ahojte. strasne ma trapi to, ze sa mi vsetci smeju v triede.hoci nie som nejaka moc ticha, ale neviem si presadit svoj vlastny nazor, hanbim sa len tak nieco povedat..vela ludi z triedy si so mna robia srandu, aj ked to zase mozno az tak vazne nemyslia, ale ja sa neviem ubranit..jednoducho neviem co mam povedat! strasne ma to trapi, lebo sa citim objektom vysmechu..neviem byt sebavedoma a robit sa ze to so mnou nic nerobi.vzdy ked mi niekto nieco povie, narazku na mna, tak som smutna..cely den potom nad tym rozmyslam a stale si to predstavujem! chcela by som sa zmenit, ale jednoducho to nejde..prosiim poradte co mam robit? ako sa zmenit a byt sebavedoma?ako si nenechat na seba davat urazky? fakt neviem co mam robit, bojim sa uz chodit do skoly, ze co zase bude, co budu hovorit..prosiim poradte..uz sa nechcem trapit :-( prosiiiiiiiiiiiiiiiim... :-(((((((((
prosiiiiiim poradte..trapim sa kvoly tomu!
mohla by si napisat ci si na SS alebo na ZS.
Myslim, ze v tej triede , kde si, ziadnu dieru do sveta nespravis. nech urobis alebo neurobis cokolvek aj tak sa ti budu smiat. Zrejme je tam nejaka skupinka "vodcov" a ostatny sa k nim ci pridali, radsej ako by sa mali stat tercom posmechu. Ak by si tam nebola ty, najdu si urcite niekoho ineho.
Napisala som to dost surovo, ale ja to teda inac nevidim. Utesovat ta nebudem. Toto musis riesit aktivne.1. alebo zmenis skolu, ak je mozne. Potom ale nehovor preco, ani ucitelke. tie to potom vytrubia v triede a islo by to s tebou aj na inu skolu.
2. Vypestovat si vlastnu obranu, nebavit sa s nikym, odsediet si v skole a vypadnut. Myslim ze je uz neskoro cakat, ze sa k tebe zacne niekto inac spravat.
3. A potom, ci je to len problem tvojej utiahnutosti ? Zda sa mi, ze nie. Skutocne chod za psychologom a kludne aj za tym, co ma na starosti skoly. Neboj, on si to necha pre seba, je predsa nieco ako lekar.
Uz to, ze zacnes robit nieco aktivne, zacnes sa menit. Doteraz si sa len utahovala do kuta. Drzim palce
janka16: Kto nema tvrde skrupule, toho zozeru zaziva, to vedel aj Darwin. Nepochybujem, ze to co prezivas je vrcholne neprijemne. Ale oni su nieco ako vakcina proti sviniam vo svete dospelych. Ty mas za ulohu vyrobit protilatky. Pokial sa ti to nepodari, zomries na obycajnu nadchu.
ahoj janka. a naco sa trapis takymi ludmi co ti za to ani nestoja? proste jednym uchom dnu a druhym von. vsetci ludia su rozni, ty si prave tichsia, kazdemu cloveku vyhovuje niekto iny. urcite sa ale najde v triede aj niekto taky, s kym si mas co povedat, mate nieco spolocne, radi nieco robite, mate spolocne zaluby.. a skus sa presadit a povedat si aj svoj nazor, jednoducho, ked bude nejaka debata medzi babami zapoj sa. povedz co si o tom myslis, ake mas skusenosti. nehanbi sa, nemas za co. si mlada, pekna baba, tak im to ukaz! hlavicku hore, pekne sa vystri, nahod ten sprvny usmev a hotovo.
Janka, odpis mi na mail...
ked ja mam aj velky problem vystupit pred celou triedou..hanbim sa, ked musim povedat cez hodinu svoj vlastny nazor, odpovedat a tak..ked musim stat pred vsetkymi a hovorit..:-( takto by mi to nerobilo problem keby tam boli normalni ludia ktori by sa mi nesmiali..ale ked tam mam takych, co ma vysmeju zo vsetkeho a nic ine nevedia len urazat ad tak sa tam uplne klepem..este ked sa na mna pozeraju a smeju sa :-( alebo maju blbe poznamky!..ja neviem co mam robit..:-( ako prestat mat taky zly pocit z toho vsetkeho,ako si ich nevsimat a hlavne sa netrapit pre nich..ked ja mam taky pocit ze toto je iba v nasej triede..kamosky, co chodia na ine skoly tie hovoria ze maju uplne super kolektiv, nikto nikoho neohovara a su tam vsetci kamarati..ale tutu? to je nieco hrozneeeee :-(
moj e-mail je Ingirl150@azet.sk
dakujem :-(
Ahoj Janka
Aj ja som si tým prešla.Tiež som sa nevedela obraňovať a často sa mi vysmievali.Mala som dosť nízke sebavedomie a bola som tichá a oni to dosť zneužívali.Okrem toho ma šikanovali.Dosť som si toho prežila od základnej až po strednú. Skoro s nikým som sa nebavila. Bolo to hrozné. Aj ja som nerada chodila do školy a bola som rada keď som potom školu skončila.
Vieš ja som všetky tieto problémy čo som mala v škole som hovorila detskej psychologičke.Ona a ešte moje kamarátky ma povzbudzovali aby som vydržala. Potom prišla stredná a mala som ešte horšie spolužiačky.Vôbec som nezapadla do kolektívu. Dosť si zo mňa uťahovali a robili mi zle.
Na strednej som sa trochu osmelila a už som im vedela niečo povedať ale moje slová nikdy nemysleli vážne.
Teraz po čase sa nad tým len zasmejem. Už by som sa vedela dokonale obrániť a viem si povedať svoje.
Janka netráp sa nerob si z nich nič.Nevšímaj si ich narážky na teba.oni ti za to nestoja!Radšej si hľadaj svojich kamarátov ktorí ťa vždy budú vedieť podržať. Školu vychodíš ale svojich priateľov nikdy nestratíš:-)Ja ich mám doteraz a viem že sa na nich môžem kedykoľvek spoľahnúť.
ahoj janka,
mal som podobny problem. napis mi svoj mail, a ja ti pomozem... :)))
a uz sa netrap... len sebe si tym skodis...
tak sa ozvy...
janka16, aj aj som tym presla:-( tak ta plne chapem ako sa citis.ja som ale bola naozaj take tiche dievca.takze ma nik nemal sancu spoznat lepsie.a v tom to je..mysleli si ze som asi nejaka suchacka, ale ja som sa len nevedela uvolnit.sprvu, ked som nastupila na strednu, pre moju hanblivost a potom sa to tahalo.skus vyuzivat prilezitost aby ta lepsie spoznali, uvolni sa a oni ked zistia ze si vo vnutri fajn dievca/co verim ze si:-)/tak ta zacnu brat inak.a trochu sebavedomia to ozaj chce.proste sa nedat sikanovat.pretoze ja som tymto presla a nemala som silu /ani podporu, kedze som nikomu nepovedala o mojom trapeni/to povedat.nehovorim ze musis utoky odrazat agresivne, len to rob s humorom a dorazom.popripade ak mas kamaratku v triede ktorej veris, taks ajej skus opytat na jej nazor.drim palce.pa.
ja uz som na strednej :-(