zasa skola

Príspevok v téme: zasa skola
kopa stresu

ahojte.. riesite tu mnoho problemov, tak vas, prosim, ci by ste aj mne nevedeli pomoct.. teraz idem do druhej na strednej.. moj zivot je proste jeden velky zhon.. uz teraz zacinam mat silnu depku z toho, ze zasa zacina ten isty kolotoc.. chodim na strasne tazke gymnazium, kde na nas profesori strasne tlacia a vyzaduju od as strasne vela.. moj kazdy den je o tom istom.. rano vstanem s bolestami brucha od strachu co ma zasa caka.. v triede nas je dost vela a to vela mudrych ludi.. musim sa ucit, ucit, aby som od nich nezaostavala.. ja proste mam taky ciel, ze sa musim dobre ucit a byt jedna z najlepsich.. nechcem patrit do skupiny tych "hlupych".. akonahle pridem zo skoly, stihnem sa len najest a zacinam sa ucit, ucit, ucit.. ziadny kruzok, ziadne stretavky - nic.. nie je casu.. denne mame mnoho predmetov, teraz este viac, vela uciv, vela testov.. vzdy musim byt pripravena.. je to strasne, ale vzdy musim byt 100% pripravena.. ucim sa to, az do vtedy kym to neviem naplno.. viem, ze keby som sa to dobre nenaucila, bolo by to este horsie, potom mam este horsi pocit, vycitky preco som sa to nenaucila.. ucievala som sa niekedy aj dlho do noci.. vecer som nemala ziadny relax, ziadna TV, nic.. ti profesori su niekedy strasni.. stalo sa mi, ze raz som to nevedela uplne 100%, par veci som zabudla a sama profesorka zacala na mna kricat, ze aka som hlupa.. mna to tak vzdy vezme, ze pridem domov a aj si velakrat poplacem.. cely svoj zivot, hlavne skolu beriem privelmi vazne.. musim mat dobre znamky.. nikto to odo mna nevyzaduje, ved sami nasi mi hovoria, neuc sa uz preboha tolko.. naco ti to je.. ale ja jednoducho musim.. musim byt najlepsia, musim hlavne ludom dokazat, ze mam na to, aby som sa dobre ucila.. ked som robila prijimacky, hovorili mi, ze je to najtazsia skola, ze aj ked to neurobis, nezufaj.. a ja som to dokazala.. a teraz potrebujem ludom dokazat, ze mam na to, na tejto tazkej skole, dobre sa ucit, ale vlastne aj ja sama chcem, aby som bola v triede ta mudra.. lenze takto mam zo zivota len same stresy, nestiham nic ine len ucenie, mladost mi unika pomedzi prsty a ja viem, ze to takto nemoze dalej ist.. snazim sa s tym nieco robit, ale neda sa to.. teraz ma zasa chyta panika, ze moj 2 mesacny oddych, vystrieda kopa tych istych stresov.. pocas skoly som schudla 10 kil.. ale nastastie som to teraz cez prazdniny vsetko dobehla, len nasi sa uz tiez boja, aby to nezaslo tak daleko.. ak by mi niekto vedel nieco poradit, budem velmi vdacna.. PS: ked mi poradite psychloga, ani to nebude dobrym riesenim, lebo som jedneho skusila a myslim, ze to bola len strata casu..

moniqa87

hej kopa stresu chill out... nestresuj, nebudes mat z toho nic len zdravie v prdeli, ja som tiez chodila na tazky gympel a prvy rok som sa tiez mucila ako ty, no a potom som zistila, ze to nema vyznam, zameraj sa na to co ta bavi, alebo sa venuj intenzivne tym predmetom ktore budes potrebovat na vysku a z ostatnych ti stacia dvojky(teda mne stacili)... lebo ak sa takto budes spravat dalej, tak asi pred maturami ani spavat nebudes, ja som to zobrala sportovo, ucila som sa poctivo co bolo treba a potom som sa cez akademicky opalovala :-))) teraz idem na vysku na ktoru som chcela ist a som spokojna a hlavne zdrava... aj tak na vyske budu chciet hlavne znamky z profilovych predmetov a nie zo vsetkych :-))) drzim palce a ozvi sa ako to zvladas...

za8icka

pane boze,by ma zaujimalo ze co budes robit ked pojdes maturovat.ja idem teraz maturovat a nemam zatial stresy ziadne.rozmyslala si niekedy nad tym ze preco chces byt najlepsia? ze co ta k tomu vedie alebo nuti?sama si si napisala ze ti mladost uteka pomedzi prsty.kazda skola je svojim sposobom tazka.si len v druhom rocniku tak nestresuj,normalne sa uc ale s mierou a uzivaj si zivota.no a co ze v triede su sami mudrci,kazdy je len jeden a jedinecny co znamena ze nemala by si sa chciet na niekoho podobat a byt ako on.samo o sebe by ti malo byt zadost ucinenim uz len to ze si sa na tak tazke gymnazium dostala.ver mi. su gymnazisti ktori sa tam dostali a teraz sa ucia horsie ako na ucnovke

miimi

kopa stresu- aj ja s tebou zdielam ten názor, že škola je dôležitá. Tiež teraz pôjdem do druháku ikeď na inej škole. Tiež dobrej škole aj keď gympel to nie je. Každá škola má svoje ľahšie aj ťažšie predmety a s tým nič nespravíš. Nie je prirodzené aby si mala zo všetkého jednotky pretože nie na všetko má každý vlohy. Máš dve možnosti medzi ktorými si môžeš vybrať:
1. buď budeš mať čisté jednotky, stres, budeš osamelá spolužiaci ťa budú nenávidieť a nebudú sa s tebou chcieť baviť (úuprimne nemajú radi biflošou)
2. zameriaš sa na predmety ktoré sa ti na niečo zídu, budeš mať kamarátov (pretože tých môžeš mať len keď na nich máš čas) a budeš štastná
Ak si si vybrala 1.-pokračuj tak ako doteraz, ak 2.- vyber si výšku zisti aké predmety ti na nu treba zameraj sa na ne a venuj sa priatelom.
Inak malá rada na koniec ak si sadneš v škole dopredu a budeš na hodinách dávať pozor na výklad učitela, skráti ti to čas učenia o polovicu.
Bejby, držím ti palce nech to zvládneš!!

jaja

inak tiez som za gymnazium ako vyber strednej skoly,pokial chce ist clovek na vysku,pretoze tam ziska vseobecny prehlad,ale prehanat to netreba.ale mudro si rozdelit cas

jaja

agina....lenze ona to s tym ucenim uz prehana a nema ani radost z toho,ze dosiahne vybornu zmaku,pretoze jej je zle?hovori ti nieco psychicke vycerpanie?ty by si chcela zivot prezit bez chvilky oddychu,alebo teda tie 4 roky strednej??takze snazit sa a prehanat to je rozdiel.

agina

Kopka stresu velmi sa mi paci tvoj postoj k zivotu a tak celkovo. Vidno, ze si velmi zodpovedne a mudre dievca. Ja ti poviem tak.....je to velmi dobre, ze ta ma co posuvat dopredu, ze pozorujes, ze tvoji spoluziaci su mozno "chytrejsi" ako ty, alebo skor maju viac stastia ako ty.Si predstav, ze by si bola v triede so samymi hlupakmi, ty by si bola najmudrejsia a to by bolo tak vsetko. Zakrnula by si, nepotrebovala by si sa viacej ucit, vzdelavat, pretoze by ta aj tak nikto nepredbehol.Jednoducho by si so svojimi vedomostami stagnovala. Avsak teraz mas vybornu motivaciu byt stale lepsia a lepsia.Drzim ti palce, pretoze Slovensko potrebuje ako sol mudrych a vzdelanych ludi. Hlavne bud vzdy pripravena, neflakaj to a uvidis, ze to daleko dotiahnes.Fandim ti.

sisulienka

No poviem ti na to moj nazor: mna stredna vobec nebavila, proste som rezignovala ,lebo som videla tie protekcie a to vsetko. Zmaturovala som nie sice na 1 ako moje excelentne spoluziacky(ako sa vyjadrila o nich komisia na maturach :D)ale ja som sa dostala na vysku a oni nie....rok boli doma a ja uz mam teraz Bc. takze? nestresuj nikto sa ta nebude pytat ake si mala znamky, ale co mas v hlave a ci to vies aj pouzit. drzim prsteky zivot je o inom a vyska detto....

jaja

poznam=Dtiez som chodila na podobnu skolu,teraz som uz na vyske a je to tam ine,volnejsie a to dokonca vobec nechodim na lahky odbor.To co robis som skusala na strednej aj ja a vies na com som vo stvrtaku prisla?ze je to nielen zbytocne,ale aj hlupe=DAk chces byt mudra,tak sa neuc az tolko,lebo sa pretazis a vedomosti ti budu nanic,budes len trpiet.Uc sa najviac to co ta bavi,dalej maj prehlad a inprovizuj a poznamky ucitelov si nevsimaj,keby vies jake blbosti mne kecali a nemala som ani jednotky v priemere a pritom som sa takmer dostala na medicinu a to prave preto,lebo ma bavi.ucitelia su niekedy smiesny,oni to asi beru ako povinnost take kecaniny=DVenuj sa skor kamaratom ak chces byt uznavana a oddychuj,ved zi zivot nemusis sa ucit vsetky tie hovadiny.a na znamky sa ta nikto nespyta a keby aj..dolezite je aby si si vazila samu seba a nikto nie je dokonaly nezabudaj

vin diesel

??????? - pekne napisane...
slovensko je na nic krajina... hovorim to preto, lebo zijem v USA a je tam supeeer... kamaratov mam desiatky(najlepsich len sedem). Mam 19 rokov. Ako 17 rocny som z tade odisiel a nelutujem TO... :)))

RNG

Dievca. len sa uc, Nenechaj sa odradit tym, ze niekto v zahranici zarobi viac, nez mozes ocakavat ty doma.
Vedomosti sa ti zidu. Nemusis mat jednotky, ale musis rozumiet tomu, co si sa naucila, aby si to vedela v zivote pouzit.Prehlad je dolezitejsi, nez detaily.
Ti co nemaju vedomosti aj v zahranici robia len 'Muklov", alebo tusim sa to teraz nazyva "mexicanov".Lebo sice na Slovenske pomery mozno zarobia viac, ale na pomery krajiny kde ziju je to malo.
Na zapade vsade ludia s viac vedomostami a vyssim vzdelanim maju lepsie prijmy, nez ti s nizsim v priemere
Aj na Slovensku sa to postupne tak upravi za par rokov.
Potom sa ti to vzdelanie zide.

Boze, co by som ja dal za ten "hrozny tlak "na strednej a vysokej skole.
V zivote je to ovela horsie, ver mi.
Teraz sa musis starat len sama o seba, dokonca rodicia sa ti snazia pomoct.
V zivote sa budes starat nie len o seba, ale pravdepodobne aj o druhych a neskor sa nebudes moct obratit na rodicov ale postupne sa zacnu obracat na teba a skladat svoje problemy tebe do hlavy, nech im pomozes riesit problemy.
A vazne ,zivotne a existencne, nie len ci dostanes jednotku alebo trojku...

Takze hlavu hore a s chutou do skoly. Neviem ako je to dnes ale jednicka bola kedysi vyborna, dvojka chvalitebna a trojka dobra....