Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Aloe vera

cat

vcera sme boli na takej miernej ture vo vnutrozemi a ulupili sme tam list z aloe, tekutina, co z neho vyteka dost smrdi, nieco ako varene kurca, ale na kozi to zanecha pekny pocit, na dotyk krajsia, ideme to otestovat jest surove..vraj velmi zdrave :))len ten puch musime prezit...

RNG

Este to trochu rozviniem:
Antiviralna aktivita aloe vera je asi na urovni bazy alebo astragalusu. Je vsak velmi daleko od Befunginu, chaparalu alebo betulinu. Aj vysoke davky vitaminu C(1 gram za hodinu neutralneho C) podstatne prevysuju ucinnost aloe vera, (barbadiensis) cerstveho gelu.
Co sa tyka liecenia rakoviny, v literature nie je nikde zmienka, ze by samotne aloe niekomu rakovinu vyliecilo. Ani v pokusoch in vitro aloe ziadne rakovinne bunky nezabilo.
Je ale to uzitocny doplnok pri mnohych inych, silne protirakovinnych.Ja ho velmi casto odporucam a pred rokmi som si ho sam vyrabal z listov aloe, ked bol stale rozpor medzi vysledkami pouzivania cerstvej stavy aloe s pouzitim koncentratov, bolo to hlavne pri problemoch srdciarov, ktorym cerstva stava pomahala a vysledky nebolo mozne duplikovat z koncentratmi, ktore boli priopravene vysokoteplotnym susenim gelu.Dnes je to uz vyjasnena zalezitost, cenne latky v aloe vera su hlavne polysacharidy, ktore sa znicia zahriatim na vyssie teplotu. Preto vacsina kvalitnych produktov z aloe nie je zahrievana na vysoke teploty. Tak ako aj tie, ktore najdete v mojich obchodoch.

RNG

maik, neviem na co narazas s tvojim prirovnanim mercedesu s trabantom, ale ak na produkty, ktore predavaju v mojich obchodoch, tak si uplne vedla.
Moje su schvalene spolocnostou pre aloe((aloe council), USDA a nesu znacku kvality GMP. Su nepasterizovane a nekonzervovane, okrem pridavku kyseliny askorbovej(vitamin C).
Ked si tym myslel na rozdiel cien, tak v tom mas pravdu, ale nie v kvalite, tam si uplne vedla.
Co sa tyka ucinnosti aloe vera, rozhodne by som ho nepouzil na kazdu chorobu miesto antimikrobialnych a antibiotik.
Ako doplnok je SPOLU S DRUHYMI velmi uzitocny. Ale neslobodno od neho ocakavat ziadne zazraky, a na tom trvam.
MIerne zvysuje imunitu, cisti telo, detoxifikuje a prispieva k hojeniu..
Ja od "zazraku" ocakavam trochu viac....

aloe

Ahojte, aj ja mam doma aloe a je uz pekne velké, len čo s nim teraz?znama mi poradila ze si mam jeden listok zrezat a posekat do jogurtu.Neviem ci by som to zjedla...musi to chutit čudne

maik

Moja reakcia na RNG je neprijateľná, že aloe nie je žiadny zázrak, podľa toho usudzujem, že nemá ani šajnu, čo dokáže, prax hovorí úplne o niečom inom, od bežných ocorení, cez ekzémy, alergie až po rakovinu a AIDS. Je to potvrdené a overené aj z lekárskeho hľadiska. Je pravda že nie je aloe, ako aloe - ako autá - nedá sa zrovnávať mercedes s trabantom!!!

didido

moze sa stava z doma pestovanej aloe vera len tak dat na tvar napriklad pri akne alebo ekzemoch?alebo to treba nejak pripravit?

RNG

Potravavinove doplnky mozu byt a mnohe su silne lieciva. Ze ich za ne farmaceuticky priemysel a zdravotnictvo nepovazuju vyplyva z nedostatocnych znalosti lekarov o tychto prostriedkoch, lebo sa to v skolach neuci.
Naviac, aby to bolo uznane ako liecivo, musi to prejst cez drahy a zdlhavy schvalovaci proces.
V USA typicky liek trva schvalit 10 rokov a stoji v priemere 850 milion dolarov.
To sa na potravinovych doplnkoch neda dostat spat, lebo po schvaleni bez patentu(na prirodne veci nevydaju patent)to moze hocikdo ponukat za bagatel, takze by sa schvalovatelovi jeho investicia nikdy nevyplatila.

Aloe nie je ziadny zazrak, ale obsahuje hodne uzitocnych veci, ktore v kombinacii so zdravou vyzivou pripadne inymi doplnkami pomozu telo udrzovat v lepsom stave.

miška

neviem či mám tomu veriť ,som veľmi opatrná pretože už som pila ALVEO ak to poznáte,stálo ma to hrozné peniaze a nepomohlo to. bolí ma len že som o tom že je to zázrak presvedčila aj ľudí,ktorí sú na tom zle nie len zdravotne ale aj finančne a za tie peniaze si mohli dovoliť napr. pobyt v kúpeľoch.ak je to taký zázrak prečo nie je dostupný ako liek,iba ako potravinový doplnok?

RNG

Aloe vera stava(gel), ktora nebola zahrievana obsahuje cenne sacharidy, ktore sa teplom inac znicia, zmenia na jednoduche cukry.
Podielaju sa na roznych funkciach v tele, ako cistenie, regeneracia a imunita.
Uvod do niektorych sacharidov, ktore sa na tomto podielaju na rozdiel od jednoduchej glukozy a fruktozy je nacrtnuty na tejto stranke:
www.galactose.de
Tu je spomenuta aj lieciva stranka niektorych sacharidov, ktora bola na fore spomenuta, inhibicia streptokokov(xylitol, D-manoza), boj proti rakovine(modifikovane citrusove pektiny, galaktoza, arabinogalaktan) aj mnoho telesnych procesov, kde tieto zlozite cukry, ktore telo nevie vyrobit sa pouzivaju.