ahojte...mam koprivku (25 rokov) - alergiu na chlad a teplo,velmi neprijemne a neda sa s tym nic robit?!?!,vyskusala som za tie roky asi vsetko no nic nepomohlo... mna ale viac trapi ,ze to dostala aj moja 12 rocna dcera...poradte prosim...,leto mame za sebou a zima sa blizi my chceme zit naplno!dakujeme..rada by som si precitala aj nazor -pomoc od RNG
dakujeme
KOPRIVKA - chlad a teplo
Dnes som dosiel z nemocnice a tiež mi diagnostikovali koprivku.Ja ju mam z reakcie na sacharidy,nastastie vsak mam kamaratku co robi činsku medicinu a to su ludia čo riešia zdravotne problemy uplne inou metodou a nakoniec i mne poradila uživat dracie kvpaky/ sangre de drago/.ak si nevies rady a vsetko si uz vyskusala z beznych lieciv,pozrsi si stranku www.oroverde.cz pripravok sangre de drago a uvidis mozno ta to oslovi a snad objavis nieco extra pre svoje zdravie.a urcite nie je na skodu aj aloe vera kvoli posilneniu hrubeho creva a spolu s dracimi kvapkami posilnis aj oblast obliciek a pečene.totižto je podstatne kde sa ti flaky resp. vyražky vyhadzuju ci sa jedna o dráhu pečene alebo obličiek alebo hrubeho čreva a jasne že je doležity i čas kedy ťa to začina napadat ci vecer alebo rano.ak chces kludne mi napis email a ja ti zozeniem viacej informacii aj firmu kde sa tieto veci daju zohnat,viem ze jedna firma je v ziline ale teraz neviem nazov.s pozdravom rado
mne to zmyzne podla rozsahu,ale zvycajne skoro do hodiny -musim si vytvorit svoju teplotu a pohodlie,ale ked sa teplota zmnei tak sa opat vysypem..tak je to aj niekolko krat za den,za cele roky som uzivala od lekarov rozne lieky a masticky,histaminy....no nic nezabralo...
Poznam nieco podobne na mojej zene ale v ovela mensom rozsahu.
Ked ma prekysleme telo a poti sa , vuhodia sa jej na dlanizch taketo minipupence-potnicky a svrbia-musi si to natriet znecitlivejucou mastou alebo 1% hydrokortizonom, lebo by sa rozskarabala do krvi.
Vzdy vtedy som jej nameral kysle sliny,( 5.8-6)(podobne, ako sa mera PH v krvi, tomu zodpoveda kyslost slin, je to test, ktory sa da robit doma.
Ak je menej masa,mliecnych vyrobkov,skrobovin, cukrov paradajek,zemiakov, paprik a citrusovych,
viac korenovej zeleniny, kapustoviny(kel, kapusta kalerab, brokolica, karfiol) a inych zasadotvornych latok(jablka, ceresne visne, rozne zasadotvorne caje), zmizne jej to za par dni.Tiez pitny rezim na to ma vplyv-viac vody, nizsia kyslost tela(vyplavi sa to)
Ciastocne pomaha brat aj zasadite doplnky, mineraly vo forme oxidov, hydroxidov a hlavne karbonatov.
ahoj,ano zle som to napisala dcera to vlastne zdedila....prejavuje sa to ako ked ta niekto vyslaha so zihlavou,take pupence,ktore sa pri svrbeni -skriabani nalievaju.napr.v zime si teplo obleceny,mas vetrovku,teple gate..ides do obchodu a vtedy ta ovali horko a uz ta pali cele telo..a pupence su vsade po tele..v zime ked si dam rifle..telo je studene - ladove a vtedy sa vysypem..a tak neni dna co sa nevysypeme aspon na rukach,ja uz tak nebeham,davam si pozor,ale dcera je v takom veku...a ked si spomeniem ako este bude trpiet ked ju z toho nedostanem..je mi do placu..davam jej Nutrolin B,este skusim akupresuru a akupunkturu..take caje na cistenie organizmu...to mi nepomohlo.
Koprivka=potnicky, aspon tak si to prekladam, neviem si predstavit, ako to mozes mat zo zimy.
Nie je to nahodou exem, ktory sa prejavuje ako drobne utvary podobne potnickam?
Hovoris, ze dcera to dostala od teba-alergie nie su prenosne.Dedicne mozno ale prenosne nie.
Ak je to nasledok nejakeho patogenu, ktory sa prenasa, treba ho adresovat.
Kedze nemam ani sajnu akeho, nepomoze nic ako vyskusat zopar antimikrobialnych(GSE, extrakt z olivovych listov, oreganovy olej...)
Tiez by som skusil brat nejaku enzymaticku zmes-moze to byt zhromazdovanie sa niecoho v tele, na co chyba enzym.
Ale najskor by som si precistil traviaci trakt(psylium a probiotika).