi neviem ci to su kvasinky,zajtra idem ku gynekolog.tak dufam ze to nebude moc vazne.
mna uz stoho poraza,stale mam cosi a to dodrziavam hygienu stale az prilis by som povedala.
najlepsie je asi fakt sa umyvat len cistou vodou,ja pouzivam lactacid na intim hygienu ale rozmislam ze prejdem na tu cistu vodu.
Mna podobny problem trapil asi tak pred 2 tyzdnami.Posledneho pol roka som casto uzivala antibiotika kvoli opak. angine, bronchitide...a ked uz som myslela, ze je vsetko OK, prislo toto.Hned som sa aj vybrala ku gynekologovi, lenze ten mal tyzden dovolenku, tak som si v lekarni kupila vag. cipky GYNTIMA a po tyzdni bol problem zazehnany.Okrem toho ale ako doplnok vyzivy uzivam na upravenie flory(nielen crevnej)probiotikum NUTROLIN B, vitamin C+zinok a B-komplex.V pripade kvasiniek by som sa ale urcite zriekla intimnosti min. na cas, kym sa problem nevyriesi;samozrejme v snahe nenakazit este aj partnera
Ja ked som bola v lete v taliansku,pri mori som tiez nieco chytila,lebo ma to stipalo a svrbelo...a tiez to chytil pri sexe aj moj priatel...dnes som bola u gynekologicky a mi predpisala taku obrovsku mast aj s aplikatormi...Dafnegin...tak som zvedava...a vraj si to moze dat aj moj priatel...
napises mi e-mail ??dik :)
ja pouzivam lactacid ...
ale mama mi hovori ze naj..je cista vosa tak uz neviem...
a mrzi ma aj to ked ich mam ze aj partnera svrbi alebo stipe :(